[phpBB Debug] PHP Warning: in file /home/allesame/subdomains/reisverslagen/nbbc/nbbc.php on line 214: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"?
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /home/allesame/subdomains/reisverslagen/nbbc/nbbc.php on line 226: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"?
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /home/allesame/subdomains/reisverslagen/nbbc/nbbc.php on line 230: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"?
Reisverslag: In 21 dagen van Kailua-kona,HI naar Las vegas,NV door Stan Gobien (Stan.Gobien) • Reisverslagen • AllesAmerika
Alles Amerika
Afdrukken

Reisverslag Stan Gobien (Stan.Gobien): van Kailua-kona, HI naar Las vegas, NV

Startdatum: 2013-06-21 Startpunt: Kailua-kona, Hawaii
Einddatum: 2013-07-11 Eindpunt: Las vegas, Nevada
Aantal volwassenen: 2 Vervoermiddel heen & terug: Vliegtuig (British, American, Hawaiian)
Aantal kinderen: 0 Vervoermiddel ter plaatse: Auto (midsize SUV & Cabrio & Compact)
 
Informatie, inleiding en conclusie:
Vanuit Brussel is het lang vliegen naar Hawaï, voor ons was het zo'n 25h vliegen met overstappen inbegrepen. Je komt dat nog dezelfde dag 's avonds aan. In de zomer is het tijdsverschil 12h (geen DST), dus je lichaam moeten even aanpassen. Wij hebben de 4 belangrijkste eilanden van de staat Hawaï aangedaan, namelijk Hawaï the big island, Maui, Kauai en Oahu. Hawaï the big island is het grootste (de andere 3 passen er samen net in) en er is ook enorm veel te zien en doen. De grootste attractie is natuurlijk de actieve vulkaan, Kilauea, en het Volcanoes national park. Wij hebben met een gids vanuit Kalapana naar het punt gewandeld waar de lavastroom van de vulkaan de oceaan ontmoet, we konden ook van heel dicht lava op het oppervlak zien en zelfs met een stok aanraken. Dat was een geweldige ervaring. Verder heb je op het eiland een droge en een natte kant en beide bieden bezienswaardigheden zoals stranden en baaitjes op de droge kant en watervallen en tropisch woud op de natte kant.
Op Maui zie je meer grote resorts en je merkt ook dat er meer toeristen zijn. Langs de natte kant van het eiland heb je daar de prachtige Hana highway die langs de kust slingert en onderweg tientallen beekjes en watervallen passeert. Het 2de meest bekende punt van Maui is vast Haleak'ala national park, waar tientallen in de vroegte op de bergtop staan om de zonsopgang te aanschouwen, wij hebben het bij zonsondergang gehouden.
Kauai is dan weer het groenste eiland van allemaal en je hebt er de prachtige Waimea Canyon, die zeker de moeite van het bezoek waard is, en de formidabele Na Pali Coast die je vanuit de lucht of op zee best kan zien. Het eiland leek ons ook het kalmste van allemaal en is ons zeer goed bevallen.
Oahu is dan het meest bevolkte eiland van de 4 met ook de hoofdstad Honululu en zin befaamde Waikiki beach. Honululu en Waikiku voelt sterk vasteland USA aan en het is er enorm druk en wemelt van de toeristen, maar eens je naar de oostkant of noordkant van het eiland rijdt heb je direct terug het Hawaï eiland gevoel. Pearl harbor (Valor in the pacific national monument) is zeker een bezoek meer dan waard en je kan er bijna je gehele dag vullen.

Gelijk welk eiland je bezoekt, wees voorzichtig in de zee, het blijft namelijk de stille oceaan en de golven zijn soms onverwacht krachtig. Ik raad iedereen aan om zeker een kleine investering te doen in een reisgids zodat je op voorhand al goed kan inlezen in de bezienswaardigheden. Wij hebben met plezier de (engelstalige) gidsen van Hawaii revealed gebruikt.

Kleine selectie foto's van deze reis:
https://www.flickr.com/photos/gobien/sets/72157637232316676/
Route van dag tot dag:
Dag 1: Kona Airport, HI
naar Kailua-Kona, HI
Dag 2: Kailua-Kona, HI
naar Kailua-Kona, HI
Dag 3: Kailua-Kona, HI
naar Kailua-Kona, HI
Dag 4: Kailua-Kona, HI
naar Volcano, HI
Dag 5: Volcano, HI
naar Hilo, HI
Dag 6: Hilo, HI
naar Kihei, HI
Dag 7: Kihei, HI
naar Kihei, HI
Dag 8: Kihei, HI
naar Kihei, HI
Dag 9: Kihei, HI
naar Kihei, HI
Dag 10: Kihei, HI
naar Kapaa, HI
Dag 11: Kapaa, HI
naar Kapaa, HI
Dag 12: Kapaa, HI
naar Kapaa, HI
Dag 13: Kapaa, HI
naar Waikiki, HI
Dag 14: Kapaa, HI
naar Waikiki, HI
Dag 15: Waikiki, HI
naar Waikiki, HI
Dag 16: Waikiki, HI
naar Waikiki, HI
Dag 17: Waikiki, HI
naar Wakiki, HI
Dag 18: Wakiki, HI
naar Las Vegas, NV
Dag 19: Las Vegas, NV
naar Las Vegas, NV
Dag 20: Las Vegas, NV
naar Las Vegas, NV
Dag 21: Las Vegas, NV
naar Las Vegas Airport, NV
 
 
Terug naar boven Dag 1: Vrijdag 21 Juni 2013
Van: Kona Airport, HI, United States
Naar: Kailua-Kona, HI, United States
_DSC5734.jpg
_DSC5678.jpg
Zo, dat was een zeer lange reisdag, de langste voor ons ooit. Deze morgen was het barslecht weer toen we naar de luchthaven van Brussel-Zaventem reden. Het was al redelijk druk op de baan omstreeks 4hr in de vroegte. Toegekomen gingen we naar de check-in, waar het toch wat langer duurde dan normaal omdat ik de gelukkige was die door de TSA uitgekozen was voor een dubbele identiteitscontrole ofzo. Security ging vlot, we mochten zelfs onze schoenen aan houden en zo zaten we 30min later in de STARBUCKS bij de B-gates ons jaarlijks ritueel te houden. De vlucht naar London was kort, slechts 50min. In London konden we na een kleine 2 uurtjes boarden op de lange vlucht (11 uur) naar Los Angeles. Onderweg hebben we beide toch enkele uurtjes kunnen slapen, logisch na het zeer vroege opstaan. In Los Angeles ging alles zeer vlot, immigratie en douane was in 10min al voorbij. Dan was het bijna 4 uur wachten aan de gate tot de vlucht naar Kona, HI. Op de vlucht naar Kona hebben we terug wat geslapen en dan hadden we een goede landing na wat turbulentie. Het was ondertussen reeds donker geworden in Hawaii. Via een propvol busje zijn we tot bij de National car rental service geraakt en daar zijn we buiten gereden met een mooie Ford Edge. We zijn vlug naar onze geboekte B&B gereden en de eigenares Nancy heeft ons vriendelijk onthaald. Na een vlugge laat avond snack hebben we dan welverdiend gaan slapen.

 
Terug naar boven Dag 2: Zaterdag 22 Juni 2013
Van: Kailua-Kona, HI, United States
Via: Waimea, Hawi, Kapaau, Polulu Valley, Mo'okini Heiau
Naar: Kailua-Kona, HI, United States
_DSC5702.jpg
_DSC5729.jpg
Ik ben al vroeg wakker maar toch geraken we niet gestart alvorens het 9h30 is. We rijden vandaag naar de Noordkant van Hawaii big island, en via dorpjes als Waimea, Hawi en Kapaau met het standbeeld van Kamehameha 1 rijden we tot aan de prachtige Polulu Valley, waar we ook tot beneden wandelen tot aan het mooie zwarte kiezelstrand. De terugweg omhoog gaat vlot maar is wel een stuk lastiger. ;) We rijden terug door Kapaau en Hawi en nu rijden we via een dirt road naar de geboorteplaats van Kamehameha 1 en de Mo'okini Heiau, een tempel waar mensenoffers gebracht werden. Er is helemaal niemand te zien en de sfeer is griezelig. Het wordt al laat in de middag en we rijden nu terug naar Kailua-Kona met nog een paar kleine stops langs de weg, zoals ook een STARBUCKS. :) We gaan een lekkere amerikaanse burger eten en dan terug ons bed in.

 
Terug naar boven Dag 3: Zondag 23 Juni 2013
Van: Kailua-Kona, HI, United States
Via: Kailua-Kona, City of Refuge Heiau, Painted Church, Volcanoes NP, Salde road
Naar: Kailua-Kona, HI, United States
_DSC5793.jpg
_DSC5831.jpg
We zijn alweer laat weg uit onze B&B, dit wordt een slechte gewoonte en gaan eerst naar een kleine cove waar we een green turtle zien die een uiltje aan het knappen is. Volgende stop is Kailua-Kona centrum om de Heiau en het paleis te bezoeken. Daarna rijden we via Alii Drive verder maar we hebben oponthoud door een Marathon die aan de gang is. Via een korte stop bij de kleine houten kerk aan het strand komen we dan bij de Refuge Heiau terecht en vlakbij de painted church. We maken vandaag een rondje via de zuidkant en na een bezoek aan mooi zwart zand strand op de zuidkant maken we al een vlugge stop in Volcanoes National Park om te informeren over de lava bezichtiging mogelijkheden. We rijden verder en gaan via de Sadle road tussen de 2 grote vulkanen door terug naar de westkant. Het verschil tussen de natte oostkant en de droge westkant is enorm duidelijk te zien in de vegetatie. De sadle road is een echte rollercoaster maar het is wel leuker en korter rijden dan de gewone highway langsonder. Vanavond eten we bij Bubba Gump Shrimp, een ervaring op zich. Morgen check we uit hier in deze B&B en gaan we Volcanoes National Park uitgebreid bezoeken en overnachten we in het dorpje Volcano. Hopelijk kunnen we morgen eens tijdig starten XD

 
Terug naar boven Dag 4: Maandag 24 Juni 2013
Van: Kailua-Kona, HI, United States
Via: South Polint, Volcanoes National Park, Kalapana Lava viewing
Naar: Volcano, HI, United States
_DSC5965.jpg
_DSC5993.jpg
Deze ochtend gebeld met Cheryl van Kalapana Lava Refuge en we hebben onze lava tour geboekt voor deze avond. We moeten om 16h30 al in Kalapana zijn en best reeds een avondmaal binnen hebben. Dat verkort onze dag flink en dat zorgt voor een stuk minder bezichtigen van het Volcanoes park dan we gepland hebben. We checken dus uit bij Nancy en de mooie B&B en gaan weer via de zuidelijke route richting Volcano, HI. Eerst stoppen we nog aan south point, het meeste zuidelijke punt van alle staten van de V.S. De route naar het prachtige green sand beach is jammergenoeg enkel voor echte 4WD voertuigen, wij moeten dus passen. Verderop gaan we het Volcanoes park terug binnen en gaan eerst de Thurston Lava Tube bezoeken. Een korte vochtige wandeling in een oude lava tube die wel veel te druk is (vooral bussen met Aziaten). Verderop nog 2 korte stops bij de Chain of Craters road en dan moeten we echt richting Kalapana als we op tijd willen aankomen. Na een stop bij McDonals en een tankstation komen we toch 5 min te laat :O aan bij Cheryl. Onze gids staat al klaar en samen met een ouder stel van North Carolina en een vrouw en haar moeder van Los Angeles wandelen we vanavond naar de lava ocean entry. Zoals ons gisteren in het park en vanmorgen door Cheryl bevestigd is er momenteel geen surface flow omdat alles via een lavatube tot aan de ocean entry loopt en daar de zee in stroomt. De gids heeft wel enkele contacten reeds onderweg om te zoeken naar een eventuele surface flow. We hiken op 25 jaar oude lava velden met slechts enkele kleine varens als enige vegetatie. Na zo'n 2uur 15min wandelen komen we aan bij de ocean lava entry en we hebben ondertussen goed nieuws gekregen, er is een kleine surface flow te zien vlakbij de ocean entry. Wij zin dus helemaal blij, ik kan zelfs met een houten stok poken in de hete lava brij! Ondertussen wordt het donker en met de statief maak ik mooie foto's van de lava die in de oceaan stroomt. Na zo'n uurtje ter plaatse keren we terug en nu is het extra lastig, 2uur 15min wandelen op ruw lava terrein in het donker. We komen er goed van af, dankzij onze goede wandelschoenen en zijn redelijk moe. We keren vlug terug naar Volcano om te slapen in onze B&B.

 
Terug naar boven Dag 5: Dinsdag 25 Juni 2013
Van: Volcano, HI, United States
Via: Chain of Craters rd, Hilo, Akaka Falls, Poipu Valley, Waimea, Salde road
Naar: Hilo, HI, United States
_DSC6045.jpg
P1000883.jpg
Vandaag proberen we vroeg te vertrekken maar dat mislukt alweer, deze keer ligt de schuld bij de praatgrage gastheer en gastvrouw. Maar het geeft niet, het was een zeer gezellig ontbijt. We rijden nu eerst weer het Volcanoes park in om de Chain of Craters road volledig tot het eind te rijden en even te wandelen over de oude highway die deels door lava bedolven is. Dan terug naar boven en nog even een blik op de megagrote krater en we gaan op weg richting Hilo. We rijden vandaag via de oostkust naar het noorden en bezoeken ondertussen Pe'e Pe'e Falls, Rainbow Falls en Akaka Falls. We rijden een stukje via een scenic route (de oude highway) en eten een lekkere smoothie (de mijne toch :p) bij What's Shakin. Ons eindpunt op de noordelijke highway is de Waipio valley, we dalen niet af want de 25% smalle weg is enkel voor echte 4WD voertuigen geschikt. Daarna gaan het westwaarts via Waimea (starbucks pauze) tot aan het westelijke punt van Sadle road en nu doen we terug deze weg maar in oostelijke (Hilo) richting. Onze laatste stop ligt ongeveer halverwege, de Mauna Kea Summit. Deze deels gravel road stijgt helemaal tot de top die op 4205m boven de zee ligt. De vulkanische berg is vanaf zijn basis (op de zeebodem) gemeten 10203m en daarmee de hoogste berg ter wereld vanaf dat standpunt. We nemen boven wat foto's tot de zon bijna volledig gezakt is en rijden dan vlug de berg af zodat we het slechte gravel stuk toch nog in het schemerlicht kunnen afrijden. Dan verder naar onze B&B in Hilo via een mistige sadle road, niet zo leuk! :|

 
Terug naar boven Dag 6: Woensdag 26 Juni 2013
Van: Hilo, HI, United States
Via: Paia, Iao Valley, Lahaina
Naar: Kihei, HI, United States
_DSC6203.jpg
_DSC6242.jpg
Deze ochtend moeten we vroeg op omdat onze vlucht naar Maui om 8h19 vertrekt dankzij een schema wijziging van Hawaiian Airlines enkele weken geleden. De vlucht verloopt zeer vlot en om 9h zijn we al geland en om 9h45 rijden we al buiten in onze Mustang cabrio. We bezoeken eerst een kerkje nabij met een memorial voor de heilige Damiaan en stoppen even in het stadje Paia om wat winkels te bekijken. Daarna rijden we door naar Iao Valley met de mooie Needle en verder naar Lahaina waar we zo'n 3 uur bezig zijn met winkeltjes bekijken en aankopen doen. We doen het daarna kalmer aan en rijden naar Kihei om in te checken in ons hotel (Maui Coast). Een ruime kamer, met balkon om ons ontbijt te nuttigen. Dat komt dus goed van pas.

 
Terug naar boven Dag 7: Donderdag 27 Juni 2013
Van: Kihei, HI, United States
Via: Hana Hwy, Oheo Gulch
Naar: Kihei, HI, United States
_DSC6307.jpg
P1000906.jpg
The road to Hana staat op het programma vandaag, we zijn zoals gewoonlijk een beetje laat op weg. Onze eerste stop is de Garden of Eden, een botanische tuin met ook een waterval. Via een scenic lookout op de Honomay bay en verder ├ę├ęn op Keanae peninsula komen we al gauw halfweg. De highway slingert de hele tijd rond de kust met 1-lane bruggen en sneller dan 20Mph ga je maar zelden. We komen nog enkele kleinere watervallen tegen en dicht bij Hana is er nog het mooie Waianapanapa black sand beach. E├ęnmaal in Hana aangekomen gaan we nog op zoek naar een verborgen red sand beach, zeer mooi, al is het vloed en is er dus niet veel zand. De weg gaat verder voorbij Hana, en verderop ligt Oheo Gulch, a.k.a. de Seven Sacred Pools. Zwemmen in de pools doen we niet, maar wel de 2,5 uur lange Pipiwani Trail langs de stroom, over bruggetjes en door Bamboo bos tot aan een enorm grote waterval. Na de lange trail gaan we vlug weer op pad en vervolgen de rest van de highway via upcountry Maui tot terug aan het startpunt, gelukkig waren we voor het donker weg van het slechtere graded gravel stuk van de highway. We besluiten met avondeten bij de Italiaan in Kihei.

 
Terug naar boven Dag 8: Vrijdag 28 Juni 2013
Van: Kihei, HI, United States
Via: zwemmen
Naar: Kihei, HI, United States
P1000911.jpg
_DSC6433.jpg
Vandaag begon goed met een wederom een leuk ontbijtje op ons terras. De dag zou snel verslechten. Na het onbijt gingen we naar Maui dive shop voor het huren van snorkelmateriaal en een boogieboard. De vrouw in de winkel zei wel dat er stroming vanuit het zuiden kwam en dat het water daardoor troebeler zou zijn, in het Noorden zou het misschien beter zijn om te snorkelen. Wij zijn toch maar zuidwaarts gereden naar een afgelegen strand waar het nooit druk is in de week. Na 2 succesvolle bodysurf pogingen met het boogieboard ging ik terug samen met Stephanie het water in. Een zeer grote golf beslist anders en besloot ons even goed door mekaar te schudden. Gevolg een pijnlijke knie (niets ernstig) voor mij en een snee in de lip voor Stephanie. Zoals je kan raden was het daarna gedaan met zwemmen in de zee, en ook van het snorkelen kwam niets meer in huis. We zijn wel nog gaan zwemmen in het zwembad van het hotel om het zand en zout af te spoelen. We zijn later op de middag nog naar Kanapaali gereden en zagen daar bij ieder bemand strand rode vlaggen om te waarschuwen voor riskante zwemcondities. Les geleerd, onderschat de oceaan niet.

 
Terug naar boven Dag 9: Zaterdag 29 Juni 2013
Van: Kihei, HI, United States
Via: Polipoli SP, Haleakala NP
Naar: Kihei, HI, United States
_DSC6526.jpg
P1000921.jpg
Vandaag doen we het rustig aan, we gaan Haleakala National Park bezoeken, het park omvat de grote krater bovenop de Haleakala vulkaan berg. Eerst gaan we even kijken bij het nabij gelegen Polipoli State Park, maar dat moeten we overslaan, de toegansweg is 4WD of ten minste high clearance. Niets voor onze pony dus, ik zeg pony omdat de mustang binnenin nogal krap en basis van interieur is. We komen ook nog voorbij de Alii Kula Lavender farm, maar dat ziet er eigenlijk ook niet veel soeps uit, en er hangt hier enorm veel bewolking tegen de berg aan. We rijden dan maar door naar Haleakala NP, via een korte lunch stop bij McDonalds. Het oprijden van de berg via de talloze switchbacks duurt toch al rap een uur. We maken eerst een korte nature trail wandeling bij de Gosher campground alvorens we naar de summit (top) rijden. Onderweg is er nog een kleine wandeling naar een overlook aan de krater. Boven gekomen doen we de kleine wandeling bij het 2de visitor center (aan de ingang was er ook 1). We rusten daar ook even uit en doen dan nog een klein stukje van de slidings sands trail die helemaal naar beneden de krater in gaat. Op de terugweg van onze kleine afdaling voelen we sterk de effecten van deze grote hoogte (3055m), het lagere zuurstof gehalte zorgt ervoor dat we meteen naar adem happen. We eten hierna ons 4 uurtje op en parkeren ons op de parking vlakbij de top voor de zonsondergang. Het is vooral zonsopgang die hier enorm bezocht wordt, maar opstaan om 3uur 's nachts op onze vakantie hebben wij er niet voor over, we kiezen dan maar het 2de beste. ;) De zonsondergang is mooi boven het dikke wolkendek, maar je hebt niet dezelfde spectaculaire kleuren als wanneer de zon echt onder de horizon zakt, de wolken zijn de schuldige. Al bij al toch de moeite waard. We rijden in het donker de berg af en terug naar Kihei waar we nog een Pizza eten bij Pizza Madness alvorens we naar ons hotel toe gaan voor de nachtrust. Vannacht is onze laatste nacht op Maui. Morgen vliegen we in de namiddag naar Kuaui.

 
Terug naar boven Dag 10: Zondag 30 Juni 2013
Van: Kihei, HI, United States
Via: West Maui Hwy
Naar: Kapaa, HI, United States
_DSC6592.jpg
_DSC6593.jpg
Vandaag nog een laatste ochtend op Maui, alvorens we naar Kauai vliegen. Na een ons traditioneel ontbijtje op ons balkon gaan we uitchecken en laden weer met wat moeite alle koffers in de pony (a.k.a. Ford Mustang). We gebruiken de tijd die ons rest om een rondje West Maui te maken tot aan de luchthaven. We zien onder andere de Dragon Teeth en de Nakalele Blowhole (deze wel van veraf wegens tijdgebrek). We leveren de pony in bij Dollar en gaan verder naar de luchthaven voor de check-in. Daar aangekomen staat er best veel volk, de volgende keer toch maar weer 2 uur op voorhand toekomen. Via een mislukte self service check-in met assistentie kunnen we toch nog vlot naar de security toe, en dat gaat ook best vlot zodat we nog ruim op tijd bij de gate zijn. Na enkele minuten valt het ons op dat er geen zetelnummers op de boarding passen staat. Als ik informeer bij de balie, liggen er blijkbaar andere boarding passen voor ons klaar met wel zetelnummers op. Jammmer genoeg liggen deze niet bij mekaar, maar 1 ervan is in first class. Het lijkt erop dat deze vlucht een beetje overbooked is. Zeer vreemd allemaal, want ik had stoelen op voorhand al gereserveerd. Nou ja het is maar 45min vliegen en Stephanie kan in eerste klas, al is dit niet te vergelijken met eerste klas op een lange afstandsvlucht. 45min later zijn we terug herrenigd en aangekomen op Kauai met alle koffers. Bij de verhuurder (Dollar) staat er enorme rij wachtenden en zo kunnen we pas zo'n 1,5 uur na landing wegrijden met onze wagen, een Chevrolet Traverse, volgens mij zelfs 2 klassen hoger dan hetgeen we gehuurd hadden. Ons hotel is op 20min rijden en we zijn al vlug helemaal geïnstalleerd in ons hotel. We sluiten de avond af met Pasta en daarna Starbucks.

 
Terug naar boven Dag 11: Maandag 1 Juli 2013
Van: Kapaa, HI, United States
Via: Lihue, North Shore, Kilaeau, Kee beach
Naar: Kapaa, HI, United States
_DSC6646.jpg
_DSC6664.jpg
We staan om 7h op, al hebben de hanen ons al wakker gemaakt om 6h30 (netjes op tijd vind ik). We behelpen ons met het aangeboden continental ontbijt in de lobby en verlaten om 8h15 de kamer op weg naar Lihue waar we een helikoptervlucht gereserveerd hebben. We vliegen met Blue Hawaian een 60min durende tour met 6 personen in de helikopter. Stephanie zit aan de ruit en wordt dus verantwoordelijk voor foto's met de DSLR, ik neem de compact voor mijn rekening. De vlucht is echt spectaculair en de vergezichten op de Waimea Canyon en Na Pali coast zijn onvoorstelbaar! Foto's trekken door het glas blijkt niet eenvoudig maar er zitten zeker enkele pareltjes bij. Helemaal onder de indruk keren we terug naar ons hotel voor een lunch pauze (samen met de kippen). In de namiddag gaan we terug op pad en rijden de gehele north shore af tot het einde (Ke'e beach) met onderweg enkele fotostops en een uitgebreide stop bij de Kilaeau lighthouse.
We sluiten de avond met een licht fastfood maal af en dessert voor op ons terras, de kippen zijn blijkbaar al op stok. Zo'n 15min later is er plots een heuse regenbui maar dat stoort niet. Blog bijwerken en foto's overzetten en backuppen en dan slapengaan.

 
Terug naar boven Dag 12: Dinsdag 2 Juli 2013
Van: Kapaa, HI, United States
Via: koloa, Poipu, Elee, Hanapepe, Waimea, Kekaha, Polihale SP, Waimea Canyon
Naar: Kapaa, HI, United States
_DSC6830.jpg
_DSC6846.JPG
Vandaag staat er een rondje zuid en west-Kauai op het programma. Via de tree tunnel rijden we richting Poipu, maar eerst stoppen we in het historische stadje Koloa waar we even rondkijken. Vervolgens rijden we verder naar Poipu waar we de Blowhole bezoeken, en ook even rondkijken bij het strand van Poipu beach, waar er enkele green sea turtles zwemmen tegen de sterke golven. Daarna gaat de rit verder via Elee/Hanapepe, Waimea en Kekaha en via een dirt road naar het mooie Polihale state park. Dan rijden we uiteindelijk verder naar de Waimea Canyon waar we de verschillende uitzichtpunten bezoeken. Op de terugweg stoppen we bij een leuke bar (Pua Hana) om ons avondmaal te nuttigen.

 
Terug naar boven Dag 13: Woensdag 3 Juli 2013
Van: Kapaa, HI, United States
Via: Kalalau trail, Lydgate beach
Naar: Waikiki, HI, United States
_DSC6916.jpg
P1010053.jpg
Onze laatste volle dag op Kauai, na ons ontbijt gaan we richting het eind van de noordkust. We gaan een klein stukje van de Kalalau trail wandelen. Het is al een hele opdracht om een parkeerplaats te vinden maar het lukt ons toch. Het begin van de trail is al direct steil omhoog en niet om mee te lachen. Na zo'n 30min heb je een mooi uitzicht op de baai waar we gestart zijn en iets verder ook al een uitzicht op de Na Pali coast. Na een eindje maken we dan rechtsomkeer en gaan terug naar de wagen. We rijden terug richting oostkust en stoppen nog aan een fruitstandje voor een lekkere banana milkshake. Het wordt al wat laat op de middag en we gaan nog even zwemmen en snorkelen in het Lydgate beach park. Het is geen echte snorkelplaats maar toch zie ik enkele mooie vissen rond mij zwemmen. Jammer genoeg besluit ons waterdicht fototoestel om even niet waterdicht meer te zijn. :( Eten doen we voor de laatste maal op Kauai terug in dezelfde bar van gisteren. Terug op de kamer gaan we alvast de koffers maken.

 
Terug naar boven Dag 14: Donderdag 4 Juli 2013
Van: Kapaa, HI, United States
Naar: Waikiki, HI, United States
_DSC6942.jpg
_DSC6975.jpg
Deze voormiddag hebben we nog net even de tijd om te gaan zwemmen, en we kiezen terug voor Lydgate Beach park. Jammer genoeg is het waterdicht fototoestel niet meer tot leven gekomen, er zijn namelijk enkele mooie vissen te zien. Daarna wordt het douchen en ons klaarmaken om naar de luchthaven te gaan. We zijn ruim op tijd en na een korte vlucht (35min) landen we alweer op Oahu in Honululu airport. Het is vandaag de 4de juli en dat betekent Independence day, de nationale feestdag van de V.S. Er belooft een groot vuurwerk te zijn vanavond dicht bij de jachthaven van Waikiki. Na in te checken in ons hotel (Equus hotel) in Waikiki gaan we zoeken naar een parkeerplaats want het is hier enorm druk wegens de feestdag. In een dicht bij gelegen garage vinden we een plaats en daarna gaan we eten bij de The Cheesecacke factory in het centrum van Waikiki. Het is daar enorm druk, komt niet door de feestdag, is altijd zo volgens de dame die ons naar de tafel brengt, dit zou de drukste Cheesecake factory restuarant van de gehele V.S. zijn. We sluiten de avond af met het bekijken van het vuurwerk in het park.

 
Terug naar boven Dag 15: Vrijdag 5 Juli 2013
Van: Waikiki, HI, United States
Naar: Waikiki, HI, United States
_DSC7041.jpg
_DSC7120.jpg
Deze voormiddag gaan we Honululu's bekendste bezienswaardigheid beklimmen, Diamond Head. Dit is een oude vulkanische krater met het startpunt van de wandeling in het centrum en de wandeling tot op het hoogste punt van de rand via switchbacks en lange trappen. Gelukkig hadden we een heftig ontbijt (belgische wafels met nutella) om af te werken. Van boven heb je een uitstekend uitzicht op Waikiki en Honululu. We vervolgen onze dag met een rondrit via Tantalus drive (aan de andere kant van de stad) die omhoog slingert met uitzichten op Honululu en Diamond Head (zie panorama foto). We lunchen aan de picnic tafels (doggybag van gisterenavond) bij het park. De namiddag vullen we met het bezoeken van de oostkust van Oahu. We rijden via de mooie kustroute langs vele strandjes en de uitzichten op de Kualoa mountain range zijn prachtig. We gaan tot aan de Valley of Temples met de mooie The Byodo-In Temple (zie foto, die ook in Lost te zien was). We rijden daarna terug naar Waikiki via de H3 snelweg dwars door het midden van het eiland. De snelweg loopt door tunnels en op viaducten door de prachtige natuur valleien. E├ęn van de duurste snelwegen van de V.S. Omdat we nog een beetje tijd over hebben bezoeken we nog even het vlakbij ons hotel gelegen Ala Moana shopping center en na de aankopen eten we voor de 2de keer deze reis in de Bubba Gump Shrimp co.

 
Terug naar boven Dag 16: Zaterdag 6 Juli 2013
Van: Waikiki, HI, United States
Naar: Waikiki, HI, United States
_DSC7142.jpg
_DSC7194.jpg
We ontbijten bij Starbucks en vervolledigen daarna onze rondrit van het eiland. We rijden via de Pali Hwy en bijhorende Pali lookout doormidden om de Noordkust te bezoeken. Aan de ene kant zien we de oceaan met een mooie kustlijn en kleine eilandjes vlakbi, zoals ├ę├ęn die Chinaman's hat noemt en aan de andere kant de mooie Kuolola bergtoppen. Iets verder ligt er voor de kust een grote rots met een gat in. De arch (of het is waarschijnlijk technisch gezien een bridge) ontstond in enkel moment door de geweldige kracht van de 1 april 1946 tsunami. Verderop komen we het toepasselijke genoemde turtle beach tegen, en we zien enkele turtles zwemmen in het weten. Er zijn hier vele stranden die vooral in de winter enorm populair zijn bij gevorderde surfers. De noordkust van Oahu is daar een echte trekpleister voor. We zetten onze rit verder via het dorpje Hale'iwa waar we een lekkere Shave Ice (Hawaiaanse lekkernij) eten. Hierna gaat de rit terug landinwaarts via koffie en ananas velden, eigendom van Dole. Er is een heus visitor center en gift shop met ook verse ananas. De rit gaat verder naar Waikiki en we eten vananvond terug bij The Cheesecake Factory en is zowaar nog meer volk dan eergisteren. :o

 
Terug naar boven Dag 17: Zondag 7 Juli 2013
Van: Waikiki, HI, United States
Naar: Wakiki, HI, United States
_DSC7319.jpg
_DSC7481.jpg
We staan vandaag vroeg op (6h) zodat we vroeg bij Pearl Harbor toekomen om zeker te zijn van tickets voor het USS Arizona memorial. De USS Arirzona is een groot battleship dat zonk tijdens de verrassingsaanval van het Japanse leger op Pearl Harbor, aan boord stierven 1177 mensen en de meeste van hen liggen er nog steeds begraven. De boot is namelijk nooit geborgen en ligt in ondiep water. Er is een monument in de vorm van een groot drijvend vlot boven gebouwd van waaruit je neerkijkt op een silhouet in het water van het immense schip. Veel van de overlevenden vragen om na crematie alsnog samen met hun gevallen kameraden te rusten door hun urne in het wrak bij te laten plaatsen. Verder bezoeken we ook de USS Bowfin een onderze├źer die ook dienst gedaan heeft in WW2 en iets verderop ook de USS Missouri een immens batlleship waar het einde van de oorlog getekend werd en het USS Oklahoma memorial waar er ook zo'n 429 doden te betreuren waren. We sluiten af met een bezoek aan het Pacif aviation museum. Het is ondertussen reeds 16h geworden en tijd om terug te keren naar ons hotel want om 17h30 moeten we in het Hilton zijn voor de Luau die we geboekt hebben. Een Luau is een Hawaiaans feest met eten en dans. De show bestaat uit Lua, de traditionele Hawaiaanse dans en andere polynische dansen zoals de Guam fireknife dans. Een erg leuke afsluiter van de dag.

 
Terug naar boven Dag 18: Maandag 8 Juli 2013
Van: Wakiki, HI, United States
Naar: Las Vegas, NV, United States
_DSC7615.jpg
_DSC7658.jpg
Vandaag is het onze laatste dag in Hawaï. Voor de 3de keer deze reis pakken we de koffers in met alle souvenirs en kleren. We gaan nog ons ontbijt regelen, en daarna is het al tijd om uit te checken uit het hotel. Met de koffers in de auto, rijden we nog naar downtown Honululu waar het koninklijk paleis, het capitool, het standbeeld van Damiaan en de omgeving even verkennen. We vullen de namiddag verder met het volledig afwandelen van Kalakaua avenue van aan het Natatorium tot aan Ala Moana blvd, onderweg nuttigen we nog ons avondeten bij The Cheesecacke Factory, omdat we vroeg zijn is het maar 5 min wachten op een tafel, in tegenstelling tot 70min de vorige keer. Via het Hilton, waar mijn vrouw al weer wat moois gezien had wandelen we terug naar de auto via het strand. Het is ondertussen 20h geweest en dus tijd om naar de luchthaven de rijden. Zo verlaten we Oahu met onze laatste vlucht met Hawaian Airlines naar Las Vegas. Een korte nachtvlucht.

 
Terug naar boven Dag 19: Dinsdag 9 Juli 2013
Van: Las Vegas, NV, United States
Naar: Las Vegas, NV, United States
_DSC7813.jpg
_DSC7857.jpg
De nachtvlucht van Honululu naar Las Vegas duurde slechts 5h30min en zo komen we dus allebei als havle zombies aan bij het car rental center om ons auto op te halen. Deze keer een gewone sedan, een Chevrolet Cruze. Aangezien het nog maar 8 uur is (Las Vegas tijd, 3 uur bijtellen van uur in Hawaï), hebben we nog een hele dag om ons bezig te houden. We rijden Las Vegas uit en rijden het Lake Mead national recreation area in en gaan zo via een scenic route (dank u ontdek-amerika.nl) naar het Valley of Fire state park. We komen zo via de oost-ingang binnen en rijden via Elephant arch naar het visitor center. Het is vandaag ongelofelijk heet, 115°F dat is zo'n 46°C, en dus veel te heet om hikes te doen. We rijden met de auto de ongelofelijke prachtige White Dome road af en stoppen bij de vele viewpoints en wandelen niet langer dan 10min op de White Dome trail. Die 10min zijn al erg genoeg, het water loopt van ons af. We rijden via de westkant het park uit met nog enkele stops langs de hoofdweg. Ondertussen is het al laat in de middag, zo lang hebben we in het prachtige park gebleven. We rijden terug naar Las Vegas, via de freeway en gaan inchecken ins ons hotel voor 2 nachten, het Aria 5* resort, midden op de strip. Deze morgen zagen we al een vreemde smog hangen boven Las Vegas en nu bij het naderen van de stad zijn we een grote donkere rookwolk hangen. Het lijkt wel een bosbrand, maar we zitten in de woestijn! Wanneer het navragen aan de lobby blijkt er inderdaad een grote bosbrand te zijn op Mount Charleston hier dicht bij.

 
Terug naar boven Dag 20: Woensdag 10 Juli 2013
Van: Las Vegas, NV, United States
Naar: Las Vegas, NV, United States
_DSC7903.jpg
_DSC7912.jpg
Een volle dag Las Vegas, en een lege auto. Dat betekent dat we gaan shoppen in de outlets. We overleggen en beslissen om geen onnodige aankopen te doen. All├ę dat is het plan toch. We beginnen bij de Premium outlets South, en gaan ons coupon boekje ophalen. Bij de puma winkel is het al direct prijs, met instap schoentjes voor Stephanie. 40% korting op de reeds lage prijs en dan nog eens een coupon voor 15% aan de kassa. Enorme solden dus. Bij de grote Fossil winkel zijn we een beetje teleurgesteld. Er hangen geen zo'n mooie dingen als vorig jaar en ook de kortingen zijn veel minder. Dan gaan we verder naar de Premium outlets North. Dit is leuker om in rond te wandelen omdat het openlucht is, maar het is natuurlijk ook erg warm. Wederom een coupon boekje ophalen en een stop aan de foodcourt voor lunch, pizza. Bij de Fossil winkel vindt Stephanie nog een handtas naar haar goesting, ook niet zo'n grote kortingen als andere jaren maar toch nog een groot verschil met Belgi├ź. Verder vinden we nog spulletjes bij Guess, Crocs, 7, Timberland en Steve Madden. Met nog een gratis carry-on koffer verlaten we tegen de avond de outlet. We rijden wat weg van Las Vegas om te eten in The Cheesecake Faxtory (ja weeral). De bediening is iets minder dan we gewoon zijn, maar nog steeds beter dan Belgi├ź hoor. Terug, op het hotel aangekomen is het reeds 21h en we nemen de statief en camera mee om nog even naar de fonteinen van het Bellagio te gaan kijken en fotograferen. Een drankje bij McDonalds op The Strip doet deugd, want zelfs 's nachts is het hier nog erg warm. Terug op de kamer kijkt Stephanie nog voor de laatste keer naar George Lopez op nick@nite en zo wordt het weer laat voor onze laatste nacht in de V.S. Morgenavond vliegen we huiswaarts met een nachtvlucht.

 
Terug naar boven Dag 21: Donderdag 11 Juli 2013
Van: Las Vegas, NV, United States
Naar: Las Vegas Airport, NV, United States
20130711-12h28-P1010110.jpg
20130711-15h02-P1010139.jpg
Deze avond vliegen we naar huis, maar eerst hebben we nog een groot deel van de dag. Aangezien we om 11h moeten uitchecken hebben we de handen vol met douchen en koffers maken. Na het uitchecken gaan we naar het nabij gelegen CityCenter om te ontbijten, zeg maar brunchen, voor de laatste keer bij Starbucks. De namiddag vullen we met wandelen op The Strip en bezoeken van het Bellagio, Planet Hollywood, Coca-Cola shop en M&M's shop. Om 17h gaan we naar BURGR, een hamburger restaurant van Gordon Ramsey, de gekende britse TV-kok, al is hij er natuurlijk niet zelf aanwezig. Aangezien het nog vroeg is, valt de rij wachtenden zeer goed mee. De burger zelf smaakt zeer goed, de frieten zijn niet slecht, maar het kan niet toppen aan Belgische frietjes. Na dit laatste maal (uitgezonderd hetgeen we nog in het vliegtuig zullen krijgen), wordt het tijd om de auto in te leveren en naar het vliegveld te gaan. De vlucht naar London blijkt 25min vertraging te hebben, maar het zal geen probleem zijn omdat er sterke rugwind is. Na de vlucht van 9h30min met een Pasta or Beef maaltijd en een croissant als ontbijt, komen we slechts 10min te laat aan in London. We moeten niet naar een andere terminal, dus dat moet geen probleem zijn. Het is ondertussen vrijdagmiddag. Na grenscontrole en securitycontrole komen we tot de vaststelling dat de vlucht naar Brussel ook 25min vertraagd is. De stiptheid van British Airways lijkt niet zo sterk meer als vroeger. Aangezien we nog even moeten wachten is er dus tijd voor een laatste koffie van Starbucks voor Stephanie. Daarna kunnen we naar de gate en het vliegtuig boarden. Terwijl we aan boord gaan, hoor ik sirenes en vraag me af wat dat zou zijn. Als we 10min in het vliegtuig zitten krijgen we een mededeling van de piloot dat we niet mogen opstijgen. Er is een brand ergens op de luchthaven en alle beschikbare brandweerwagen zijn uitgerukt. Zolang er geen beschikbaar zijn mag niemand opstijgen of landen. Ik probeer alvast het thuisfront te verwittigen. Na zo'n 30min krijgen we de mededeling dat er een vliegtuig in brand was geraakt, maar de brandweer is terug beschikbaar. Echter moeten er eerst een hoop vliegtuigen landen die ondertussen rondcirkelen. Dus nog eens 30min later krijgen we de mededeling dat we kunnen opstijgen, maar er zijn nog enkelen voor ons. Wanneer we bijna op de startbaan zijn, komt er nog een mededeling dat opstijgen weer tijdelijk geschorst wordt, omdat er een probleem is in de radartoren. Murphy's law lijkt het wel. Gelukkig komt 10min later een verlossende mededeling. We kunnen dan een beetje later eindelijk vertrekken. Zo komen we zo'n 2h20min later aan als gepland. De koffers zijn er allemaal dus Murphy heeft ons verder gerust gelaten. Zo keren we dus pas laat vrijdagavond huiswaarts.

 
Reeds maal gereageerd.

Aantal keren bezocht: 10190

©2001-2020 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?