Alles Amerika
Afdrukken

Reisverslag Theo (Tokheim): van Miami, FL naar Miami, FL

Startdatum: 2010-07-02 Startpunt: Miami, Florida
Einddatum: 2010-07-23 Eindpunt: Miami, Florida
Aantal volwassenen: 4 Vervoermiddel heen & terug: Vliegtuig (British Airways)
Aantal kinderen: 1 Vervoermiddel ter plaatse: Auto (Dodge Caravan/Minivan/Alamo)
 
Informatie, inleiding en conclusie:
2010 stond in het teken van Florida. Ook dit was weer een fantastische vakantie. Voor het eerste verbleven we 11 nachten in een villa in Kissimmee. Hier konden we lekker ontspannen van onze 12 dagen sightseeing in Miami, Key West, de Everglades, Sanibel en St. Petersburg. Vanuit de villa waren de pretpark uitstapjes naar Busch Gardens en Magic Kingdom inderdaad magisch, en ons bezoek aan Discovery Cove was "A memory that never fades!"
 Externe links:
 Reisblog of topic
 Meer foto's
Route van dag tot dag:
Dag 1: Miami, FL
naar Miami, FL
Dag 2: Miami, FL
naar Miami, FL
Dag 3: Miami, FL
naar Miami, FL
Dag 4: Miami, FL
naar Key West, FL
Dag 5: Key West, FL
naar Key West, FL
Dag 6: Key West, FL
naar Florida City, FL
Dag 7: Florida City, FL
naar Fort Myers, FL
Dag 8: Fort Myers, FL
naar Fort Myers, FL
Dag 9: Fort Myers, FL
naar St. Petersburg, FL
Dag 10: St. Petersburg, FL
naar St. Petersburg, FL
Dag 11: St. Petersburg, FL
naar Kissimmee, FL
Dag 12: Kissimmee, FL
naar Kissimmee, FL
Dag 13: Kissimmee, FL
naar Kissimmee, FL
Dag 14: Kissimmee, FL
naar Kissimmee, FL
Dag 15: Kissimmee, FL
naar Kissimmee, FL
Dag 16: Kissimmee, FL
naar Kissimmee, FL
Dag 17: Kissimmee, FL
naar Kissimmee, FL
Dag 18: Kissimmee, FL
naar Kissimmee, FL
Dag 19: Kissimmee, FL
naar Kissimmee, FL
Dag 20: Kissimmee, FL
naar Kissimmee, FL
Dag 21: Kissimmee, FL
naar Kissimmee, FL
Dag 22: Kissimmee, FL
naar Miami, FL
 
 
Terug naar boven Dag 1: Vrijdag 2 Juli 2010
Van: Miami, FL, United States
Naar: Miami, FL, United States
Om half 3 ging vanochtend de wekker, oeps dat is wel erg vroeg. De jongste heeft natuurlijk helemaal niet geslapen en gaat een nachtje door zoals ze zelf zegt. De taxi is mooi op tijd, Opie en Omie ophalen en al zwaaiend naar Dorry vertrekken we naar schiphol waar we in record tempo zijn. Er is al een rij, dus aansluiten maar. De balie gaat pas om 5 uur open. Het inchecken via de aanbevolen terminals gaat natuurlijk niet met 2 Theo's in het gezelschap want dat snapt de computer nog niet, ouderwets inchecken ging vlekkeloos. Achter de douane gaan we opzoek naar een bakkie, helaas alles is nog dicht. Uiteindelijk nemen we dan maar een ontbijtje bij de Mac en Kaylee neemt gewoon een BigMac om 5.30 uur s'morgens...vreemd. De 1e vlucht is appeltje eitje en binnen het uur zijn we in London. Daar gaan we met onze broek op onze knieën door de douane en hup naar de volgende gate voor de vlucht naar Miami. Alles gaat op tijd en dus zijn we ongeveer 10.00uur los van de grond. We slapen wat, we eten wat, we kijken wat films en dan is plots 16.00 uur nederlandse tijd..... De aftrap! Wat zal het worden voor Oranje. Uiteindelijk vliegen we boven Washington DC en krijgen we de geweldige mededeling van de piloot dat the DUTCH has won with 2-1 from Brazil!!!! YESSSSSS en er gaat een (klein) applaus door dit Engelse vliegtuig (hoe zou dat nou komen !!!!). Door naar de halve finale, Ad niet op vakantie en dat is dan weer goed voor de Amerikanen :-). De laatste 2 uurtjes gaan daarna iets sneller en landen we om +/- 14.00 uur in Miami. Na de vingerafdrukken en de fotoshoot krijgen we groen licht van Juan en snel door naar de Alamo shuttle. Boingggggg... keihard lopen we tegen de muur die Hitte heet. Wat is dat warm zeg. Het is wel dreigend bewolkt, droog maar vreselijk heet, dat wordt effe wennen. Bij Alamo is het niet zo druk en al snel staan we op de parkeerplaats Minivan's te keuren. Het wordt uiteindelijk een witte Dodge Caravan. TomTom aan en op naar Miami Beach waar ons hotel ligt. Onderweg gaat het me toch hozen, ongelofelijk. Gelukkig duurt dit niet zo lang en komen we droog aan bij Eden Roc. Daar krijgen we een upgrade voor een family kamer op de 11e verdieping, met uitzicht op Miami. De andere kamer heeft uitzicht op zee, niet slecht!! In de lobby zagen we een Starbucks, dus dan weet je het wel....het was weer heerlijk! Het weer werd steeds slechter en slechter. Met bakken kwam het nu naar beneden, en het stormde donderde, echt niet normaal. Dus geen verkenningstochtje maar lekker naar de kamer waar we de flitsen van het onweer en van Oranje bekijken. Wat een wedstrijd is dat geweest zeg, een mooie overwinning. Op naar de Finale dan maar gelijk!!!! We bestellen 2 family Specials by Miami Roma Pizza en gaan vandaag de deur niet meer uit. Het is nu 03.45 uur Nederlandse tijd, 24 uur geleden kwam de taxi ons halen. Rekken lukt niet meer ook al is het hier pas 21.45 uur...maar de luiken willen echt dicht.

 
Terug naar boven Dag 2: Zaterdag 3 Juli 2010
Van: Miami, FL, United States
Naar: Miami, FL, United States
De jetlag werkt nog lekker door, vanmorgen om 05.00 uur klaar wakker, de rest 1 en 2 uurtjes later. Ik kon dus mooi de website aanpassen want ik moet er weer even inkomen hoor. Daarna douchen en op weg naar De Wal-Mart op Collins Avenue. Op de Public Parking zien we plots dat er een parkeerwachter zit. Er is nu een flat rate van $15 en No in and Out, dus de hele dag of anders elke keer weer $15 betalen. Dan gaan we toch maar gebruik maken van de luxe valet parking van het hotel. De parkeerwachter verteld nog wel even dat er breaking news is, want op het strand is er zojuist een bootje met 5/6 Cubanen aan land gekomen. We nemen een kijkje en inderdaad zien we politie en een leeg bootje. Ongelofelijk eenvoudig in elkaar geflanst, en je moet wel lef hebben om met dit bootje die oversteek te wagen. Hierna dus naar de Wal-Mart, niet gevonden, en dan maar naar de Publix, ook goed voor het hoog nodige. De kar gaat aardig vol weer mee terug naar Eden Roc waar we gaan ontbijten tijdens Argentinië - Duitsland. Oeps 0-4! Hierna laten we de Dodge voorrijden en gaan we op weg naar het Holocaust Memorial en de Botanical Garden. Bij het uitstappen begint het weer te druppelen, dus eerst lopen we door de tuin en bekijken we overdekt wat bijzondere planten. Daarna lopen we door het Holocaust Memorial. De beelden en de beroemde hand zijn echt indrukwekkend, en erg mooi gemaakt. Dan gaan we naar Bayside. Hier zit het Hard Rock Café, en daar moeten we natuurlijk weer een T-shirtje van hebben. We betalen $6 voor 2 uur parkeren, dit moet genoeg zijn denken we. Bayside lijkt een beetje op Pier 39 in San Francisco en is erg leuk. Een haventje met allerlei
winkeltjes, restaurants en live muziek! Eten doen we bij het Hard Rock Café en het smaakt weer geweldig. Hierna lopen we met het eerst gescoorde T-shirtje nog wat rond en dan is 2 uur zo om. Dan rijden met de auto nog een rondje door de Port of Miami om vlak langs de 2 Mega Cruise schepen te rijden die klaar voor vertrek liggen. Gaaf hoor zo van dichtbij. Dan gaan we weer terug richting Miami Beach, waar we de Lincoln Rd Mall op de planning hebben staan. Een auto vrije winkelstraat die ons weer doet denken aan The Mall in Denver. Bij Macy's worden er meteen goede zaken gedaan door Kaylee, en die neemt meteen de leiding! Dan proberen we meteen de Free Wifi uit bij Starbucks en inderdaad onder het genot van een Mocca Frappuccino twitteren we wat en checken de uitslag van Paraguay - Spanje, 0-1 83e minuut zat erin! José gefeliciteerd, wordt vervolgd…. Hierna gaan we winkel in winkel uit, van airco door de warme regen naar de volgende airco, dit is een perfect ritme dat we ontdekt hebben. En dan lopen we de winkel in met een appeltje als logo, erg druk maar we kunnen even spelen met de nieuwste iPhone en iPad. En dat hadden we beter niet kunnen doen. We verlaten vandaag wel gewoon de winkel zonder iets te kopen maar weten niet of dit de hele vakantie gaat lukken, want die iPad heeft wel een erg hoog aaibaarheids gehalte!! Af en toe regent het harder, dan is het weer droog maar het blijft heet dus zitten we rond 19.00 uur er aardig doorheen en besluiten we om te stoppen voor vandaag. Dus terug naar het hotel waar we wat gaan eten en voor de Tv en het internet gaan hangen.

 
Terug naar boven Dag 3: Zondag 4 Juli 2010
Van: Miami, FL, United States
Naar: Miami, FL, United States
Tsjonge tsjonge zeg, wat een nacht!! Om 21.30 ging gisteravond het licht uit, helemaal gebroken. 1 minuut later niks meer gemerkt, tot 24.00 uur. Het leek wel of we vanaf dat moment in een aflevering van Herrie in het Hotel waren beland: De hotel telefoon ging af, verkeerd verbonden, snel verder slapen…Veel buren lawaai en er werd bij Opie en Omie een Monopolyspel bezorgd om 01.00 uur die voor de kamer er naast was!! Om 04.10 hoorde we keihard een flipperkast boing, tring, kedeng boing trin…de iPhone!!! Uhhh we hebben hier een tijdsverschil van 6 uur , dank u GvL. Buiten was het ook feest, wat een gedonder en bliksem, regen en een windstorm zeg. Gelukkig kunnen slapen tot half 8 en toen was de rust weer weder gekeerd in dit Paradijs! Na het ontbijtje gingen we de omgeving verkennen. Langs het strand en op de boardwalk zijn er veel joggers op deze Independence Day, knap hoor bij deze temperatuur! Wij houden het bij wandelen en dit lukt ons 4 straten, bij de 42st haken we af en gaan we over het strand terug naar Eden Roc, waar het z wembad ons een betere optie lijkt. We plonsen in het zwembad, hangen wat op een bedje en nemen een duik in de zee! Heerlijk is die zee hier in Miami Beach, zo hoort zee te zijn. Het is echt bloedje heet en dat met de zon achter de wolken. Kaylee werd een beetje eng en zijn we lekker weer de verkoeling van de airco gaan opzoeken, wat een verademing zeg! We relaxen 2 uurtjes op de kamer en laten dan de Dodge weer voorrijden, wat een luxe. Op naar Ocean Drive, die in onze gedachte mooie kleurrijke gebouwen herbergt, maar niet vandaag. Vandaag doet Ocean Drive eer aan zijn naam, regen, regen regen en regen maken van deze straat een Oceaan, vandaar de naam dus, nooit geweten, nu wel. Dan blijven we lekker droog in de auto zitten en toeren we een beetje door Miami. We zien wel erg mooie huizen en een hele andere kant van Miami, ook leuk maar anders leuk. We proberen nog een Outback Steakhouse te vinden maar ook dat lukt niet. Dus wordt het weer een hamburger tent. En het blijft maar regenen en regenen. Als troost rijden we naar de Publix voor een 4th of July Independence TAART! We gaan lekker vanuit de kamer uit het raam staren met uitkijk op de Skyline van Miami naar het schitterende vuurwerk dat er op deze dag de lucht in gaat.

 
Terug naar boven Dag 4: Maandag 5 Juli 2010
Van: Miami, FL, United States
Naar: Key West, FL, United States
Na het schitterende vuurwerk gisteravond, was het vannacht weer raak, wat een noodweer als dat maar goed gaat. Maar vanmorgen zagen we eindelijk weer eens blauwe lucht, dat doet een mens goed. We ontbijten op de kamer en maken ons gereed voor het vertrek hier uit Miami Beach. Dit was alweer onze 3e nacht, time flies when you're having fun! Ondanks het weer is het hier echt geweldig geweest, maar Key West is waiting. Ondertussen is de Skyline van Miami niet meer te zien vanaf onze kamer, want de lucht is alweer helemaal potdicht. We rijden toch nog even over een droge Ocean Drive, om het een beetje leuker op de film te zetten. En dan verlaten we Miami. We rijden over de tolweg die vanaf 17 juli 2010 geen Cash meer accepteert, effe nakijken hoe we dit straks moeten oplossen!! Het wordt dus een lange weg vandaag over heel wat bruggen, voordat we op onze bestemming zijn, we zijn benieuwd. We hebben nog wat tussenstops op de planning staan, en de eerste is het Wild Bird Center. Hier worden allemaal vogels met een handicap opgevangen en verzorgt om als het even kan terug te laten keren in de natuur. We lopen langs allerlei kooien op een boardwalk met overal vogels om ons heen. Er lopen ook Pelikanen en andere vogels gewoon los, en dat brengt natuurlijk hilariteit om deze te passeren. Dan lijkt het wel nacht te worden, en de eerste druppels vallen. We laten ons niet kisten, denken we in eerste instantie. Maar dan begint het toch serieus te regenen en gaan we in flinke looppas terug naar onze Dodge. Hier komen we echt drijfnat aan, maar buiten breekt nu echt de hel los. Wat een noodweer is het hier zeg. We fatsoeneren ons waar mogelijk en wachten tot we weer wat kunnen zien…. We doneren nog wat voor dit goede werk en gaan dan weer door. Ons volgende doel, lunchen bij het Morada Bay Beach Cafe op het strand zit er dus niet in. Vol gas rijden we er spijtig genoeg langs. Geluk bij een ongeluk is dat we wel de goede kant op rijden, want het lijkt wel of Key West door iedereen wordt verlaten. Dit gebeurde in 1998 voor het laatst dus als we gaan schrijven we in ieder geval geschiedenis. We gaan er maar vanuit dat the 4th of July de oorzaak is van deze uittocht, maar mocht dit vluchtgedrag zijn dat te maken heeft met het noodweer, dan zijn er genoeg Storm Chelters voor ons vrij langs de weg. Uiteindelijk komen we bij het Bahia Honda State Park aan waar het zowaar droog is. Hier nemen we dus een kijkje en er is flinke recreatie met BBQ-ers langs het strand, (regen)aanbidders, snorkelaars en wat hollanders, erg gezellig dus. Er ligt een overblijfsel van een oude spoorbrug die leuke plaatjes oplevert, doen een beetje aan pootje baden, eten een broodje en lopen nog wat rond, heerlijk zo zonder regen. Dan moeten we nog een uurtje naar ons Southernmost Point Guesthouse! Mona, zo weggelopen uit een hele foute B-film begroet ons hartelijk met ook al een hele foute one-liner: Hi Hon, what can i do for you? Ik sta hier geregistreerd als Theo ziggo, en we krijgen de sleutel van ons onderkomen voor 2 nachten. Het ziet er echt geweldig uit, het is net een poppenhuis voor grote mensen. Helaas slaat dit ook door met de bedden, dus dat wordt afzien!! We kijken onze ogen uit in en rondom dit huis, puur Amerikaans, echt gaaf. Dan gaan we opzoek naar het einde van de Duval St. voor het vieren van de zonsondergang!!, maar niet vandaag dus. Wij vieren deze dagen toch liever de zonsopkomst, maar dit terzijde. Onderweg natuurlijk de All Access pas weer aangevuld van het Hard Rock Cafe en bij de mega volle Sloppy Joe's Bar naar binnen geweest en bij Cheese wat gegeten. Eenmaal op Mallory Square zien we dat er op dit plein allerlei acts worden opgevoerd door straatartiesten, erg leuk en heel gezellig. Helaas zien we de zon niet ondergaan en morgen waarschijnlijk ook niet. Op de terugweg nemen we de wereldberoemde Key Lime Pie mee naar ons Poppenhuisje, die weer een hoop goed maakt voor de gemiste kansen van vandaag.

Ps.
Helaas lijkt het internet hier te werken via zonnecellen, dus onze verslagen lopen iets vertraging op, totdat de zon weer gaat schijnen…….

 
Terug naar boven Dag 5: Dinsdag 6 Juli 2010
Van: Key West, FL, United States
Naar: Key West, FL, United States
In deze nacht wordt er in dit Poppenhuisje wat gewisseld met de bedden-opstelling want er is er 1 die ietsje dichter bij de toiletten wilt liggen. We zijn in de ochtend allemaal weer goed opgedroogd dus gaan we er weer met volle moet tegen aan vandaag. Want: Today is the Day!! Gaat Nederland de finale halen van het WK 2010. Eerst gaan we heerlijk buiten ontbijten met vers fruit in Mona's Vineyard! Top! Het is droog maar wel bewolkt en bloedheet! We lopen na het ontbijt meteen de straat uit naar het Southernmost Point voor de gebruikelijke fotoshoot met de beroemde boei. Nu is dit nog te doen, want straks staan er weer rijen dik, zoals we dagelijks zien vanaf onze hangmat!! Hierna gaan we naar het Fort Zachary Tayler State Park. We bekijken eerst de haven waar weer van die Mega Cruiseschepen liggen en gaan dan naar het State Park. Hier bezoeken we het Fort dat hier is gelegen, het is niet iets bijzonders en eigenlijk te warm voor deze activiteit. Dus besluiten we om terug te rijden en naar het strandje om de hoek te gaan voordat De wedstrijd begint. We nemen stoeltjes en handdoeken van Mona mee, (nee geen boter!!) en gaan heerlijk even op de grens van de Atlantische Oceaan en de Golf van Mexico dobberen, olievrij! Dit doet een mens goed, en het is nog steeds droog, dit is ook wel een melding waard! Dan komt het uur U steeds dichterbij en lopen we terug naar ons Guesthouse en nemen nog een verfrissende duik in het zwembadje. Dan kleden we ons om en gaan richting een SportsBar in Duvel St.. Gisteren speciaal permissie gevraagd of Kaylee ook naar binnen mocht, en dit was oke omdat het overdag was. Bij binnenkomst vroegen ze toch haar ID of dat we er zeker van zijn dat ze geen alcohol tot zich nam, nou daar zorgen wij wel voor hoor! We zijn omringt door Oranje supporters uit de hele wereld, niet normaal hoeveel er in een Oranje Voetbalshirt hier rondlopen. We bestellen meteen een Pizza, Uienringen en Patat, om lekker Amerikaans voetbal te kijken. We kunnen kiezen uit meer als 20 TV's en 3 Beamers, dus het is een geweldige atmosfeer hier. Veel gejuich en spanning tot de laatste seconde (bedankt scheids!!) En ja hoor ongelofelijk Kickuuuuuh dat we in de Finale van het WK staan. Dit gaan we zien als we zondag in St. Petersburg zijn en dat komt wel goed. Na dit spektakel lopen we terug en nemen we weer een duik in het zwembad waar we deze keer gaan bubbelen. De rest van de avond blijven we lekker hangen in ons Poppenhuisje want morgenochtend rijden we vroeg terug richting Key Largo voor ons volgende doel, als het weer mee zit.

Ps.
Natuurlijk heeft het weer gestort regent, maar deze keer gelukkig tijdens de wedstrijd en hebben er dus deze keer niets van gemerkt……

 
Terug naar boven Dag 6: Woensdag 7 Juli 2010
Van: Key West, FL, United States
Naar: Florida City, FL, United States
Vandaag ging om 7 uur al de wekker, allemaal douchen, opruimen, een "ontbijt-hug" met Mona, en om kwart voor 9 waren we op weg naar het John Pennekamp Coral Reef State Park. Het is eindelijk prachtig weer en nu al erg warm, dat gaan we vandaag vieren met een boot tripje. Eerst weer die lange road nr.1 maar nu in omgekeerde volgorde en 145 mile tot het State Park. Gelukkig is het niet druk zoals afgelopen maandag toen het 1 grote file was richting Miami. We kunnen lekker doorrijden en zijn om 11.00uur al ter plaatse. Dat betekent dat Kaylee weer 2 hoofdstukken CBR heeft geleerd! We nemen de tour van 12.15uur vandaag met de Glass Bottom Boat in dit eerste onderwaterpark van Amerika. Het bestaat uit ongeveer 200 km² oceaan met daarin een schitterend koraalrif en ongeveer 170 are grondgebied met wandelroutes en een diverse flora en fauna. We bekijken vandaag het "Molasses Reef" door de bodem van de boot. Het is prachtig weer en windstil dus ideaal weer voor een boottochtje van 2 ½ uur. We varen eerste door een prachtig natuurgebied voordat we op volle zee uitkomen en dan gaat het gas erop. We staan voorop de reling en zoeven werkelijk over het water, erg gaaf. Na een uur komen we bij het rif aan en dobberen we in het rond met uitzicht door de glazen bodem. We zien ongelofelijk veel verschillende vissen en schitterend koraal. Het water is glashelder en echt blauw!! Fotograferen was moeilijk maar live was het werkelijk schitterend. Er zijn ook veel duikers en snorkelaars die allemaal in dit gebied rond dobberen, maar er is ruimte genoeg. Na 45 minuten is het weer tijd om terug te varen en ook dit is geen straf. Eenmaal weer aan wal moeten we nog een half uurtje naar Florida City voor onze slaapplaats. Daar zien we net nog een kleinhalf uurtje van Duitsland-Spanje en dat Spanje dus onze tegenstander is in De Finale! Dat wordt spannend. Aangezien de zon gelukkig weer schijnt kunnen we ook weer internetten en dat betekent dat we de laatste reisverslagen kunnen updaten. Tja en dan is er geen ontkomen meer aan, de dames moeten shoppen en wel nu! Dat komt mooi uit, 1,5 km verderop is de Prime Outlet. Er wordt voorzichtig ingekocht, we komen er nml. nog een paar tegen, maar de eerste symptomen zijn onder controle gebracht. Eten doen we vandaag bij Denny's, en om 21.00uur uur ploffen we neer op onze kamers en kijken we alweer uit naar morgen……

 
Terug naar boven Dag 7: Donderdag 8 Juli 2010
Van: Florida City, FL, United States
Naar: Fort Myers, FL, United States
Zolang het hier in de nacht regent vinden wij het prima, blijven de plantjes mooi groen. Het ontbijtje gaat er in als zoetekoek en is weer prima verzorgd. Met een gevulde maag rijden we over de tolweg terug richting Miami en "I Need A Dollar" hebben we vandaag 2x nodig voor de tol, geen geld. Dan volgen we de borden met Tamiami Trail, de weg die dwars door de Everglades loopt en ook bekend staat als de US 41, S.W 8th St. en de Calle Ocho. We willen vandaag met een Airboat de Everglades in. We hadden goede verhalen gehoord over Coopertown's Everglades en rijden daar dan ook meteen naar toe. Het is nog niet zo druk, zodat we maar met z'n 9 op zo'n grote Airboat zitten, ruimte genoeg dus. We bezoeken eerst Big Joe, een hele grote krokodil die een stuk van zijn staart mist en een beetje ligt te liggen in zijn habitat. Het is wel een imposant beest zeg, die moet je in een doodlopend steegje niet tegen komen. We smeren ons in met Careplus met deet tegen de insecten en zijn er dan klaar voor. Dan gaat het gebeuren, instappen watjes in de oren en starten maar. We vliegen over het open "Saw Grass" en is echt onwijs kickuhhh! Soms stoppen we zodat er wat wordt verteld over dit unieke stukje Amerika. Het is heerlijk weer en af en toe krijgen we gelukkig hulp van wat wolken om af te koelen. Dan varen we dwars door een klein eiland genaamd Hardwood Hammock, bekend van o.a. CSI Miami!! Plotseling zien we een zeer grote krokodil vlak voor ons zwemmen. De boot gaat opzij en hij zwemt heel langzaam onze boot voorbij en kunnen het schitterend op beeld vastleggen, ergggg gaaf zeg. Hier zijn we voor gekomen. Dan zoeven we weer verder en ligt er alweer een krokodil midden in het kanaaltje en deze gaat niet opzij. We kunnen weer mooi filmen en fotograferen want de boot kan er niet langs. Langzaam laat hij zich zakken en is hij net zo snel weer weg als hij te voorschijn kwam, echt uniek. Dan zit het er alweer op, en zoeven we weer terug naar Coopertown, dit zou zomaar een hele dag mogen duren, helaas. Met een verkoelend ijsje praten we wat na over dit avontuur en rijden dan door naar Shark Valley. We betalen de NP fee van $10 en rijden naar het Visitor center. Daar zien we dat de eerst volgende Tram Tour naar de Observation Tower pas over 1,5 uur gaat. Dat duurt veel te lang, en besluiten we om een stukje van de weg te lopen. Nog geen 50 meter verder komen we alweer een krokodil tegen. Dit keer een kleintje maar het blijft gaaf zo in het wild. We lopen verder, en horen donderen in de verte. Het wordt ook wel donker maar we lopen gewoon door, totdat……precies!!! Het regent misschien wel minder dan 5% van een hele dag, maar als je er midden in loopt wordt je toch 100% nat! Dat hebben wij dus, echt drijf en drijfnat lopen we terug naar de auto. Al half schuilend zien we nog een baby krokodil en maken nog een fotootje in de stromende regen. Eenmaal bij de auto, shit hij gaat niet open en we lopen snel door naar de WC's. Daar staan we gelukkig droog en nemen we de schade op, helaas allemaal totalloss. Dan zien we ook waarom de auto niet open ging, hij was van iemand anders, tja die regen hè. Als eenmaal de zon weer schijnt kleden we ons om en rijden door naar Everglades City. Dit lijkt wel een Ghost town zo stil is het hier. We eten bij Susie's Station Restaurant wat de pot schaft, want de helft hebben ze niet. Het lijkt wel of we zijn beland in een kruising van aflevering van de Muppetshow en de Golden Girls, hilarisch hoe het hier aan toe gaat. Dan verlaten we de Everglades en rijden we door Marco, een plaatsje die bekend staat om zijn mooie huizen, en niets is minder waar, ook weer leuk om te zien. Vanaf hier is het nog een half uurtje naar Fort Myers. We krijgen 2 schitterende kamers naast elkaar met tussendeur op de 5e verdieping van dit praktisch nieuwe Hyatt hotel. Dan moet de schade van vanmiddag gewassen worden en er moeten boodschappen worden gedaan. We splitsen ons op en de iets meer als de helft rijd naar een Wal-Mart supercenter voor wat boodschappen. We eten vanavond thuis en blijven de rest van de avond lekker hangen voor de buis. Weer een dag voorbij die we niet snel zullen vergeten.

 
Terug naar boven Dag 8: Vrijdag 9 Juli 2010
Van: Fort Myers, FL, United States
Naar: Fort Myers, FL, United States
Heerlijk uitgeslapen vandaag tot wel 8 uur, want we doen vandaag rustig aan. We ontbijten in het hotel, en daar worden we weer vers en fruitig van. Sanibel & Captiva staan vandaag op de planning. Deze 2 eilanden horen bij de mooiste eilandjes van de kust van Florida. Ze staan bekend om hun laagbouw (de huizen die er staan en hotels mogen niet boven de boomtoppen uit komen) en om de prachtige schelpen die je er kunt vinden. Die eilandjes zijn verbonden met Fort Myers door de Sanibel Causeway Blvd van 3 mile en de Sanibel-Captiva Rd. Na $6 voor de tol mogen we de brug over en rijden helemaal naar het einde van Captiva. Daar beginnen we ons stranddagje. Het is lekker warm met 99 fahrenheit maar goed uit te houden. Het gaat al een beetje wennen. Natuurlijk worden we vandaag weer drijfnat, maar meer omdat we de zee in gaan, en dan is het niet erg. We zwemmen in dit heerlijke blauwe water en kijken onze ogen uit, het is hier erg mooi. Er vliegen wat Pelikanen rond en als we die volgen zien we hele scholen visjes die worden opgejaagd door (grond)haaitjes, tenminste we zien van die vinnen boven het water uitkomen. Dan duikt er plots een Manatee oftewel een zeekoe met zijn hoofd boven water, iedereen in rep en roer maar voor we het weten (en de camera hebben gepakt) is hij alweer verdwenen, maar erg cool zo vlak voor je voeten. Na dit spektakel zien we ook nog eens in de verte 3 dolfijnen spelenderwijs rondspringen, het moet niet gekker worden! Ongelofelijk dat we dit allemaal in die paar uurtjes hier mogen meemaken. Dan gaan we naar Bowman's Beach, een strand dat bekend om zijn schelpen staat. Het is niet erg druk en iedereen is in de weer langs de kustlijn met zijn/haar zoektocht. We ontmoeten nog een mooie grote krab die ook lekker aan de wandel is. Er worden mooie schelpen gevonden en vele dollars!! Laten we die nou net zoeken, alleen dit zijn Sanddollars, dit diertje is familie van de zee-egel en is helemaal bedekt met zeer kleine stekeltjes. Het lijkt inderdaad op een dollar en is grappig om te zien. En dan is de parkeermeter al weer leeg en gaan we weer terug richting Fort Myers. Het was een prachtige dag met geen wolkje aan de lucht. Terug in het hotel wordt er ge-doucht, ge-internet, ge-dut en ge-typt. Inmiddels komt het dan toch weer met bakken uit de hemel, dit is de dagelijkse tropische regenbui zullen we maar zeggen. Dan gaan we op jacht naar een restaurant in de buurt. Het wordt een Applebee's. Het is wel erg druk en na 20 minuten is er pas een tafeltje vrij. We hebben hier heerlijk gegeten en dat was het wachten meer dan waard.

 
Terug naar boven Dag 9: Zaterdag 10 Juli 2010
Van: Fort Myers, FL, United States
Naar: St. Petersburg, FL, United States
Vanochtend weer vers en fruitig ontbeten, uitchecken, tanken en het gas erop. 100km verder werden de pedalen weer in werking gezet om van de I-75 af te slaan en richting het Myakka River State Park te sturen. Eenmaal in het park worden we vanachter uit de auto opgeschrikt door het geschreeuw: KIJK UIIT EEN SCHILDPAD! Kaylee had dit dus eerder gezien als de chauffeur, zou dat CBR studeren nu al zijn vruchten afwerpen?? We stoppen langs de weg en zien dat het een hele vreemde schildpad is. We maken foto's en leggen het vast op film, en proberen hem van de weg te krijgen. Een passerende automobilist stapt uit en geef ons uitleg en zorgt ervoor dat hij weer het moeras in trekt. Het blijkt dus een Alligator Snapping Turtle te zijn, gelukkig is het maar een kleintje. De grootste was nml. 183kg gevonden in Kansas in 1937 en moet er zeer gevaarlijk hebben uitgezien als we hem met die van ons vergelijken! Dus weer een aparte ervaring rijker hopen we op meer…. Maar helaas, buiten wat vogels, zoals de Great Egret zien we geen wildlife meer. Het is wel een erg mooi natuurgebied met nog een bijzondere trail, The Myakka Canopy Walkway. Dit is een boomtoppen loop van 30 meter lang op 7,5 meter boven de grond met een uitkijktoren van 22,5 meter hoog. Hier kijk je over alles en iedereen heen, erg mooi gemaakt. Er zijn er maar ongeveer 20 in de hele wereld, en de grootste staat in het Amazone gebied in Peru. Dus dit is best bijzonder. We picknicken aan de rand van een riviertje en worden met een bord gewaarschuwd voor Alligators, maar helaas hebben we er geen gezien. Dan is het weer eens tijd voor een outletje en in Ellenton moet een mooie zitten. En inderdaad deze is supermooi en het is er erg druk, een goed teken. Om niet teveel in detail te treden, we doen hier goede zaken!!!! Het is ook erg laat geworden want we rijden pas om half 7 van dit parkeerterrein af. Via de Sunshine Skyway Bridge, een erg mooie (tol)brug bereiken we St. Petersburg, en rijden we door naar St. Pete Beach, daar doen we boodschappen bij een Publix want we hebben geen puf meer om nog in een restaurantje te zitten. We melden ons bij de gate, en yes we staan op de lijst en mogen door. We checken in en krijgen 2 Poolview suites met patio naast elkaar met een tussendeur, en dat voor een Priceline win! We lopen nog even over dit Resort in het donker, checken de Sportsbar voor De Wedstrijd van morgen, maar dit is niet wat we zoeken. Via internet zien we dat er een stuk verder in The Beachcomber een players' Sport Bar met 32 TV's en 2 HD Big Screens zit, dit lijkt er meer op. Dat is dus voor morgen ons eerste doel……

 
Terug naar boven Dag 10: Zondag 11 Juli 2010
Van: St. Petersburg, FL, United States
Naar: St. Petersburg, FL, United States
Ja hoor, we hebben weer een nacht beller, oh nee een nacht sms-er, eentje die dacht dat het 6 uur later in Florida was, maar het is 6 uur vroeger dus! Ik zal hem niet nader noemen (op verzoek!), maar hij woont in wateringen en is nu in Italie op vakantie. Ondanks deze nachtelijke onderbreking begon de dag zo mooi! Heerlijk uitgeslapen tot 9 uur! Daarna ontbijtje met verse aardbeien, douchen en op naar het Beachcomber Resort om de Players Sports Bar te keuren. Het is dichtbij en lopen er in 15 minuten via het strand naar toe. Veel grote TV's aan de muur, lekkere stoelen en hamburgers…. Goed gekeurd! Snel terug en het St. Pete Beach op voor een paar uurtjes. Effe lekker niks op een strandstoel en zwemmen in de zee. We halen handdoeken en maken gebruik van de Beach Cabana's van het resort. Het is een erg mooi breed wit zandstrand, mooi weer en je moet de blauwe zee in voor verkoeling. Dit keer geen dolfijnen, alligators, haaien, turtles of manatee's gezien, maar het was heerlijk. Kaylee gaat op de valreep nog effe van de grote opblaas glijbaan voor $4, leuk voor de film en foto's. Dan gaan we terug naar de suites en maken ons klaar voor De Finale. Er zitten al wat Nederlander met vlaggetjes en al op hun gezicht als dat maar goed gaat. Het loopt lekker vol en is erg gezellig. We nemen allemaal een Beachburger menu en die was echt superlekker. Dus dat belooft wat. Er zijn maar 2 amerikanen voor Spanje en de rest is voor Holland, dus die sympathie prijs is alvast binnen! Alle ingrediënten waren aanwezig (buiten de hr. Webb dan) om deze Finale te winnen, hè Robben!!! Maar helaas, het mocht weer niet zo zijn. Natuurlijk zijn we wel gewoon 2e van de wereld geworden hè. Helaas geld niet 3 maal scheepsrecht en die kl#te Octopus had dus weer gelijk. We verdelen de Beesie's nog onder de Amerikaanse supporters, die dit zeer waarderen. Snel verlaten we dit pand en gaan we de pijlen op wat anders richten, want dat kan gewoon als je in in Amerika bent! Een Cheesecake voor de verwerking van dit (voetbal)drama lijkt ons wel gepast. Bij deze Factory zijn we nog niet geweest deze vakantie. We moeten er wel voor naar Tampa rijden, maar doen dat gewoon. Dus na een half uurtje rijden, melden we ons bij de balie en gaat na 30 minuten de beroemde pieper af en mogen we naar binnen. Ik neem de Black-out cheesecake, want dat past wel op deze dag………..

Ps.
Nog een prettige vakantie in Italië hoor Erwin & Liesbeth.

 
Terug naar boven Dag 11: Maandag 12 Juli 2010
Van: St. Petersburg, FL, United States
Naar: Kissimmee, FL, United States
Vandaag wordt het luxe hotelleven ingeruild voor een luxe Pool Home. Maar eerst checken we uit bij dit mooie Resort aan het strand. Op de vraag How was you stay, beantwoord ik met Fantastic, but… en ik noemde dat het jammer was van het lawaai uit het gebouwtje naast de suites en plots werd van beide suites de Resort Fee op 0 gezet. Dat is ook Amerika, mooi geregeld maar het was er niet om te doen. Dan rijden we weer dezelfde "cheesecake" weg als gisteren richting Tampa. We brengen eerst nog een bezoekje aan het Hard Rock Hotel in Tampa, voor een shirtje en ook dit overtreft onze verwachtingen. In dit Seminole gebied, beheerd door de indianen vlak bij Tampa lijkt het wel op klein Las Vegas in dit hotel. Een super groot Casino met hotel van de Hard Rock keten. Overal hangen attributen van artiesten door dit door het hele Casino. Echt onder de indruk maken we een hele toer door dit "dorp", wauww! We zien vele Kiss attributen zoals de 4 kostuums, gitaren en vele mooie foto's en schilderijen, erg gaaf. We kopen lekker in en gaan weer verder richting Orlando. We stoppen nog bij het Central Florida Infocenter, voor de laatse nieuwtjes en foldertjes. En dan de laatse miles naar Kissimmee om precies te zijn, want daar staat onze villa in het Windsor Hills Resort. We komen natuurlijk te vroeg aan bij Global Resort Homes, het sleuteladres en moeten nog 2 uurtjes wachten. Dan rijden we naar een Wal-Mart Supercenter voor boodschappen. Ook geen straf, hier kunnen we gemakkelijk een halve dag vertoeven. We kopen lekker wat in, want hier blijven we dus de rest van de vakantie, nog maar 11 nachten dus. We gaan gelijk even pinnen bij een ATM en bingo, na alle handelen met pincode en al komt er geen geld uit!!! Dat is lekker, iemand er bij gehaald, helaas kapot! Maar ik heb geen geld gekregen, ook geen bonnetje en dus vertrouw ik het niet helemaal. Maar ze verzekeren ons dat het niet wordt afgeschreven, alles wordt straks gereset en onze transactie wordt dan gecancelled! Oké, dan naar een andere ATM 10 meter verder, daar lukt het wel, dus we kunnen weer vooruit. Het is inmiddels 16.00uur en dus rijden we naar het Global Resort Homes kantoor en krijgen we de sleutel, nou ja een code dus. Op naar Comrow Street 7743. We moeten ons inchecken bij de portier en de gate gaat open. Dan staan we voor ons adres en de buitenkant is schitterend! Nu de binnenkant nog! OMG, dit is niet normaal hoe mooi en groot dit huis is. We checken alle kamers en hier kunnen we wel aan wennen….. Met de gameroom, een zwembad en een hottub erbij die het natuurlijk helemaal af maken. We installeren ons en proberen het Wireless netwerk op te komen, No Way! Dan maar met een draadje, en dat gaat perfect. Na contact via de mail en de telefoon met de owners gaan we morgen verder met het wireless probleem. In Nederland zijn we gewoon met "De" Waterweg, maar hier is plotseling "Het" water weg, de hottub is leeg, dat gaat lekker vandaag zeg. We bellen hierover en binnen 10 minuten staat er een busje voor de deur met een monteur. We kunnen de hottub wel weer gebruiken, maar morgen wordt hij goed gerepareerd. Daarna checken we ING.nl en blijken er toch 2 reserveringen te zijn voor de geldopnames, chips. ING gebeld, dit kan nog goed komen binnen een paar dagen, nou daar hopen we dan maar op en zullen het in de gaten houden. Dan horen we allemaal gerommel en denken we aan onweer, maar het zijn onze maagjes, dus op naar een Outback Steakhouse. Die hebben we nog niet gehad deze vakantie. De Bloomin' Onion, de Steaks en de Baby Back Ribs smaken weer ouderwets lekker, en blijft een goede keus. Na deze maaltijd kunnen we het niet laten en duiken toch nog even het zwembad en de hottub in, wat heerlijk zeg! Inmiddels is iedereen uitgeteld en gaan we allemaal redelijk vroeg slapen, en worden er 4 van de 3 slaapkamers met badkamer in gebruik genomen, wat een luxe zeg………

 
Terug naar boven Dag 12: Dinsdag 13 Juli 2010
Van: Kissimmee, FL, United States
Naar: Kissimmee, FL, United States
Vandaag doen we helemaal niets, tenminste dat was de bedoeling. We beginnen met een duik in onze pool, wat erg verleidelijk is zo 's morgens vroeg. Daarna heerlijk buiten ontbeten in de Lanai, oftewel het overdekte terras aan het zwembad. De laatste komt pas over tienen haar bed uit, en jullie mogen raden wie? Dan gaan we toch maar eens aan het ochtend ritueel beginnen zoals douchen en aankleden. Dan komt er zo iemand kijken voor het oplossen van het wireless probleem en de hottub moet nog worden gemaakt. Tringggg, ja hoor daar is Jeff en na wat geklooi, wordt de router losgekoppeld en met een harde reset staat alles weer in de fabrieksinstellingen. Nu kunnen we zonder paswoord het netwerk op en dat gaat prima. Vanmiddag komen ze de hottub doen maar dan zijn we waarschijnlijk nog weg. Want we gaan toch maar shoppen, hebben we al 2 dagen niet gedaan en we zijn hier toch…. Het wordt weer een outletmall en wel de Orlando Premium Outlets langs de I-4. Het is maar 15 minuten rijden dus we zijn er zo. Om half 1 om precies te zijn. Het is erg druk en we parkeren lekker in de koele garage. Het is weer erg warm, dus het wordt weer airco hoppen, winkel in, winkel uit. De winkels zijn erg mooi, lekker koel en ze hebben hier een zeer uitgebreid aanbod zeg, niet normaal. Er zitten vele favorieten merken van ons bij dus de CC wordt aardig op proef gesteld. We verlaten pas half 7!! de koele parkeergarage en rijden naar de Publix om de hoek voor wat hoognodige boodschappen, want we zijn gesloopt. Dus het wordt een broodje in de villa i.p.v. het geplande restaurant bezoek. Bij thuiskomst zit er een briefje tussen de deur dat de hottub is gerepareerd, en dat we hem vanaf half 5 weer mogen gebruiken, super dus. Dan laden we de auto uit en dat is best een werk. Gelukkig hebben we een slaapkamer over, en die dopen wij om in een "inkoop kast", i.p.v. een inloop kast!! Het avondvullende programma op TV rond het einde van "The Hills" wordt door het vrouwelijke gedeelte bekeken en het mannelijke deel maakt er een droog Pool avondje van, in de Game Room dus. Mocht het jullie interesseren, het is 4-3 geworden voor jr., hahahaha. Dan checken we nog even ING.nl, en yessss de mislukte pin actie bij de ATM is online verdwenen, zo dat is dus gelukkig toch goed gekomen. Helaas hebben we vandaag geen tijd gehad om foto's te maken, druk druk druk druk, zodat we er dus maar een paa

 
Terug naar boven Dag 13: Woensdag 14 Juli 2010
Van: Kissimmee, FL, United States
Naar: Kissimmee, FL, United States
Vandaag kunnen wij bijna copy-paste van gisteren doen. Weer begonnen met een duik in het zwembad, ontbijtje, beetje hangen, douchen en aankleden. Het weerbericht gaf buitjes aan in de middag, tja dat betekent maar 1 ding: Shoppingmall! Het wordt de Florida Mall. Alles overdekt dus geen airco hoppen. Deze Mall is ietsje verder dan de outlet van gisteren maar we rijden er wel langs. Het is vandaag erg druk op de I-4. Het is er zelfs file rijden, dat hebben we deze trip nog niet meegemaakt. Eenmaal gearriveerd zien we dat het ook hier weer ontzettend druk is op de parkeerplaats, maar er is ruimte genoeg. En binnen is het precies zo, druk maar er is ruimte genoeg. Eigenlijk is hier van alles genoeg, dus we komen ogen, oren en vooral dollars te kort! We slagen goed voor het thuisfront, dus dat is klaar. Natuurlijk zorgen we ook wel voor wat eigen aanvulling in onze omgedoopte "inkoop" kast. Kaylee heeft ook het pinnen ontdekt en dat vinden wij helemaal niet erg! Bij het verlaten van de Mall zien we inderdaad dat het behoorlijk geregend heeft, en daar hebben wij niets van meegekregen, goed gepland dus. We besluiten om TomTom-loos een stukje van de International Drive te rijden. We rijden o.a. langs Seaworld, Aquatica, Discovery Cove en gaan dan helemaal binnendoor naar onze 192. Het nadeel van een kaart op zijn kop lezen betekent ook dat je dan de andere kant op rijd, zoals wij dus doen. We komen dan wat overbodige tolwegen tegen en dit lijdt tot een verlies van $3 en het duurde 3x zolang. Dat is 1$ per zolang, snappen we het nog! Het komt erop neer dat Edith een liedje moet zingen, en of we daar nou vrolijker van werden….Uiteindelijk komen we uit bij CiCi's, en dat was nou net de bedoeling. Hier kunnen we onbeperkt Pizza eten voor weinachhhh! We doen het gewoon en er is inderdaad niks mis mee, de keuze is reuze, incl. een Appeltaart Pizza! Terug in de villa checken we weer de mailtjes, altijd leuk! Daarna gaan we lekker voor de buis hangen. Helaas zien we ook dat de foute Pin-actie van maandag in de Wal-Mart toch is afgeschreven, dus dat beloofd weer wat. En ook vandaag weer druk druk druk druk, dus met de foto's is het een beetje behelpen deze shopping dagen, maar dat komt binnenkort wel weer goed.

 
Terug naar boven Dag 14: Donderdag 15 Juli 2010
Van: Kissimmee, FL, United States
Naar: Kissimmee, FL, United States
Vandaag is het "donder"dag, en daar komen we op het einde van de dag nog op terug. We moeten een klein uurtje rijden, dus we willen om half 10 gaan rijden vandaag en dit lukt wonderbaarlijk. We nemen de Expressway, oftewel de tolweg in Noordelijke richting. Een mooie highway zonder opstoppingen, buiten de 3 tolplaza's dan. TomTom is vandaag wat stilletjes, wraak van gisteren misschien, hadden we hem maar niet moeten uitsluiten. Halverwege begint ze gelukkig weer te praten, wat toch wel meer relaxed rijdt. We zijn al in heel wat gave plaatsen geweest, o.a. Las Vegas, San Francisco, Los Angeles, New York en Washington DC, en vandaag komt er weer 1 bij nml. Apopka! Ja, jullie lezen het goed Apopka. Onderweg leveren we nog een paar (2) ansichtkaarten in bij de Post Office voor de computerloze onder ons. De rest doen we via dit reisverslag de groeten uit Amerika, dus bij deze: Allemaal de groeten uit Amerika! In Apopka is Kelly Park. Dit wordt zo vaak aanbevolen op het AllesAmerika forum, dit moeten we bezoeken. De entree van het park is $5 voor onze hele auto, een koopje dus. Hier kan je in een natuurlijke omgeving met een Tube door een riviertje drijven. Deze Tubes kan je voor $5 huren vlak voor de entree van het park. Met in, op en naast de Dodge 5 Tubes rijden we Kelly Park in. Met een beetje mazzel kan je een alligator een handje geven, maar helaas niet vandaag. Uitgerekend vandaag is hier een afvaardiging van een "Summercamp" met een Schoolbus of 7. Het is dus erg druk, zelfs wij schrikken ervan laat staan al het Wildlife. Het is wel erg leuk en zeker een aanrader mocht je in de omgeving van Orlando komen. Het was een erg leuke ervaring, we hebben heerlijk getubed en gepicknicked hier. Na 3,5 uur leveren we de Tubes weer in en rijden we naar onze volgende missie, de Wal-Mart. En wel voor de mislukte Pin transactie van afgelopen maandag. Deze was dus wel afgeschreven, zonder geld ervoor te hebben gekregen. Volgens ING moest ik een brief schrijven als we weer terug in Nederland waren, ja dagggg! Er wordt hier spijkers met koppen geslagen dus de "manager" moet er aan te pas komen. Na uitleg van onze zijde gaat ze op onderzoek uit en komt er uiteindelijk een verassende uitkomst, nml. $300 dollar handje contantje! Het heeft bij elkaar wel een uurtje geduurd, maar dat hadden we er graag voor over. In dit vruchtbare uurtje werd er door de andere ploeg boodschappen gedaan en gaan we vandaag heerlijk thuis eten. Het is inmiddels erg donker geworden en we zijn nog geen 15 minuten binnen, en werd de betekenis van "Donder"dag ons duidelijk.! Het donderde, bliksemde, regende en stormde, dit was echt niet normaal! Dit duurde dan maar een half uurtje of zo, maar het was erg heftig. Gelukkig hoeven we niet meer de deur uit, want we eten lekker thuis en kruipen daarna de Game Room in. De droge Pool revanche wordt dit keer 6-5 en weer voor jr. hahahaha. De rest van de avond zien we tijdens de reclame dat het zaterdag One Day Sale is bij Macy's…..Ohhhhh Nooooooo!!!!

Ps.
Ook Kaylee heeft met 4-1 gewonnen met Poolen van Opa en dit moest ook even vermeld worden!!

 
Terug naar boven Dag 15: Vrijdag 16 Juli 2010
Van: Kissimmee, FL, United States
Naar: Kissimmee, FL, United States
Kwak kwak kwak kwak, dat geluid zoemde vanmorgen om kwart voor 7 door slaapkamer 2. De wekker dus. Het was zorgvuldig uitgekozen want vandaag gaan we naar Busch Gardens. Een pretpark met dieren, lijkt ons een prima combinatie. Voor de jongeren de achtbanen en voor de oudere jongeren de dieren, zoiets dus. We rijden om 8 uur weg en om 9 uur worden bij de kassa onze 14 daagse unlimited tickets gedrukt. We kunnen vanaf vandaag 14 dagen lang, achter elkaar dit park in, helaas hebben we nog maar 7 dagen, dus dat gaan we niet redden. De jongeren gaan als eerste in de Gwazi, een dubbele houten achtbaan! We worden alle kanten opgeschud, duurt redelijk lang en is een mooie binnenkomer. Dan op naar de nieuwste sensationele achtbaan, de SheiKra. Deze gaat recht om hoog maar ook weer recht naar beneden en dit ook nog eens 2x. Er zijn er 3 van op de hele wereld en dit is de hoogste, Done That! Echt gaaf, cool, kickuhh en al dit soort kreten zijn van toepassing op deze SheiKra, en hij is echt soepeltjes vergeleken met de houten Gwazi. Tot zover de achtbanen van deze dag want de wachttijden liepen op tot over een uur! En daar trappen wij niet in. We bezoeken verschillende theatershows verspreid over de hele dag zoals de Rock A Doo Wop, Lights Camera Imagination! Ft. Sesame Street 4D en KaTonga. Deze laatste is erg mooi en volgens de kenners onder ons Circustheater waardig. We zijn ook met het treintje door Busch Gardens gereden en zien dan eigelijk pas goed hoe groot en ruim alles hier is opgezet. Er is een groot Serengeti Plain waar allerlei verschillende dieren hun eigen stuk land hebben, erg mooi en ruimte te over. Ook zijn er losse dierenverblijven door heel het park verspreid, een mooie variatie met al die attracties. We stappen uit en doen de Rhino Rally, met een Safari Jeep een stukje door Timbuktu, erg leuk gedaan. We lopen ook alle dierenverblijven af en daarbij zijn de tijgers toch wel de favoriet. Ondanks de warmte, want dat is vandaag echt niet normaal, zijn de meeste dieren aardig actief. Er is 1 tijger die plotseling als een fotomodel op een waterval gaat liggen wat erg mooie plaatjes oplevert, supergaaf. Kaylee voert ook nog parkietjes en kangaroes wat ook weer erg leuk is. Het is wel vermoeiend en hebben vele drink, eet en cool-down pauzes nodig want het hakt er behoorlijk in zo'n dag slenteren in de volle zon. We verlaten ergggg moe maar voldaan dit park pas om 19.00 uur! en zijn al klokje rond in de weer. Mochten we nog zin hebben kunnen we dus morgen en overmorgen en over-overmorgen weer hier naar toe, wie weet…… De terugreis is natuurlijk ook weer een uurtje en we plonsen allemaal om half negen het zwembad en de hottbub in, waar we deze dag eens rustig laten (be)zinken, want we zijn nog nooit zo gesloopt geweest. Het wordt ook niet laat vandaag en iedereen ligt er vroeg in, en het verslag komt morgen wel.

 
Terug naar boven Dag 16: Zaterdag 17 Juli 2010
Van: Kissimmee, FL, United States
Naar: Kissimmee, FL, United States
Heerlijk geslapen, maar dat kan ook niet anders na zo'n dag als gisteren. Om half 9 pas wakker en eerst maar eens het verslag maken. Ontbijtje wordt geserveerd door Sr., ondanks dat we in een villa zitten hebben we wel roomservice, top geregeld. Vandaag weer een nieuwe dag, nieuwe ronde! En wat voor een ronde. We beginnen met een aardige file, want het is zaterdag en we zijn eigenlijk te laat.
Er komen 6 wegen bij elkaar en dat moet allemaal naar 3 banen, dus ritsen maar. We beginnen vandaag met The Mall at Millenia, een luxe winkelcentrum met een Macy's voor de One Day Sale! Weet u nog, van de tv-reclame! Waarschijnlijk zijn we te verwend, want we vinden hier niets bijzonders. Dan maar het winkelcentrum in, dit is wel bijzonder, maar dan bijzonder mooi. We slenteren er lekker op los, kopen wat in, eten bij China Town in de Foodcourt en gaan dan op weg naar de Prime Outlets hier een paar mile vandaan. De reden is het grote UGG logo dat we onderweg zagen aan de buitenkant langs de I-4, dit betekent dus een UGG-oulet! Ahhhhh. We proberen onze Dodge te parkeren op dit giga parkeerterrein, maar helaas. Het is zo ontzettend druk dat het helemaal vol is en iedereen zoekt en zoekt. Zo druk hebben we het nog nooit gezien, uiteindelijk rijd er iemand weg en yessss eindelijk een plekkje. Op naar een plattegrond, geen UGG winkel te bekennen, helaas. Maar nu we hier toch zijn…… Dus hop in, hop uit en dan zien we ineens het UGG logo opdoemen, dus toch. Deuren wagen wijdt open, een groepje Nederlanders voor de deur maar Opening Soon staat er te lezen op de gevel, over 2 weken open horen we de andere Nederlanders zeggen!! Hebben wij weer. Inmiddels is het al 6 uur geweest en gaan we nog eventjes!! een T-shirtje halen bij het Hard Rock Café. Dit eventjes werd de rest van de avond, want we blijven plakken bij de City Walk van Universal Studio's waar dit filiaal zit. We eten in dit mooi gestylde Hard Rock Café een lekkere maaltijd en zoeken weer een mooi t-shirtje uit. Het geplande bezoekje aan Old Town laten we schieten want ook hier hebben maar 24uur in een dag. Om half 10 komen we weer aardig gesloopt thuis. Het wordt weer vroeg slapen want morgen staat Discovery Cove op het programma, en is het 18 juli 2010……precies 20 jaar geleden dat we met een Cadillac door Den Haag werden gereden!

 
Terug naar boven Dag 17: Zondag 18 Juli 2010
Van: Kissimmee, FL, United States
Naar: Kissimmee, FL, United States
Lou Reed kon het in 1972 niet beter beschrijven in het refrein van zijn song, Perfect Day!

Oh it's such a perfect day,
I'm glad I spent it with you.
Oh such a perfect day,
You just keep me hanging on,
You just keep me hanging on.

Precies zoals hier boven beschreven, zo hebben we vandaag deze speciale dag beleefd in Discovery Cove. 20 jaar getrouwd alweer, vandaar dat dit een dag voor ons moest worden met een speciaal tintje. En dat is gelukt. Wat een geweldig park! Alles maar dan ook echt alles is tot in de puntjes geregeld. Beter kan echt niet! Het wordt nooit een gekkenhuis, want er mogen niet meer 1000 bezoekers per dag naar binnen. En als die 1000 er vandaag waren hebben we er niks van gemerkt. We waren vanmorgen niet de eerste, maar zeker ook niet de laatste. Om 09.15 stonden we binnen, waren onze pasje gedrukt, met foto en al. Om 14.10 uur moeten de dames zich melden voor de Dolphin Swim, dus tijd genoeg om eerste even te acclimatiseren. Het is weer erg warm vandaag, dus het is geen straf om lekker de hele dag in het water te liggen. We werden wegwijs gemaakt door Steve, en die adviseerde om eerst een lekker ontbijtje te nemen, en dan richting de lockers te gaan. Dus na een heerlijk ontbijtje hebben we onze "gear" verzamelt, zwemvesten, snorkels, duikbrillen, handdoeken en zonnebrand. We zien er lekker afgeslankt uit in die vesten, dus de maat is goed!! Dan nemen we wat bedjes op het strandje in beslag en gaan meteen de Tropical River in. Een Lazy River waar we proberen het snorkelen onder de knie te krijgen. En dat valt niet mee, kan ik je vertellen. Het is een trucje die je even onder de knie moet krijgen. Maar dat klinkt makkelijker dan dat ik het nu opschrijf. Dus na wat panisch gedoe, krijgen we wat tips en daarna gaan we snorkelend en al de hele Tropical River door. Dan is het tijd voor het echte werk, Corel Reef. Snorkelen tussen de vissen, en wat voor vissen. Duizenden, de ene nog bonter gekleurd dan de ander. De ene nog groter dan de ander. De ene nog enger dan de ander. En dan hebben we nog de overtreffende trap, de Stingray! En niet van die kleintjes, de meeste zijn meer als 2 meter (zonder staart gemeten!!). En dat is effe wennen, als die al snorkelend onder je voeten zoeven. Na een paar keer raak je er aan gewend en snorkelen we ook dit gebied vol bewondering door. Wat is dit kickuhhhh zeg, echt niet normaal. Elke meter is een waanzinnige belevenis en we kunnen maar moeilijk stoppen. Toch stappen we ook nog in het roggen-bad, daar waar tientallen roggen rondzwemmen en die je dus mag aaien. Ook hier is de eerste keer weer wat eng, maar eenmaal over die drempel gaat het vanzelf. Dan mogen we ook nog meedoen met een voersessie. Er wordt een grote cirkel gevormd in het bad en iedereen krijgt wat visjes en zo'n rog eet die dan uit je handen, wauwww. Om half 1 gaan we toch maar eens eten, want straks begint de Dolphin Swim. Er is weer zeer veel keus en we nemen allemaal iets verschillend, en alles is even lekker. Hierna kunnen we het toch niet laten en snorkelen we snel nog even een rondje in het Corel Reef. Dan zien we ook barracuda's en haaien, maar die zitten gelukkig achter glas, dus geen paniek! Ook weer erg mooi gemaakt. Dan op naar Seahorse Cabana, waar de instructie begint voor het zwemmen met de dolfijnen. De dames worden ingedeeld in een groepje van 8. Het wordt gegeven in het Seahorse gedeelte van de Dolphin Laguna. Er wordt gezwommen met Diego, een deugniet die af en toe even gaat buurten hoe het de andere groepjes vergaat en bij zijn kleintje gaat kijken, die ook erg lief is. Er worden wat trucjes gedaan, zoals aaien, zwaaien, springen, rollen en natuurlijk het ritje naast de Dolfijn. Er wordt ook geposeerd met Diego. Er worden foto's en een film van gemaakt en dat wordt aardig afgeschermd zodat het moeilijk wordt voor mooie zelfgemaakte foto's en film. Toch maken we zelf een paar hele mooie foto's, maar natuurlijk kopen we ook het hele pakket foto's met film en al, daar moet je op deze dag niet moeilijk over doen. Helaas komt ook hier weer een einde aan, maar zijn we weer een fantastische ervaring rijker. Uiteraard mag dit wel een hele dag duren, helaas. Dan maar weer snorkelen, want ook daar krijgen we geen genoeg van. Als het einde van de dag nadert krijgen we ook nog een buitje voor de stof, maar heel gek in het water heb je daar totaal geen last van!! Wanneer we om half 6 door het exit poortje van Discovery Cove lopen, komen we tot maar 1 unanieme eindconclusie: IT WAS A PERFECT DAY!

 
Terug naar boven Dag 18: Maandag 19 Juli 2010
Van: Kissimmee, FL, United States
Naar: Kissimmee, FL, United States
Het is moeilijk starten na zo'n Perfect Day van gisteren. We doen deze ochtend dan ook heeeel rustig aan, ook wel eens lekker. Ontbijtje, beetje hangen, beetje internetten en overleggen wat we de laatste dagen nog willen doen. Nog een keertje Busch Gardens, naar Magic Kingdom of toch Universal Studio's? Busch Gardens valt al snel af en gaan we kiezen uit 2 dagen Magic Kingdom, of 1 dag Universal Studio's met Express Plus Pas, ongeveer even duur. Het wordt uiteindelijk toch Magic Kingdom, waarschijnlijk omdat er toch iets magisch in die naam zit. Het wordt dan morgen en overmorgen weer afzien, want een slijtage slag wordt het zeker met deze temperaturen. Maar ja, we zijn in Orlando en zonder Mickey & Minnie gezien te hebben is dat toch niet af. Net zoiets als aan een WK voetballen meedoen en zonder beker naar huis gaan! Dus thuis komen en zeggen, het was een super gave vakantie maar we zijn niet naar Disney geweest! Dat kan eigenlijk echt niet, dus Disney, here we come! Tegen de middag kunnen we toch ons gevoel niet meer onderdrukken en gaan we nog even een shoppingmalletje bekijken. Het wordt een Outlet die we nog niet hebben bezocht bij Lake Buena Vista, en deze valt erg tegen! We maken wel een rondje, doen toch nog wat inkopen maar gaan dan snel weer weg. Op naar de Orlando Premium Outlets voor Tommy. Dus niet Tommy van Jerry want we hadden zojuist besloten om niet naar Universal Studio's te gaan, maar voor Tommy Hilfiger. Om het kwartet spijkerbroeken vol te maken, want Kaylee mist nog het model Skinny. Een kwartiertje later staan we alweer in de Food Court van de Orlando Preminum Outlets en nemen een footlong bij Subway en een Frappuccino Mocca bij Starbucks, heerlijk. Dan vragen we aan Tommy, heb jij voor mij ….de Skinny? En ja hoor, Kwartet!!! Afrekenen en wegwezen want we zijn het dan zat! We gaan ons voorbereiden op morgen, dus lekker relaxen thuis in de Pool aan de Comrow Street 7743! Inmiddels is het dus toch alweer 6 uur en gaan we lekker bubbelen. We hebben ook allemaal helemaal geen zin meer om weg te gaan, en eten gewoon lekker thuis langs het zwembad. Daarna lekker een potje Poolen (de uitslagen worden eentonig!), en heerlijk voor de TV hangend komen we de rest van de avond door met als afsluiting een live optreden van KISS bij The Tonight Show with Jay Leno, dus A Perfect End Of The Day!!!!

 
Terug naar boven Dag 19: Dinsdag 20 Juli 2010
Van: Kissimmee, FL, United States
Naar: Kissimmee, FL, United States
Disney………

Vandaag worden we weer even kind! Lekker slenteren in het Magic Kingdom. Het wordt een soort van 4 daagse maar dan in 1 en/of 2 dagen gepropt. De wekker ging al voor 7 uur en na een heerlijk ontbijtje om 7.30uur gaan we richting de start in dit Walt Disney Park, ongeveer 15 minuten vanaf ons logeeradres. Het is erg druk al zo vroeg op de parkeerplaats Pluto, allemaal deelnemers voor deze Disney-dag. Tegen 08.45 uur kopen we de 2 daagse tickets aan de kassa en krijgen we een button mee met de tekst 1st Visit, deze doen we dus niet op! En dan gaan we op weg naar de entree van het Magic Kingdom, met de boot of met de Railway. We gaan met de boot en dat is een leuke binnenkomer. We hebben geen tactiek besproken, dus doen alles op intuïtie en kijken hoever we vandaag komen. Eenmaal in de Mainstreet krijgen we al meteen het Magische gevoel dat Disney oproept, geweldig. Het is half bewolkt dus af en toe worden er gelukkig een paar graadjes van de 35 afgesnoept. We moeten dus veel drinken vandaag!!! We lopen de eerste kilometers in Tomorrowland, gaan naar Stich's, Space Mountain, Buzz Lightyear, Carousel of Progress en gaan racen op de Speedway. Dit alles in slowmotion want het is erggg warm. Na deze eerste km's en de hoognodige drinkpauzes wordt de eerste grote rustpauze in Cosmic Ray's Starlight Café gedaan. Het wordt natuurlijk weer een Cheeseburger menuutje, maar dat hadden we echt effe nodig. Na deze heerlijk koele rustpauze gaan we weer beginnen aan de volgende kilometers. In Fantasyland. Het is een leuke route, met Peter Pan, Mickey's PhilharMagic, Winnie the Pooh en It's a Small World. Het wordt in de loop van de dag flink warmer, en zoeken we geregeld de schaduw of koelte op van een binnen attractie. Om 15.00uur bekijken we al de Celebrate A Dream Come True Parade en die is schitterend. Ondanks dat we stil staan zijn we tijdens deze parade waarschijnlijk toch afgevallen…. Dan maar snel een ijsje, deze moet je in een record tempo eten anders ben je hem kwijt voordat je er aan begonnen bent. Rond een uur of 16.00uur zitten we allemaal in een dip. Wat gaan we doen, naar huis en morgen verder of proberen er nog het beste van te maken. Het wordt het laatste. Het enige verschil met de vierdaagse is dat we niet hoeven te stempelen, maar voor de rest is ook dit afzien. In Frontierland stappen we in het treintje en maken een rondje door het park en komen zo ook weer op krachten. We bezoeken het Tom Sawyer Island waar we de koelte van de Grotten opzoeken, heerlijk. Daarna gaan we op bezoek bij alle Presidenten van Amerika, in Liberty Square. Erg mooi gemaakt, en het is werkelijk net echt of ze er allemaal staan/zitten en hun praatje maken, super. Niet alleen de presidenten zijn in dit park net echt, maar ook bijvoorbeeld Mickey, Minnie, Donald, Woody en Ciske de Rat!! lijken sprekend op de echte. Dan lopen we zo de boot op om een rondje met de Liberty Square Riverboat te maken, alweer heerlijk rustig dus. We nemen weer een rustpauze en gaan eten bij Pecos Bill Tall Tale Inn and Cafe, waar we een lekkere Taco nemen. Nu we steeds dichter bij het eindpunt komen besluiten we om ook vandaag de Main Street Electrical Parade en het Summer Nightastic! Fireworks Spectacular te bekijken zodat we morgen voor de rest de tijd hebben. Dan gaan nog met Opie & Omie!! in de Big Thunder Mountain Railroad en lopen daarna naar de Mainstreet. Daar lijkt het wel alsof we worden onthaald als ware helden die deze dag tot een goed einde hebben volbracht, of staan ze nu allemaal te wachten op de Parade. Helaas blijkt het dit laatste te zijn, maar zo voelen wij het in ieder geval niet. De Electrische Parade en het vuurwerk zijn echt DE MAGISCHE MOMENTEN in dit park. Het was werkelijk schitterend en zijn ook tegelijk erg blij dat we dit vandaag al hebben gezien. De route van morgen kunnen we dus flink inkorten, dat is lekker. We lopen de laatste kilometers door de finish naar het Monorail Station, waar de trein ons weer een stukje dichterbij ons eindpunt van vandaag brengt. Uiteindelijk zitten we in de laatste fase en brengt een ander klein treintje ons weer naar Pluto, waar onze Dodge staat. Eenmaal in de auto, zit iedereen er doorheen en zijn we helemaal gesloopt, maar moeten toch nog even naar 7eleven voor een ontbijtbrood voor morgen. Dan komen we tot de magische ontdekking dat we morgen niet MOETEN, maar dat we ook overmorgen de 2e dag kunnen volmaken. Dit tot grote opluchting van de gehele familie komen we in de Comrow Street aan en duiken we moe maar ongelofelijk voldaan om 23.30uur ons bedje in en zijn we bijna 17 uur in de weer geweest. Een record tijdens deze vakantie die we niet snel zullen verbreken!!!

 
Terug naar boven Dag 20: Woensdag 21 Juli 2010
Van: Kissimmee, FL, United States
Naar: Kissimmee, FL, United States
worden kwam er bij iedereen maar een gedachte op, Hottub! De eerste lag er al om iets na 9 uur in en de rest volgde in de loop van de ochtend. Gelukkig kunnen we dus 1 dagje overslaan, en gaan we er morgen weer vol tegenaan in Magic Kingdom. Het wordt dan wel niet zo'n lange dag als gisteren, maar het is echt werken hoor met deze temperaturen, al denken we daar volgende week weer heel anders over… Het is dus beter om de volgende keer in trainingskamp te gaan voordat we weer naar dit pretparken gebied gaan. We knappen van die Hottub ochtend wel op, en blijven lekker de hele dag in en rondom de Pool hangen. Beetje dobberen, beetje dutten, beetje Hyven, beetje reisverslag bijwerken, beetje koffers reorganiseren en dan is het plots alweer tijd voor een beetje avondeten. Het wordt Outback Steakhouse, hier om de hoek. Dat betekent niet dat we gaan lopen, want daar is het te ver voor. Maar binnen een paar minuten zitten we binnen en staat de beroemde Bloomin' Onion op tafel. We hebben weer heerlijke steaks en Baby Back Ribs gegeten, en na het toetje zijn we weer topfit voor morgen. Dan rijden we nog even langs de Wal-Mart voor de laatste boodschappen voordat we weer terug rijden naar Windsor Hills. Onderweg wordt ook nog de Target Superstore van binnen bekeken, want hier waren we tot nu toe alleen maar langs gereden, en ja dat kan echt niet. Dus rond 22.00 uur zijn we in de villa en maken we er een rustig tv-avondje van.

 
Terug naar boven Dag 21: Donderdag 22 Juli 2010
Van: Kissimmee, FL, United States
Naar: Kissimmee, FL, United States
Vandaag gaan we op voor onze 2e dag in Magic Kingdom. Het is ook meteen onze laatste volle dag in de Villa aan de Comrow Street en dat vinden we ergggg jammer. De Feels Like temperatuur loopt vandaag op volgens the Weather Channel tot boven de 100 fahrenheit rond 16.00uur. Gaan wij lekker in een Disneypark slenteren, maar het wordt een verkorte versie van dinsdag, want de 2 parades en het vuurwerk hebben we al gehad. We gaan dus wel weer vroeg op pad zodat we rond 16.00uur toch nog effe lekker kunnen dobberen in onze Pool. We parkeren weer op Pluto 11. Deze keer nemen we de monorail naar de entree en dat is ook weer apart gemaakt. Je rijdt dwars door de ontbijtruimte van een Disney hotel, erg leuk gedaan. We beginnen vandaag de kilometers waar we dinsdag gebleven waren nml. in Frontierland. We gaan als eerste in Splash Mountain, want die hadden we nog niet gedaan. Supergaaf is deze attractie waar je een beetje nat kunt worden, maar ook drijfnat. Wij werden dus drijfnat, 2 x een hele golf water over ons bootje, dus waren wij 5 verzopen katjes. Het voordeel is dat de natte kleding als een soort airco werkt, want we lopen lekker koel verder naar Adventureland. Hier gaan we in Pirates of the Caribbean, Jungle Cruise en The Enchanted Tiki Room. Daarna lopen we naar Fantasyland voor nog een keertje It's a Small World en dan zit het erop. We zijn aardig opgedroogd, want met deze temperaturen is het of je constant een warme fohn achter je aan hebt lopen. In 1,5 halve dag hebben we dus de meeste attracties gedaan, het was wel erg druk hier in Magic Kingdom, maar we hebben met de wachtijden nooit meer dan 15 minuten in een rij gestaan en hebben veel gebruik gemaakt van de Fastpass. We lopen terug door de Mainstreet met zijn winkeltjes en om 13.30 is het uit met de pret. We worden weer op dezelfde wijze als dinsdag naar Pluto gebracht, waar we onze witte Dodge opzoeken. Dan rijden we richting de 192 en nemen weer bij CiCi's de lunch. Daarna rijden we door naar de Publix en een souvenirwinkel voor de laatste kans om de ontbrekende items van ons boodschappenlijstje te schrappen. En dit lukt nog ook. Dan snel terug naar onze Pool, waar we onze laatste uurtjes al dobberend en bubbelend doorbrengen. We kiezen toch weer Outback Steakhouse uit voor ons laatste avondmaal hier in Kissimmee. Het is erg druk en krijgen de beroemde buzzer mee, 30 minuten wachttijd. Dat moet dan maar. Gelukkig gaat de buzzer al na een minuut of 10 af en staat de Bloomin' Onion ietsje later alweer voor onze neus, heerlijk. De Steaks smaken weer fantastisch en daarna wordt de rest van de avond weer tv kijkend afgerond. Morgen beginnen we aan onze echte laatste dag in Amerika, maar rijden we ook nog even langs Sawgrass Mills, de grootste Mall van Florida met meer als 350 winkels voordat we in het vliegtuig stappen.

 
Terug naar boven Dag 22: Vrijdag 23 Juli 2010
Van: Kissimmee, FL, United States
Naar: Miami, FL, United States
Helaas moeten we vandaag dus echt de villa verlaten, zo ook de Sunshine State Florida. Het zit erop, en de terugreis gaat echt beginnen. We doen rustig aan en verlaten klokslag 10 de villa, precies op tijd. Omdat we pas vanavond om 20.45 uur de lucht in gaan, hebben we nog een klein beetje tijd over. En ja wat als we dan langs de grootste Shoppingmall van Florida komen. Deze Sawgrass Mills gebruiken we daarom dan ook mooi als pitstop. We verlaten Kissimmee in de heetste week van het jaar met mooi en rustig weer, maar helaas gaan wel de verkeerde kant op i.v.m. Bonnie. Bonnie is dit jaar de 2e Thunder Storm en deze gaat de onderkant van Florida bereiken en daar ligt dus net Miami Airport. Hebben wij weer. Daarna gaat hij waarschijnlijk ook nog de olierampplek over, want daar wordt alles ontruimd. Bonnie is dus wel degelijk een T.S. om rekening mee te houden. Wij hopen dan ook niet dat uitgerekend vandaag Bonnie komt buitenspelen… Het wordt een lange rit van ongeveer 350 kilometer waarvan 250 km tol. Dit kost ons $14, dat zijn dus geen Frankrijk prijzen. Onderweg krijgen we wel te maken met vreselijke storm en regen, op sommige stukken weg zien we echt niets, en wordt er gelukkig door iedereen zeer voorzichtig gereden. Er wordt onderweg achter in de auto niet alleen gedut, maar ook de CBR boeken worden weer binnenste buiten gekeerd, het is dus een nuttig ritje. We stoppen onderweg ook nog voor een plaspauze en komen om 13.15 uur, ietsje later dan gepland bij Sawgrass Mills aan. We willen hier weer om half 5 wegrijden, zodat we ruim de tijd hebben om vooral niet te laat te komen en het vliegtuig te missen. Ook gaan we nog voor de laatste keer eten bij de Cheesecake Factory, dus van het shoppen komt niet veel van terecht. Het is hier niet normaal druk en groot. Dit bekijk je dus niet effe in een paar uurtjes en lopen we alleen "onze" winkeltjes af. Als de tijd om is en we richting Miami moeten, doen we op de parkeerplaats de grote omkleed truc in en naast de Dodge, en hijsen we ons allemaal weer sinds 3 weken in lange broeken, en dat valt niet mee bij deze temperatuur. Het stormt nog wel maar het is in ieder geval droog, dus Bonnie is gelukkig nog binnen. We kunnen overal doorrijden en hebben nergens file, en komen we dus mooi op tijd aan bij de nieuwe locatie van Alamo sinds 17 juli 2010. Het inleveren gaat vlotjes en binnen no time zitten we in de airport shuttle die ons naar de BA ingang brengt. Hier staat geen rij en worden we meteen geholpen. Het kost wel weer wat moeite met de 2 T's! maar we mogen mee! Gelukkig maar anders zouden we wel eens met Kaylee's Sweet Sixteen op 26 juli nog niet thuis zijn...... Dan naar de douane check en ook hier is het lekker doorlopen. Kaylee vergeet haar telefoon en jr. zijn riem dus pieppppppp. Gelukkig konden ze erom lachen, en dat hebben we wel eens anders meegemaakt. Ook moet de laptop nog een keer door de scan, maar ook No Problem. Dus binnen 1 uur, de auto ingeleverd, ingechecked en door de douane, dat is echt een record. Dan hebben we nog de tijd voor een laatste Hamburger bij de King en wachten we rustig af tot we kunnen boarden. Dit gaat allemaal prima op tijd, en om 21.00 uur hangen we in de lucht. Het wordt een heerlijk rustige vlucht en hebben gelukkig geen last ondervonden van Bonnie, en de 2 T's slapen lekker de helft van de reistijd weg. De rest lukt het niet en vind het veels te lang duren. In Londen hebben we helaas een uur vertraging, maar rond 3 uur zijn we op schiphol en dan hebben we nog maar 1 hindernis te gaan, met de ingepakte "inkoop" kast ongeschonden door de douane! Onze koffers komen dus van de Londen band, en we lopen zo de aankomsthal binnen, pfuhhhhh! Dan nog even contact met de taxi en binnen 3 minuten worden we opgehaald, top service! En nu zijn we weer lekker thuis, maar willen we graag na de verjaardag van Kaylee zo snel mogelijk weer terug……

Bedankt voor alle leuke reacties, en tot de volgende keer!!!

 
Reeds maal gereageerd.

Aantal keren bezocht: 7718

©2001-2019 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?