Alles Amerika
Afdrukken

Reisverslag gwen: van Portland, OR naar San francisco, CA

Startdatum: 2011-07-19 Startpunt: Portland, Oregon
Einddatum: 2011-08-29 Eindpunt: San francisco, California
Aantal volwassenen: 2 Vervoermiddel heen & terug: Vliegtuig (KLM)
Aantal kinderen: 0 Vervoermiddel ter plaatse: Auto (Buick Enclave, Hertz)
 
Informatie, inleiding en conclusie:
Onze eerste reis naar de States. Zes weken lekker weg langs de kust van Oregon & North California. Eén week hotel, vijf weken auto + tent.

We hebben in oktober de auto (Nissan Xterra) geboekt bij Hertz. (Vijf weken) Deze kostte met ANWB korting €538.97 all-in. (Ja, dat leest u goed). We kregen uiteindelijk niet een Nissan Xterra, maar een Buick Enclave (een luxe wagen). We hebben ons bijzonder vermaakt met alle knopjes en snufjes. De laatste week ontdekten we nóg nieuwe dingen.

De tickets kochten we later pas, bij KLM. Die waren niet zo goedkoop €900.00 p.p.

Het eerste hotel hebben we geregeld via Priceline: 3 nachten in het Crown Plaza hotel in Portland voor $236.70.

Het laatste hotel boekte ik via de website van het hotel: Parc 55 in San Francisco, drie nachten in een Club Room With King Bed voor $634.79. Na 5 weken kamperen is een luxe kamer mét uitzicht wel zo plezierig.

De staatsparken in Oregon kostten $25 per nacht, die in California $35. Een bundeltje hout (eerste levensbehoefte tijdens het kamperen) kostte in Oregon $4, in California vanaf $5 tot $10.

We hebben een heerlijke vakantie gehad. We hebben genoten van het natuurschoon, de wilde kust van zuid Oregon, de prachtige Columbia River Gorge, de zeer indrukwekkende Redwoods, het lekkere eten, de wijn en de vele micro-brouwerij biertjes. Ook Portland vonden we erg mooi en vooral gezellig. Leuke studentenstad. Net Groningen eigenlijk. :wink:

San Francisco is een wereldstad van wereld formaat en doet qua schoonheid zeker niet onder voor Sydney of Cape Town, qua karakter wint het wat mij betreft van beide.

Amerika: We komen vast nog wel eens terug. Maar eerst weer naar Afrika ;-)
 Externe links:
 Reisblog of topic
 Meer foto's
Route van dag tot dag:
Dag 1: Portland, OR
naar Portland, OR
Dag 2: Portland, OR
naar Portland, OR
Dag 3: Portland, OR
naar Portland, OR
Dag 4: Portland, OR
naar Cannon Beach, OR
Dag 5: Cannon Beach, OR
naar Ainsworth State Park, OR
Dag 6: Ainsworth State Park, OR
naar Ainsworth State Park, OR
Dag 7: Ainsworth State Park, OR
naar Ainsworth State Park, OR
Dag 8: Ainsworth State Park, OR
naar Memaloose State Park, OR
Dag 9: Memaloose State Park, OR
naar Memaloose State Park, OR
Dag 10: Memaloose State Park, OR
naar Memaloose State Park, OR
Dag 11: Memaloose State Park, OR
naar Portland, OR
Dag 12: Portland, OR
naar Rockaway Beach, OR
Dag 13: Rockaway Beach, OR
naar Cape Lookout State Park, OR
Dag 14: Cape Lookout State Park, OR
naar Cape Lookout State Park, OR
Dag 15: Cape Lookout State Park, OR
naar Cape Lookout State Park, OR
Dag 16: Cape Lookout State Park, OR
naar Whalen Island, OR
Dag 17: Whalen Island, OR
naar Whalen Island, OR
Dag 18: Whalen Island, OR
naar South Beach State Park, OR
Dag 19: South Beach State Park, OR
naar South Beach State Park, OR
Dag 20: South Beach State Park, OR
naar Florence, OR
Dag 21: Florence, OR
naar Sunset Beach State Park, OR
Dag 22: Sunset Beach State Park, OR
naar Sunset Beach State Park, OR
Dag 23: Sunset Beach State Park, OR
naar Bullards Beach State Park, OR
Dag 24: Bullards Beach State Park, OR
naar Bullards Beach State Park, OR
Dag 25: Bullards Beach State Park, OR
naar Gold Beach, OR
Dag 26: Gold Beach, OR
naar Harris Beach State Park, OR
Dag 27: Harris Beach State Park, OR
naar Harris Beach State Park, OR
Dag 28: Harris Beach State Park, OR
naar Gold Bluffs Beach, CA
Dag 29: Gold Bluffs Beach, CA
naar Gold Bluffs Beach, CA
Dag 30: Gold Bluffs Beach, CA
naar Westport, CA
Dag 31: Westport, CA
naar Olema, CA
Dag 32: Olema, CA
naar Petaluma, CA
Dag 33: Petaluma, CA
naar Petaluma, CA
Dag 34: Petaluma, CA
naar Sunset State Beach, CA
Dag 35: Sunset State Beach, CA
naar Sunset State Beach, CA
Dag 36: Sunset State Beach, CA
naar Sunset State Beach, CA
Dag 37: Sunset State Beach, CA
naar Big Basin Redwoods, CA
Dag 38: Big Basin Redwoods, CA
naar San Francisco, CA
Dag 39: San Francisco, CA
naar San Francisco, CA
Dag 40: San Francisco, CA
naar San Francisco, CA
Dag 41: San Francisco, CA
naar San Francisco, CA
Dag 42: San Francisco, CA
naar San Francisco, CA
 
 
Terug naar boven Dag 1: Dinsdag 19 Juli 2011
Van: Portland, OR, United States
Naar: Portland, OR, United States
Dinsdag 19 juni

Het weer is bij aankomst belabberd. Zo erg dat het vliegtuig eerst drie rondjes draait tot de wolkbreuk voorbij is. Maar goed, we landen vervolgens zonder hobbels en laten een spoor van water achter. De meneer van de douane is erg vriendelijk en we lopen al rap door naar de bagage.
Mocht je een snelle entree in de VS willen, dan kan ik PDX aanraden ;-)

We besluiten de MAX (light rail) te nemen richting hotel. Het ritje kost $1.80 versus $30 met de taxi. We stappen uit bij halte Convention Center en lopen een paar honderd meter richting het hotel. (Crowne Plaza Portland Downtown - Convention Center) We mogen gelijk inchecken. Hoera.
We staan al een tijdje in de lift, wanneer ik bedenk dat de receptionist iets zei over de kamersleutel. Oh ja, die moet eerst in de gleuf en dan moet je op het knopje drukken. Goed, na enige vertraging, staan we op de 7e verdieping in onze mooie ruime kamer. We hebben een schitterend uitzicht over de Willamette Rivier en een stuk of 5 van Portlands prachtige bruggen.

6111342001_fa3322839b.jpg
Portland view

Het doel van vandaag is zo lang mogelijk wakker te blijven, om zo snel mogelijk in Pacific Time ritme te komen. Het is hier zo’n 9 uur later dan thuis. Dat betekent dat dinsdag 19 juli een extreem lange dag wordt. We stappen het hotel uit om op zoek te gaan naar de tweede lunch van de dag. De hamburgertent Red Robin ziet er wel aardig uit. Ik besluit dat een echte hamburger toch wel mijn eerste maaltijd in de USA moet zijn. Foeke kan de fish en chips niet weerstaan. Hij neemt er een witte wijn bij, ik een Blue Moon biertje. Dat is een witbier uit Portland. Portland is wereldberoemd om haar micro brouwerijen. We gaan 29 juli dan ook naar het bierfestival in Portland. De hamburger smaakt goddelijk, de fish & chips ook.

6110983605_6b18b7085c.jpg
My First Hamburger in the States

6111528546_52d8f52d67.jpg
Fish & chips

6111097611_fd10d0e4e6.jpg
Blue Moon

We verkennen de directe omgeving van het hotel. We zijn te brakjes om echt de stad in te gaan. We lopen een Seven Eleven tegen het lijf en kopen een flesje rode wijn. We zwerven nog wat rond en keren vervolgens terug naar de hotelkamer. Daar kijken we naar de TV, drinken een wijntje en vallen in diepe slaap. Om 03.00 worden we wakker. Vermoeiend die tijdzones.

 
Terug naar boven Dag 2: Woensdag 20 Juli 2011
Van: Portland, OR, United States
Naar: Portland, OR, United States
Woensdag 20 juni

Niet al te fris maar wel vrolijk starten we met ontbijt in het hotel. Ik wil graag zo’n echt Amerikaans ontbijt proberen (je moet alles één keer proberen vind ik), Foeke gaat mee en we bestellen Biscuits & Gravy en Fiesta Hash. Die is het lekkerst. Allebei zeer machtig. Goed, kunnen we afchecken op het To Do lijstje.

6110984011_aab6c6a02a.jpg
(onscherpe) Biscuits and Gravy

6111532822_3c88f14f34.jpg
Fiesta Hash

We lopen richting Lloyds Center, maar we zijn veel te vroeg. De winkels gaan pas om 10 uur open. We springen op de MAX en rijden (gratis!) naar downtown (het centrum). Daar gaat bijna Pioneer Place open en we spotten een Apple Store. Foeke doet een *happy dance*, want hij wil graag een iPhone 4. Enkele minuten later en een zakvol dollars armer lopen we Pioneers Place weer uit. Jammer dat AT & T ons geen micro-sim met dataplan wil verkopen. Dan maar zo veel mogelijk het gratis WiFi gebeuren.

We kopen een ticket voor de roze trolley, zo’n Hop-on Hop-off bus, en stappen in om lekker lui een beeld te krijgen van de stad. Portland is een bijzonder mooie stad met veel grote parken. Na een uurtje toeren komen we aan bij de kade van de Willamette rivier en zien een visrestaurant op een drijvend ponton. Aangezien ons inwendig borrelalarm al lang is afgegaan, springen we uit de trolley en spoeden ons naar het drijvend terras. Zo, doe maar een gebakken visje en een glaasje witte wijn.

6111159929_1dffb917bd.jpg
Portland Lunch

Hoewel we met gemak de hele middag kunnen blijven zitten, lopen we toch naar de bushalte, want we willen nog naar de REI om kampeerspullen te kopen. Met de streetcar (gratis!) rijden we naar Jamison Square (leuk pleintje met fonteintjes en bijbehorende spetterende kinderen) en lopen naar de REI. Hier kopen we matjes (Thermarest Blueberry voor de kenners onder ons), een paar sandalen voor mij, twee nieuwe reistassen (REI huismerk), een kussentje voor Foeke (Verkoopt u ook kussentjes?) en een hamer. Helaas vinden we geen geschikte gaspit, maar we komen nog bij een Walmart of zo. We stoppen de nieuwe aankopen in de reistassen en gaan via de street car en de MAX weer naar het hotel.

Aangezien we redelijk gesloopt zijn, drinken we een biertje bij de hotelbar. Het blijkt Happy Hour; tijdens Happy Hour kun je allerlei hapjes bestellen. Die doen niet onder voor een complete maaltijd. Onze bestelde nacho chips komen in een diep bord met zwarte bonen, zure room, guacemole en gesmolten kaas. We krijgen het net op. Om 20:00 uur taaien we af naar bed.

 
Terug naar boven Dag 3: Donderdag 21 Juli 2011
Van: Portland, OR, United States
Naar: Portland, OR, United States
We worden om 01:00 uur wakker maar vallen gelukkig vrij vlot weer in slaap. ’s Ochtends doen we het lekker rustig aan. We pakken de MAX richting centrum en stappen uit op het Pioneersplein. Daar is nog weinig te doen, het is nog geen 10:00 uur. We besluiten een rondje Street Car (de gratis tram) te doen en laten ons naar het eind van de gratis zone brengen. Daar lopen we naar de overkant en stappen weer in. Zo vermaken we ons met een uurtje gratis sightseeing. Onderweg zien we de nodige aantrekkelijke eetopties ;-)

We vinden Portland mooi. Het doet een beetje Europees aan met al die mooie bruggen. We zien zelfs straten met kinderkopjes. De wijk Pearl District heeft prachtige oude huizen (Ik wil ook zo’n veranda!), leuke terrasjes en chique restaurants.

Afijn, onze biologische borrelklok staat waarschijnlijk nog op Hollandtijd, want zo rond 13:00 hebben we beiden zin in wijn. Onderweg hebben we Jake’s Grill Café gezien. Daar lopen we naar binnen, we krijgen een tafel aan het raam. We smikkelen van Angel Hair Onion Rings, calamari en uiensoep. Vergezeld met een heerlijke Pinot Gris. Twee.

Na de lunch lopen we met volle maag langs de food carts. Geweldig leuk concept, vergelijkbaar met de hawker centers in Singapore. Als Groningen nou ook es food carts krijgt, en gratis openbaar vervoer in het centrum, en een Arial Tram (lees kabelbaan), nou dan kan NIEMAND meer om ons heen.

We lopen nog wat door de stad en pakken aan het eind van de middag de MAX terug. We trekken een wijntje open op de hotelkamer en bestellen roomservice. We delen een kopje soep, een clubsandwich en een salade en gaan dan sloap’n.

6111806392_a9784d8dcd.jpg
Hawthorne Bridge

6111819022_bb0cbbac01.jpg
Portland street

6111819280_4af4521a78.jpg
Food Carts

 
Terug naar boven Dag 4: Vrijdag 22 Juli 2011
Van: Portland, OR, United States
Naar: Cannon Beach, OR, United States
Vrijdag 22 juli

We worden fris én vrolijk wakker, want goed geslapen. We pakken alles in zodat we straks zo alles in de auto kunnen gooien, maar eerst moet er ontbeten worden. Ik heb op YELP gezien dat er een leuk ontbijtcafé in de buurt is, dus daar gaan we op af. We bestellen twee broodjes en koffie. Ik bestel perongeluk medium koffie. Nu staan er twee emmers koffie voor ons. Die porties hè? Daar moeten we nog aan wennen.

6111529398_1198f54917.jpg
Huuuge coffee

De broodjes smaken lekker en zijn gelukkig niet te groot. Om wat tijd te doden lopen we naar het Lloyds Center. Daar ziet Foeke een vet leuk hoedje, maar hij twijfelt over de maat. We slenteren wat rond in het winkelcentrum (loeigroot) en doen waar wij Hollanders erg goed in zijn: kijken, kijken, niet kopen. Dan is het auto-ophaaltijd. Bij het hotel blijkt dat we toch naar het ophaalpunt in het centrum moeten, dus we proppen al onze reistassen, inmiddels 5, in een taxi.

De auto staat voor ons klaar in de parkeergarage, op de 6e verdieping. We proppen alle tassen in de lift, zoeven naar boven, doen de deur open en vallen om van verbazing bij het zien van de auto. Wat een JOEKEL. Als onze kaken weer omhoog zijn geklapt, stappen we in. Foeke speelt met de knopjes. Zijn stoel schuift een halve meter naar achteren én gaat in de ligstand. Afijn een kleine 20 minuten later zit ie weer rechtop.

Foeke (die al een tijdje rondloopt met - vermoedelijk - een gescheurde pees in de rotator cuff van zijn rechter schouder) wil natuurlijk rijden - 'Ik kan best rijden!' - dus beginnen we aan de afdaling in de parkeergarage vanaf de zesde verdieping. Onderweg stoppen we nog om de lampen te checken, maar die blijken automatisch aan en uit te gaan.

Foeke wil heel graag over één van de twee dubbeldek-bruggen rijden en dan het liefst op de bovenste baan. Ik doe uiteraard mijn best om dit te vermijden, maar onze zoetgevooisde Belgische (onze TomTom) brengt ons er toch heen. Nja. Gelukkig niet over de bovenste. Met iets verhoogde bloeddruk reis ik verder, met als einddoel Cannon Beach. Al vlot komen we in de file - er is een ongeluk gebeurd.

Met vertraging komen we aan in Cannon Beach en zetten de tent op. De camping is tjok-blok vol. We hebben onze kampeeruitrusting nog niet helemaal op orde, geen gaspit, geen aanmaakblokjes dus het is behelpen, maar na een uur of twee smikkelen we van onze beef kebabs en sla.
De camping staat ondertussen blauw van de rook. Iedereen heeft een vuurtje aangestoken. De één slaagt daar beter in dan de ander (complete rookgordijnen), maar omdat de plekken heel klein zijn en we bovenop elkaar staan, is het niet echt fijn. We krijgen gewoon last van de rook. We gaan dan ook vroeg op bed.

 
Terug naar boven Dag 5: Zaterdag 23 Juli 2011
Van: Cannon Beach, OR, United States
Via: Astoria, Longview, Portland
Naar: Ainsworth State Park, OR, United States
Zaterdag 23 juli

Het sanitair is ook al niet om over naar huis te schrijven, we vertrekken dan ook in alle vroegte, zonder te douchen. We rijden naar het noorden, richting Astoria maar helaas is de camping in Fort Stevens vol. Dan maar de speurtocht naar een camping kookpit voortzetten. Vlak boven Portland vinden we een geschikte. Nu we toch in de buurt zijn willen we - against all odds - proberen of er een plek vrij is op de camping van Ainsworth State Park. We hebben geluk en pikken het op één na laatste plekje in. We besluiten direct 3 nachten te blijven. Het is er heerlijk rustig, behalve als de goederentrein toeterend langsrijdt, maar dat heeft ook zijn charmes. Foeke gaat wagons tellen. (Max. staat nu op 125 wagons)

We zien al snel de eerste chipmunk, vet schattig. Naast de gebruikelijke kraaien zien we Steller's Jay, een knalblauwe vogel met een toefje op de kop. In de Columbia rivier zien we een aantal nesten met visarenden.

6111887042_b1a3244a66.jpg
BBQ

 
Terug naar boven Dag 6: Zondag 24 Juli 2011
Van: Ainsworth State Park, OR, United States
Naar: Ainsworth State Park, OR, United States
Zondag 24 juli

Het weer is omgeslagen, het is zwaarbewolkt en wat regenachtig. Prima weer om boodschappen te doen ;-)
Een buitenlandse supermarkt is voor mij een toeristische attractie. Ik kan er uren doorbrengen. Foeke weet dit meestal te begrenzen tot hooguit een uur.
Evenals in andere buitenlanden zijn de supermarkten in Amerika geweldig groot. Tot nu toe zijn we bij de Walmart (evil), de Safeway (Appie) en de Fred Meyer (Fred v/d Werff) geweest. De Safeway heeft een goeie deli afdeling. Hoewel de knoflookolijven wel erg zout zijn. Het brood is in de USA niet veel soeps. De groente afdeling daarentegen is feest.

6111533330_7b2322f1b2.jpg
Loved the veggies in the supermarket

Fred Meyer heeft een aardige Coleman verzameling. Daar hebben we nog een stel goeie haringen op de kop getikt. Die shizzle van Eureka is nait veul soeps (alumilililium). De Fred Meyer heeft ook altijd een Starbucks Complete en dus gratis WiFi.

Enfin, na de boodschapjes vertrekken we tentwaarts. De rest van de dag kan ik kort samenvatten als gekeutel. Aan het eind van de dag breekt de zon weer door en steekt Foeke weer hout in de fik.

 
Terug naar boven Dag 7: Maandag 25 Juli 2011
Van: Ainsworth State Park, OR, United States
Naar: Ainsworth State Park, OR, United States
Maandag 25 juli

We rijden een eindje stroomopwaarts om de omgeving te verkennen en naar andere campings te kijken. De omgeving rond de Columbia River Gorge is spectaculair mooi. Het is 20 km verderop ook heel ander weer. Volop zon en lekker warm. We verkennen twee campings. Die van Memaloose State Park is het mooist. Viento ligt echt áán de snelweg. Erg lawaaierig.

 
Terug naar boven Dag 8: Dinsdag 26 Juli 2011
Van: Ainsworth State Park, OR, United States
Naar: Memaloose State Park, OR, United States
Dinsdag 26 Juli

Ontbijt: Een kop koffie en een cracker met "kaas". Ja, ze verkopen het wel als kaas, maar het smáákt niet naar kaas.

Opeens hoor ik gezoem achter mijn oor. Het blijft even achter mijn hoofd hangen en vliegt weer verder. Tegelijkertijd roept Foeke, "Goh wat een grote vlinder". Ik zie het gezoem verder vliegen en zeg: "Nee dat is een eh .. zoemzoemvogel. Hoe heten die krengen ook alweer? Oh ja, kolibri".

Wow, ik heb een echte wilde kolibri gezien (Die van de vlindertuin in Emmen tellen niet mee, hè.) Dan wordt het tijd om de tent af te breken en te verkassen. Bij de Safeway van Hood River slaan we het nodige in en zoeken vervolgens een plek op de camping van Memaloose National Park.

 
Terug naar boven Dag 9: Woensdag 27 Juli 2011
Van: Memaloose State Park, OR, United States
Naar: Memaloose State Park, OR, United States
Woensdag 27 Juli

We starten de dag met slaaptekort. Het verkeer van de hoger gelegen snelweg raast de hele nacht door en tot overmaat van ramp doen de treinen er nog een schepje boven op met hun geTOETer.

We rijden naar The Dalles - op zoek naar een wasserette die we niet vinden. Gelukkig vinden we wel een lekker ontbijt met gratis WiFi. Even bijkleppen met de wereld en het nieuws lezen. The Dalles is verder niet veel aan. We rijden terug en nemen een kijkje bij de VVV van Hood River. Een alleraardigste dame vertelt ons over de Fruit Loop en Timberline Lodge aan de voet van Mount Hood. Dát moeten we zien.

6111383013_37460a01da.jpg
Mount Hood

Timberline Lodge was een werkverschaffings project van President Roosevelt ten tijde van de grote crisis in de jaren 30. De lodge is geheel van hout. Alles (!) is handwerk. Schitterend om te zien. Foeke is lyrisch.

6111928214_7204559be8.jpg
Timberline Lodge

Overigens is het ook leuk om met je sandalen in de sneeuw te staan. Er wordt nog volop gesnowboardet en geskied.

6111382373_f41464e1ef.jpg
Snow

6099912101_41720e6e69.jpg
Not the Dutch mountains

 
Terug naar boven Dag 10: Donderdag 28 Juli 2011
Van: Memaloose State Park, OR, United States
Naar: Memaloose State Park, OR, United States
Donderdag 28 Juli

Donderdag is watervaldag. Foeke wil erg graag Multnomah Falls zien. Die staat hier op alle folders en brochures. Het is ook erg fotogeniek. Althans tussen 5 en 6 uur 's ochtends als er nog geen mensen zijn. Op weg naar Multnomah pikken we wat andere watervalletjes mee. Dit gebied heeft zo'n beetje de meeste watervallen van Amerika, je glijdt er zowat over uit.

6111969668_1f39c25cf8.jpg
Horsetail Falls

Multnomah Falls is inderdaad erg mooi, wel een circus maar ach, we hebben een mooi plaatje en Foeke is op het bruggetje geweest.

6111969804_9b4862e80c.jpg
Multnomah Falls

Vertigo Gwen bleef mooi aan de grond. Na de waterval rijden we omhoog naar Vista House. Dit is rond 1920 gebouwd als uitkijkpunt voor toeristen. Het uitzicht is werkelijk schitterend.

6111424269_83bfcd11b5.jpg
View from Vista House

Waarschijnlijk nóg mooier als je geen hoogtevrees hebt en gewoon tot aan de ommuring kunt lopen. Ik neem met bibberende knieën een paar shakey foto's en dan rijden we al slingerend weer naar beneden. We gaan lekker lunchen in Hood River.

6111533844_2b07a404a4.jpg
Lunch in Hood River

 
Terug naar boven Dag 11: Vrijdag 29 Juli 2011
Van: Memaloose State Park, OR, United States
Naar: Portland, OR, United States
Vrijdag 29 juli

Terug naar Portland voor het bierfestival. We logeren in het University Place Hotel. We parkeren de auto bij het hotel en pakken de MAX naar het oude hotel. Daar heb ik namelijk een jurkje laten liggen. Blij herenigd met mijn jurkje, gaan we op weg naar de volgende stop, de REI waar we 2 tentstokken willen kopen voor onze luifel. Helaas zijn er geen geschikte. Dan maar een lekkere lunch. Die vinden we bij Brix Tavern. Oei, zelden zo'n lekkere salade gegeten.

Aan het eind van de middag lopen we richting het bierfeest. We kopen een bierpul als toegangsbewijs en wat muntjes voor bier. Wat een mensenmassa! Het is een vrij klein terrein en half Portland is hier aan het bier. We zijn duidelijk aan de late kant, want iedereen is al helemaal in de bierstemming. Helaas voel ik me de hele dag al niet al te kiplekker en de warmte en drukte maakt het erger. Met pijn in het hart (en buik) verlaten we het terrein zonder ook maar een druppel gerstenat geproefd te hebben. Arme Foeke. Hij ziet er zo dorstig uit met zijn bierpul en hoedje.
Terug naar de hotelkamer. (Goed hotel trouwens, University Place!)

 
Terug naar boven Dag 12: Zaterdag 30 Juli 2011
Van: Portland, OR, United States
Naar: Rockaway Beach, OR, United States

 
Terug naar boven Dag 13: Zondag 31 Juli 2011
Van: Rockaway Beach, OR, United States
Naar: Cape Lookout State Park, OR, United States

 
Terug naar boven Dag 14: Maandag 1 Augustus 2011
Van: Cape Lookout State Park, OR, United States
Naar: Cape Lookout State Park, OR, United States

 
Terug naar boven Dag 15: Dinsdag 2 Augustus 2011
Van: Cape Lookout State Park, OR, United States
Naar: Cape Lookout State Park, OR, United States

 
Terug naar boven Dag 16: Woensdag 3 Augustus 2011
Van: Cape Lookout State Park, OR, United States
Naar: Whalen Island, OR, United States

 
Terug naar boven Dag 17: Donderdag 4 Augustus 2011
Van: Whalen Island, OR, United States
Naar: Whalen Island, OR, United States

 
Terug naar boven Dag 18: Vrijdag 5 Augustus 2011
Van: Whalen Island, OR, United States
Naar: South Beach State Park, OR, United States

 
Terug naar boven Dag 19: Zaterdag 6 Augustus 2011
Van: South Beach State Park, OR, United States
Naar: South Beach State Park, OR, United States

 
Terug naar boven Dag 20: Zondag 7 Augustus 2011
Van: South Beach State Park, OR, United States
Naar: Florence, OR, United States

 
Terug naar boven Dag 21: Maandag 8 Augustus 2011
Van: Florence, OR, United States
Naar: Sunset Beach State Park, OR, United States

 
Terug naar boven Dag 22: Dinsdag 9 Augustus 2011
Van: Sunset Beach State Park, OR, United States
Naar: Sunset Beach State Park, OR, United States

 
Terug naar boven Dag 23: Woensdag 10 Augustus 2011
Van: Sunset Beach State Park, OR, United States
Naar: Bullards Beach State Park, OR, United States

 
Terug naar boven Dag 24: Donderdag 11 Augustus 2011
Van: Bullards Beach State Park, OR, United States
Naar: Bullards Beach State Park, OR, United States

 
Terug naar boven Dag 25: Vrijdag 12 Augustus 2011
Van: Bullards Beach State Park, OR, United States
Naar: Gold Beach, OR, United States

 
Terug naar boven Dag 26: Zaterdag 13 Augustus 2011
Van: Gold Beach, OR, United States
Naar: Harris Beach State Park, OR, United States

 
Terug naar boven Dag 27: Zondag 14 Augustus 2011
Van: Harris Beach State Park, OR, United States
Naar: Harris Beach State Park, OR, United States

 
Terug naar boven Dag 28: Maandag 15 Augustus 2011
Van: Harris Beach State Park, OR, United States
Naar: Gold Bluffs Beach, CA, United States

 
Terug naar boven Dag 29: Dinsdag 16 Augustus 2011
Van: Gold Bluffs Beach, CA, United States
Naar: Gold Bluffs Beach, CA, United States

 
Terug naar boven Dag 30: Woensdag 17 Augustus 2011
Van: Gold Bluffs Beach, CA, United States
Naar: Westport, CA, United States

 
Terug naar boven Dag 31: Donderdag 18 Augustus 2011
Van: Westport, CA, United States
Naar: Olema, CA, United States

 
Terug naar boven Dag 32: Vrijdag 19 Augustus 2011
Van: Olema, CA, United States
Naar: Petaluma, CA, United States

 
Terug naar boven Dag 33: Zaterdag 20 Augustus 2011
Van: Petaluma, CA, United States
Naar: Petaluma, CA, United States

 
Terug naar boven Dag 34: Zondag 21 Augustus 2011
Van: Petaluma, CA, United States
Naar: Sunset State Beach, CA, United States

 
Terug naar boven Dag 35: Maandag 22 Augustus 2011
Van: Sunset State Beach, CA, United States
Naar: Sunset State Beach, CA, United States

 
Terug naar boven Dag 36: Dinsdag 23 Augustus 2011
Van: Sunset State Beach, CA, United States
Naar: Sunset State Beach, CA, United States

 
Terug naar boven Dag 37: Woensdag 24 Augustus 2011
Van: Sunset State Beach, CA, United States
Naar: Big Basin Redwoods, CA, United States

 
Terug naar boven Dag 38: Donderdag 25 Augustus 2011
Van: Big Basin Redwoods, CA, United States
Naar: San Francisco, CA, United States

 
Terug naar boven Dag 39: Vrijdag 26 Augustus 2011
Van: San Francisco, CA, United States
Naar: San Francisco, CA, United States

 
Terug naar boven Dag 40: Zaterdag 27 Augustus 2011
Van: San Francisco, CA, United States
Naar: San Francisco, CA, United States

 
Terug naar boven Dag 41: Zondag 28 Augustus 2011
Van: San Francisco, CA, United States
Naar: San Francisco, CA, United States

 
Terug naar boven Dag 42: Maandag 29 Augustus 2011
Van: San Francisco, CA, United States
Naar: San Francisco, CA, United States

 
Reeds maal gereageerd.

Aantal keren bezocht: 7074

©2001-2019 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?