Alles Amerika
Afdrukken

Reisverslag Ed & Jolanda Bakker (edenjolandabakker): van New york, NY naar New york, NY

Startdatum: 2012-05-06 Startpunt: New york, New York
Einddatum: 2012-05-23 Eindpunt: New york, New York
Aantal volwassenen: 2 Vervoermiddel heen & terug: Vliegtuig (KLM)
Aantal kinderen: 0 Vervoermiddel ter plaatse: Auto (Dodge Caravan/Budget)
 
Informatie, inleiding en conclusie:
Vanaf vandaag gaan wij een prachtige rondreis van New York naar Charleston, Georgia, terug naar New York. We zijn na een goede vlucht goed aangekomen in NY. Helaas te laat om nog iets te ondernemen dus maar lekker ons bed in. Ons uitgebreide reisverslag met foto's kun je vinden op onze bovengenoemde website.
 Externe links:
 Reisblog of topic
 Meer foto's
Totaal afgelegde afstand in mijlen:  1800
Route van dag tot dag:
Dag 1: New York, NY
naar New York, NY
Dag 2: New York, NY
naar New York, NY
Dag 3: New York, NY
naar New York, NY
Dag 4: New York, NY
naar New York, NY
Dag 5: New York, NY
naar New York, NY
Dag 6: New York, NY
naar New York, NY
Dag 7: New York, NY
naar New York, NY
Dag 8: New York, NY
naar Washington, MD
Dag 9: Washington, MD
naar Washington, MD
Dag 10: Washington, MD
naar Lexington, VA
Dag 11: Lexington, VA
naar Jonesville, NC
Dag 12: Jonesville, NC
naar Charleston, SD
Dag 13: Charleston, SD
naar Charleston, SC
Dag 14: Charleston, SC
naar Raleigh, NC
Dag 15: Raleigh, NC
naar Washington, MD
Dag 16: Washington, MD
naar Washington, MD
Dag 17: Washington, MD
naar New York, NY
Dag 18: New York, NY
naar New York, NY
 
 
Terug naar boven Dag 1: Zondag 6 Mei 2012
Van: New York, NY, United States
Naar: New York, NY, United States
Er is hier zoveel te zien, je weet gewoon niet waar je moet beginnen. We zijn met de metro (heel gezellig) midden in NY uitgestapt en gaan wandelen. Na een bewolkte start begon de zon rond 11 uur toch lekker te schijnen. Nou, dit hebben we geweten! Onze gezichten zijn vreselijk verbrand. De rest van de vakantie goed smeren! We begonnen gelijk met een Bike tour door NY met 32.000 fietsers - een tour van 40 mile. Een groot gedeelte van NY was afgesloten! Zie ons uitgebreide reisverslag met foto's. Wat ons opvalt hier zijn de vele (mooi opgezette) parkjes met heel veel bankjes waar je kunt zitten. Dat heb je overigens wel nodig hier. Afvallen? Ga een paar dagen naar NY!!

 
Terug naar boven Dag 2: Maandag 7 Mei 2012
Van: New York, NY, United States
Naar: New York, NY, United States
Na een goed ontbijt vanmorgen eerst naar het Central Park geweest. Het zonnetje wil niet erg doorkomen maar de temperatuur is goed, dus op voor een stevige wandeling door het Central Park. Natuurlijk heb je een voorstelling van het park, van wat in je in de boeken leest, maar als je er doorheen loopt is het zo anders! Het is er zelfs heuvelachtig, ik voel mijn spierpijn al!!! Ik kan het me nu voorstellen dat al die New Yorkers dat park in gaan. Wat een rust en een mooie natuur. Na ruim 2 uur door het park gewandeld te hebben kwamen wij er achter dat we pas de helft van het park gezien hadden. Het park is echt groot!! Op naar het volgende avontuur, de Apple Store!
Omdat de weersvoorspellingen steeds slechter worden, besluiten we toch maar even naar het Rockerfeller Center te gaan, of wel The Top of the Rock. Op zich al een survival om je door Fifth Avenue heen te worstelen. Wat een megadrukte en wat een mooie (luxe) winkels!! En dan moeten we ook nog eens 67 etages omhoog met de lift om van de uitzicht te kunnen genieten. Nou ja, genieten??? De lift is al een ervaring.
Later in de middag zijn onze vrienden aangekomen die een paar dagen met ons mee reizen.
's Avonds nog even naar Time Square geweest om een hapje te eten bij Planet Hollywood.

 
Terug naar boven Dag 3: Dinsdag 8 Mei 2012
Van: New York, NY, United States
Naar: New York, NY, United States
Na het ontbijt weer op pad om door heel NY te kruisen. We hebben een City tour gemaakt met de bus. Opstapplek Time Square. Maar eerst met de metro.
Gelukkig hebben we het de hele rit droog gehad, maar het was niet erg warm. We hebben bijna de hele dag in de bus gezeten, langs alle highlights van NY. Als we alles nog moeten bekijken waar we langs zijn gekomen, dan zijn we hier nog wel even. Na de tour zijn we richting Chinatown gegaan en hebben daar heerlijk gegeten. Het restaurant zag er niet erg gezellig uit, maar het eten was geweldig! Terug gewandeld door Little Italie, wat ook een hele gezellig wijk is. Hele leuke restaurantjes daar. Jammer dat het weer begon te regenen.

 
Terug naar boven Dag 4: Woensdag 9 Mei 2012
Van: New York, NY, United States
Naar: New York, NY, United States
Omdat er voor vandaag veel regen was voorspeld hebben we wat binnen activiteiten bedacht. Dus met de metro eerst naar het Grand Central Station. Een prachtig treinstation waar ook de metro op aansluit. Hier herleven oude tijden! Daarna zijn we naar het Museum of New York City geweest waar we de opbouw van NY hebben bekeken van 1692 tot nu. Interessant om te zien hoe NY is ontstaan en opgebouwd. Vandaar uit met de bus naar Cathedral of Saint John's Divine. Schijnbaar door het slechte weer weinig mensen op de bus, waardoor we een privé tour van Jim hebben gehad.
Na de kerk bekeken te hebben weer naar de volgende bus. Helemaal geweldig dat hoppen! Ook deze keer was weer erg gezellig met veel informatie. Vervolgens zijn we naar de Columbus Circle gewandeld en het Time Warner Centre bekeken. 's Avonds heerlijk gegeten in Little Italie.

 
Terug naar boven Dag 5: Donderdag 10 Mei 2012
Van: New York, NY, United States
Naar: New York, NY, United States
Vandaag bezoeken we het Memorial. Dit monument is echt heel bijzonder. Eigenlijk is het maar een klein blok wat er beschadigd is maar wat een impact. Maar wat hebben ze er mooie herinneringen voor teruggezet. Erg indrukwekkend.
Na het Memorial een heerlijk kopje koffie bij Starbucks gehaald met wat lekkers (wat we overigens elke dag doen hoor!) om even alles te verwerken wat we gezien hebben. Hierna doorgegaan naar Pier 78 om een rondvaart te maken langs de skyline van NY. Daarna naar het Empire State Building. Wat een geweldig uitzicht, maar koud!!! en wat een wind. Woei er bijna van af!! Na deze ervaring weer gelukkig met beide benen op de begane grond op zoek naar een leuk restaurant. Dit keer een leuk restaurantje aan de Fifth Ave met "healthy food".

 
Terug naar boven Dag 6: Vrijdag 11 Mei 2012
Van: New York, NY, United States
Naar: New York, NY, United States
Wat een geweldige dag hebben we gehad. Het zonnetje scheen en de temperatuur liep op tot 23C. Dus hebben we fietsen gehuurd en door het Central Park gefietst.
Na onze fietstocht heerlijk in de zon koffie gedronken en gewandeld naar Strawberry Fields. Door het heerlijke weer zijn we met de metro naar Brooklyn gegaan en over de brug teruggelopen naar Manhattan. Nog even de St. Paul's Church in geweest. Deze kerk was in de periode van 9/11 zeer belangrijk. Wederom weer erg indrukwekkend.
Morgen op naar Washington!!

 
Terug naar boven Dag 7: Zaterdag 12 Mei 2012
Van: New York, NY, United States
Naar: New York, NY, United States
Vandaag richting Washington gereden door Amish Country - Pennsylvania. Een prachtige staat. Erg groen, veel bossen en heuvelachtig. In Amish Country veranderde het landschap in open (landbouw) gebieden. Laat in de middag aangekomen in Washington. 's Avonds nog even heerlijk kunnen shoppen.

 
Terug naar boven Dag 8: Zondag 13 Mei 2012
Van: New York, NY, United States
Naar: Washington, MD, United States
Vandaag hebben we ons weer heerlijk laten rondrijden met de sightseeing bus. Hoppen door Washington. Wat een mooie stad is dit, en zo anders dan NY. Niet te vergelijken met elkaar. Washington is zo open en zo schoon. We hadden een zonnige dag en warm dat het was. Ruim 28c! Heerlijk. Prachtige gebouwen, leuke gidsen. Vanavond afscheid genomen van Henk en Els, die gaan morgen weer naar huis. Wij vertrekken richting de Blue Ridge Mountains. We hebben heerlijk buiten gegeten bij Famous Dave's (zalige spareribs) en koffiegedronken bij Starbucks.

 
Terug naar boven Dag 9: Maandag 14 Mei 2012
Van: Washington, MD, United States
Naar: Washington, MD, United States
Wat een verschrikkelijk slecht weer hebben wij vandaag gehad! Zo jammer. Wat de mooiste rit van de vakantie had moeten zijn, is letterlijk in het water gevallen. Vanmorgen om 07.30 uur vertrokken richting de bergen. De Skyline Drive (Shenandoah National Park Front Royal) schijnt een van de mooiste scenic routes van Amerika te moeten zijn. Vanaf het moment dat we uit het hotel vertrokken hebben we regen gehad. Heel veel regen!!!! Bijna de helft van de route in de bergen hebben we in de (soms dichte) mist gereden. Van de vele overlooks over "de mountains" hebben we er maar een paar gezien.
In de namiddag hebben we nog wel even kunnen wandeling in Lexington. Een mooi plaatsje waarin de oudste (1839) Military Academy van Amerika staat. Zeer bijzonder om te zien. We hopen dat het morgen beter is als we de Blue Ridge Parkway gaan rijden.

 
Terug naar boven Dag 10: Dinsdag 15 Mei 2012
Van: Washington, MD, United States
Naar: Lexington, VA, United States
Toen we vanmorgen de gordijnen open deden zagen we .... mist! Gelukkig kwam de zon door toen we de Bleu Ridge Parkway opreden. Prachtige uitzichten en mooie natuur. Zo af en toe, wanneer we erg hoog in de bergen zaten, kwamen we nog in de mist terecht, maar over het algemeen hebben we deze weg met mooi weer gereden. Vanmiddag in Jonesville, North Carolina aangekomen. Een klein dorpje waar echt niets te beleven is. Gelukkig zijn we op doorreis. Wel nog even heerlijk in de zon kunnen zitten. Vanavond worden er weer zware onweerbuien verwacht en zenden ze weer een weeralarm uit. We wachten af.

 
Terug naar boven Dag 11: Woensdag 16 Mei 2012
Van: Lexington, VA, United States
Naar: Jonesville, NC, United States
Vandaag van Jonesville naar Charleston gereden. Weer door een prachtige omgeving gereden. Hele stukken weg voor ons zelf door heuvelachtige landbouw gebieden met dorpjes die bijna spookachtig leeg waren. Nu in Charleston aangekomen.
Nog even naar Foley Beach gereden, voor het geval dat we nog naar het strand zouden kunnen gaan, wat er helaas niet in zit waarschijnlijk. In dit gedeelte van het land is het erg droog geweest en ze zitten te snakken naar regen! Maar moet het nu net gebeuren terwijl wij hier zijn??? We gaan het beleven.

 
Terug naar boven Dag 12: Donderdag 17 Mei 2012
Van: Jonesville, NC, United States
Naar: Charleston, SD, United States
Het heeft hier vannacht verschrikkelijk gespookt. Behoorlijke zware onweersbuien. Vandaag hebben we heerlijk gewandeld door Old Town Charleston. Wat een mooie stad is dit. Helaas laten ze de huizen behoorlijk in verval raken. Het is een plaats met veel historie. Je vindt hier de mooiste begraafplaatsen met grafzerken van 1739. Hoezo oud?! De meeste waren niet eens meer leesbaar! Ze hebben hier trouwens de mooiste Starbucks ever!! Heerlijk in het zonnetje aan de boulevard onze lunch gegeten terwijl de dolfijnen voorbij zwommen. Vandaag was het rond de 28c met af en toe een zonnetje, maar over het algemeen veel bewolking. Na de lunch zijn we naar Sullivan Island gereden. Daar langs de kust gereden. Wat een mooie kustlijn hebben ze hier!! Duinen, grote golven en witte stranden. Wat wil je nog meer.'s Avonds nog wat heerlijk kunnen shoppen!!

 
Terug naar boven Dag 13: Vrijdag 18 Mei 2012
Van: Charleston, SD, United States
Naar: Charleston, SC, United States
Vandaag even terug in de tijd. Boone Hall, de oudste plantage in South Carolina, met de mooiste en grootste oprijlaan, 32 live oaks, van de staat. Er is werkelijk zoveel te vertellen over deze plantage buiten wat zich hier vroeger heeft afgespeeld in de slaventijd. Het is een prachtige plantage waar geen katoen meer wordt verbouwd, maar zijn nog wel een werkend bedrijf. Ze verbouwen nu groente en fruit.
Na dit indrukwekkende bezoek zijn we naar Seabrook Island gereden. Een prachtige "scenic road" met oude eikenbomen. In dit gebied ligt ook de Angel Oak. Een giga boom van 1500 jaar oud!! Deze boom heeft vele orkanen overleeft. Morgen reizen we weer verder naar Raleigh, North Carolina.

 
Terug naar boven Dag 14: Zaterdag 19 Mei 2012
Van: Charleston, SC, United States
Naar: Raleigh, NC, United States
Vandaag South en North Carolina door gecrost. Het verschil tussen deze 2 staten is toch wel dat er minder leegstand in NC is, en zeker ook minder kerken. In SC staat er bijna een op elke hoek, diverse soorten en maten. In NC heeft elk dorp er maar 1 of 2. NC is ook een mooie staat om doorheen te rijden. Veel bossen met landbouwgebieden ertussen.
Raleigh is een mooie stad. We raden het iedereen aan om deze plaats aan te doen. Prachtige huizen, erg verzorgt en veel groen. Morgen weer op doorreis naar Washington.

 
Terug naar boven Dag 15: Zondag 20 Mei 2012
Van: Raleigh, NC, United States
Naar: Washington, MD, United States
Terug in West Fall Church - Washington. Vandaag een mooie, redelijk zonnige dag gehad. Rond de 28c. Heerlijk. Van North Carolina binnendoor naar Virginia gereden. Mooie wegen, erg heuvelachtig en leuke dorpjes gezien.
Vanavond nog even heerlijk gewandeld in Washington langs het Vietnam en Korian Memorial. Erg indrukwekkend allemaal!

 
Terug naar boven Dag 16: Maandag 21 Mei 2012
Van: Washington, MD, United States
Naar: Washington, MD, United States
Vandaag hebben we een dag rondgelopen in het oude stadje Alexandria. Erg klein maar gezellig en genoeg te beleven. Mooie oude Victoriaans huizen en gebouwen. Helaas hebben we wel weer veel regen gehad vandaag. Hierna nog even kunnen overdekt kunnen winkelen.

 
Terug naar boven Dag 17: Dinsdag 22 Mei 2012
Van: Washington, MD, United States
Naar: New York, NY, United States
De reis van Washington naar New York was lang en saai.
Na, in een rap tempo, 4 staten te zijn door gecrost (Virginia, Maryland, Delaware en New Jersey) rond 13.00 aangekomen in New York, hadden we nog wat tijd over dus nog even naar de kust. Nooit geweten dat NY nog zoveel strand heeft. Erg leuk om dit stukje NY ook te zien.

 
Terug naar boven Dag 18: Woensdag 23 Mei 2012
Van: New York, NY, United States
Naar: New York, NY, United States
Naar huis gaan! Heerlijk gegeten en geslapen. Fris en fruitig het vliegtuig uitgestapt vanmorgen. Die 6 uur zijn, met recht, voorbij gevlogen!

 
Reeds maal gereageerd.

Aantal keren bezocht: 4132

©2001-2019 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?