Alles Amerika
Afdrukken

Reisverslag Claudine De Vreese (clo): van Boston, MA naar New york, NY

Startdatum: 2013-07-24 Startpunt: Boston, Massachusetts
Einddatum: 2013-08-14 Eindpunt: New york, New York
Aantal volwassenen: 2 Vervoermiddel heen & terug: Vliegtuig (Delta Airlines)
Aantal kinderen: 0 Vervoermiddel ter plaatse: Auto (Dodge Journey / Avis)
 
Informatie, inleiding en conclusie:
We gaan opnieuw een stukje Amerika ontdekken ditmaal New England en zo de staten Massachusetts,Maine, New Hampshire, Vermont, Rhode Island en Connecticut aan ons lijstje toevoegen.
Conclusie :
Dit was weeral een hėėl andere kant van Amerika dan al hetgeen we reeds gezien hebben.
Boston deed heel Europees aan met oude gebouwen waar heel wat geschiedenis is geschreven en prachtige wandeling door de stad, jammer dat het weer wat tegenviel.
De rit langs de kust door de liefelijke dorpjes en havenstadjes was hėėl mooi vooral het eerste stuk langs de binnenwegen eenmaal op de snelweg file! Dat hadden we niet verwacht (niet aan gedacht dat het weekend was). Daar had ik hėėl graag nog wat meer tijd voor uitgetrokken om de vele lighthouses te zien. Het guesthouse in Newport was zéér leuk zeker met het terras met mooi uitzicht(zou zeker goed geweest zijn voor 2 nachten); Captain's Sawyer's Place was een wat oude, gedateerde villa maar kamer was netjes en lekker ontbijt maar in een levendig vissersdorpje met heerlijke verse kreeft!
Dan helemaal naar het noordoosten, mooie West- en mistige East-Quody Head Light, het ene in USA het andere Canada. We hadden geluk dat het net laagtij was om het te bezoeken, zeker de moeite waard alsook het nabij gelegen Campobello Island.
Bar Harbor met het Acadia N.P.,mooi National Park, iets volledig anders dan de parken in het Westen maar een aanrader vooral met zonnig weer en zeker de B&B Acacia Inn met de twee beste en lekkerste ontbijten van de reis.
New Hampshire en Vermont konden ons ook bekoren,was een leuke afwisseling met de kuststreek.
Mount Washington : een spectaculaire rit naar boven langs smalle dirtroad, haarspeldbochten en adembenemende vergezichten, een subliem uitzicht boven en een dolle rit naar beneden.
De covered bridges route vond ik leuk, een beetje zoals een autozoektocht vroeger maar dan zonder de quiz-vragen. ;-)
Providence : een stad met ambiance zeker in Federal Hill met vele restaurants en natuurlijk de leuke boottocht naar Provincetown.
Ons weekje rust in Westbrook, Connecticut, deed ons deugd. Leuk huis, vriendelijke eigenaars, veel water en modderpret, plezante fietstocht en relaxen.
New York blijft nog altijd mijn favoriete stad en we wandelden door vele wijken die we op onze vorige trip in NY niet gezien hadden. W.Union Square en vooral de High Line waren echte ontdekkingen en must see.
Kortom we hebben ervan genoten en kunnen alweer 6 staten op ons lijstje bijschrijven.
De eerste tien dagen waren wel druk en wat tegenviel was ,ondanks de voor Amerikaanse normen korte (+/- max 300km ritten) afstanden, het ons veel tijd kostte vooral door het drukkere en meer stressy verkeer.
Het was ook de eerste maal dat we door het weer een paar keer ons reisschema hebben moeten aanpassen.
Maar het drukke reisschema in het begin laat ons toe om des te meer te genieten van de week rust in het vakantiehuis en te leven all the American way!
Totaal afgelegde afstand in mijlen:  2094
Route van dag tot dag:
Dag 1: Boston, MA
naar Boston, MA
Dag 2: Boston, MA
naar Boston, MA
Dag 3: Boston, MA
naar Rockport, MA
Dag 4: Rockport, MA
naar Boothbay Harbor, ME
Dag 5: Boothbay Harbor, ME
naar Lubec, ME
Dag 6: Lubec, ME
naar Bar Harbor, ME
Dag 7: Bar Harbor, ME
naar Bar Harbor, ME
Dag 8: Bar Harbor, ME
naar North Conway, NH
Dag 9: North Conway, NH
naar North Conway, NH
Dag 10: North Conway, NH
naar Bennington, VT
Dag 11: Bennington, VT
naar Providence, RI
Dag 12: Providence, RI
naar Providence, RI
Dag 13: Providence, RI
naar Westbrook, CT
Dag 14: Westbrook, CT
naar Westbrook, CT
Dag 15: Westbrook, CT
naar Westbrook, CT
Dag 16: Westbrook, CT
naar Westbrook, CT
Dag 17: Westbrook, CT
naar Westbrook, CT
Dag 18: Westbrook, CT
naar Westbrook, CT
Dag 19: Westbrook, CT
naar Westbrook, CT
Dag 20: Westbrook, CT
naar New York, NY
Dag 21: New York, NY
naar New York, NY
Dag 22: New York, NY
naar New York, NY
 
 
Terug naar boven Dag 1: Woensdag 24 Juli 2013
Van: Boston, MA, United States
Naar: Boston, MA, United States
P1040583_1.JPEG
P1040612_1.JPEG
Travel Day

Oef onze eerste reisdag zit erop. Héél vlot naar Zaventem gebracht door onze chauffeur van dienst M. Vlucht naar JFK New York is prima verlopen. Het heeft ons drie kwartier wachten gekost om door de immigration te geraken en dan nog eens een uur aanschuiven bij douane, re-check in en met een busje naar een andere gate door werken aan de luchthaven. Gelukkig hadden we 3,5 uur overstaptijd. Maar ook daar wachten want het vliegtuig had vertraging, zo was het bijna 7 u ipv 6 u toen we uiteindelijk opstegen voor een korte vlucht naar Boston. Met de taxi (36$) naar Hotel 140 met vriendelijke jongen aan de check in. (Hoekkamer met smal bed). We wandelen nog eventjes in de buurt van ons hotel en kopen nog wat drinken en dan om half tien (half vier Belgische tijd) kruipen we eindelijk in ons bed.

 
Terug naar boven Dag 2: Donderdag 25 Juli 2013
Van: Boston, MA, United States
Naar: Boston, MA, United States
P1040605_1.JPEG
P1040624_1.JPEG
Boston

Deze voormiddag gaan we Boston ontdekken. Eerst ontbijt halen in het dichtbij gelegen Dunkin'Donuts , vermits er geen plaats was om daar te ontbijten eten we op onze hotelkamer. Maar dan zijn we er klaar voor en om kwart over acht vertrekken we naar Boston Common, het park waar de Freedom Trail ( een 4 km lange wandeling langs de belangrijkste punten van Boston). We zien oa het State House, verschillende kerken, Faneuil Market, Bunker Hill Monument en eindigen aan de USS Constitution schip. Ondertussen is het al middag en we keren terug om te lunchen in de Quincy Market, een leuke overdekte markt met verschillende eetstandjes. We eten er clam showda ( lekkere soep met clams in een soort grote pistolet, lekkerrrr) Dan nog iets drinken in de Hard Rock Café met héél leuk interieur. Wanneer we langs de Inner Harbor willen terugkeren begint het te regenen. Dan maar terugkeren naar het hotel waar we wat rusten. We sluiten de dag af in de gietende regen dus gaan we rondwandelen in de Prudential (shopping) Mall waar we ook dineren. Lekkere Bourbon chicken (hele malse kippeblokjes in heerlijke saus) met rijst/french fries en groenten. Deze dag is alweer voorbij gevlogen, nog wat TV kijken en het reisverslag bijwerken.

 
Terug naar boven Dag 3: Vrijdag 26 Juli 2013
Van: Boston, MA, United States
Naar: Rockport, MA, United States
P1040668_1.JPEG
P1040671_1.JPEG
Change of plans

(Kilometerstand : 59760-59560=200km)
Deze ochtend opgestaan met regen en dat voorspellen ze voor de rest van de ganse dag dus change of plans. We halen de auto vroeger op en rijden naar de outlet stores in Wrentham. Eerst met de taxi naar Avis aan de Boston luchthaven, deze maal voor 30$(25+5tip) en om 10 u rijden we al weg met onze Dodge Journey met 37007 mijl op de teller.
In de Oakley Store doen we een goede deal voor D en D.
Lunch in de food court en nog enkele winkels doorgelopen maar niets meer gekocht.
We rijden dan door naar Rockport met onderweg wel een paar files. In het Haylard guesthouse worden we verwelkomd door Dawn en logeren we in een mooie kamer met een terras met prachtig zicht op de haven. We maken nog een wandeling door Rockport en eten er een lobster roll sandwich met lekkere grote stukken kreeft (in de plaatselijke hotdogkraam/frituur).

 
Terug naar boven Dag 4: Zaterdag 27 Juli 2013
Van: Rockport, MA, United States
Naar: Boothbay Harbor, ME, United States
P1040688_1.JPEG
P1040698_1.JPEG
Rockport to Boothbay Harbor

Kilometerstand : 60110km-59760km= 350km
We staan met de zon op en ontbijten op ons terras.Zalig! Hier zouden we nog een paar dagen willen blijven maar de reis gaat verder.
We rijden via kleine weggetjes en mooie dorpjes (Essex,Ipswich...) met veel brocante winkels en mooie strandhuizen naar Plum Island waar het al heel druk is met zonnebaders. Dan via de snelweg richting Maine maar we zijn niet alleen, het is als de file naar Oostende bij ons. We rijden dan door naar Kennebuckport, een leuk stadje met Victoriaanse huisjes waar we eens rondwandelen. Ondertussen is het al heel wat minder druk op de snelweg en de volgende stop is de vuurtoren van Cape Elisabeth. Prachtig!
Ook de Old Port in Portland kan ons bekoren, een gezellige drukte met live muziek, winkeltjes en restaurant overal met kreeft. We verlekkeren er ons al op voor deze avond. Dan opnieuw langs kleine binnenwegen , tussen veel bos en groen naar Boothbay Harbor dat opeens uit het niets opduikt. Plots zitten we terug aan zee. Even wat paniek bij de chauffeur want de TomTom stuurt hem door een druk bewandelde centrumweg die toch de juiste bleek te zijn en waar ook onze slaapplaats lag. Een grote hond was onze gastheer en de eigenares kwam ons dan ook verwelkomen. Een ietwat oudere kamer maar alles ok. Na een verkwikkende douche op verkenning en vergelijken van de restaurants . Keuze viel op Fishermans Warf waar we buiten op terras aan de waterkant ( jachthaven ) een fantastisch kreeften festijn genoten. In totaal 3 kreeften (rara wie eet er 2 op)! Lekker ! Was de eerste Main Lobster maaltijd van levend verse zachtschalige kreeft. Dan nog een leuke avondwandeling en een ijsje voor Nanny . Moe maar voldaan bedje in en snurken maar.

 
Terug naar boven Dag 5: Zondag 28 Juli 2013
Van: Boothbay Harbor, ME, United States
Naar: Lubec, ME, United States
P1040737.JPEG
P1040740.JPEG
Boothbay Harbor to Lubec: some rain, some sun!

(Kilometerstand : 60423-60110=313km)
Eerst kregen we nog een lekker ontbijt bij Captain Swayer's place, een stuk quiche met gebakken patatjes en natuurlijk ook de Belgian Waffles met maple syrup. Het stuk vers gebakken blueberry cake hebben we meegenomen voor bij de lunch. We rijden door en onze eerste stop is aan Owls Head Lighthouse. De vuurtoren is omhuld door de mist maar dat geeft een speciale sfeer. We kunnen tot aan het seinlicht klimmen en plots begint zelf de misthoorn te toeteren. Via Rockland en Rockport rijden we naar Camden waar in de haven mooie Windjammers (zeilboten) liggen. Jammer dat het begint te regenen. Vandaag wisselen de buien en opklaringen met elkaar af. We picknicken op een mooi plaatsje net op een droog moment. Nog een stop aan de brug bij Fort Knox en dan een rit door het achterland van Maine langs leuke dorpjes, bossen en meren en af en toe rijden we opnieuw eventjes langs de kust. Met wat goede oude rock muziek op de radio vliegt de tijd voorbij. Naarmate we Lubec naderen begint het op te klaren en de West Quody Lighthouse ligt er prachtig bij. Hier zijn we op het meest noordoostelijk punt van de USA. Weeral iets dat we op ons lijstje kunnen bijschrijven na het meest noordwestelijke punt bij Forks in de staat Washington en het meest zuidwestelijk punt op Big Island of Hawaii.
We checken in in het Eastland Motel, waar we gekend zijn onder de naam Claudine ;-), propere grote kamer met ijskast en microgolf en gaan dan eten (blackpeppered salmon met een baked patato) in opnieuw een Fisherman's Warf, ditmaal in Lubec natuurlijk.

 
Terug naar boven Dag 6: Maandag 29 Juli 2013
Van: Lubec, ME, United States
Naar: Bar Harbor, ME, United States
P1040767_1.JPEG
P1040854_1.JPEG
To Canada and back!

(Kilometerstand : 60673-60423=250km)
Onze ochtend kan niet meer stuk want eerst Skype met S,R en L en dan nog een mail gekregen van D. Nu zijn we weer gerust dat het thuisfront het goed stelt. Wij halen ons ontbijt op (vers gebakken muffins, yoghurt, koffie en fruit) en eten op onze ruime kamer. Dan op weg naar de Canadese grens waar we vlot Canada binnen mogen. Het is droog weer vandaag maar er hangt mist. Aangekomen bij East Quoddy Lighthouse doen we de sportschoenen aan want we moeten klauteren en klimmen over de gladde rotsen en steile, roeste trappen om de vuurtoren te bereiken (is enkel bij laagtij te bereiken). Maar het is de moeite waard, de zon piept wat door de mist en we nemen weeral veel foto's(1 miljoen volgens Lena :-)). Ik ben heel blij want ik vind voor het eerst in de States seaglass, dit zijn stukjes glas dat door de zee en de stenen mooi afgesleten wordt.
Volgende stop is het buitenverblijf van de familie (president) Roosevelt, gratis te bezoeken en nog ingericht als vroeger en met mooie tuinen. Dan terug de USA binnenrijden via de douane, vriendelijk maar wel veel vragen stellen tot zelfs de papieren van de auto controleren.
Maar we mogen terug binnen.
We maken nog een omweg naar het uiterste oostelijk punt van Acadia N.P., Shoodic Point waar we eerst picnicken en voor we de eenbaansweg oprijden nog een Amerikaan helpen. Zat met een lege batterij en vroeg of we Jumpercables (startkabels) hadden maar die zitten niet in een huurauto. Dus hebben we na veel maneuvreren de grote pick-up truck bergaf geduwd en hoera het lukte om weer te starten. Iedereen tevreden.
Een mooie rondrit op Shoodic Point, wel weer in de mist maar absoluut niet koud, toont mooie vergezichten. Rond 4u komen we aan in Acacia House Inn ons verblijf voor 2 nachten. We worden verwelkomd door John en krijgen de hele uitleg over Bar Harbor, de omgeving, kamer en het ontbijt. Ziet er allemaal prima uit. Wat rusten (D) en handwasje (de kabouters) en dan zoeken we een lekker restaurantje uit. We belanden in Route 66, ingericht met alle prullaria uit de jaren 50/60. We komen ogen tekort om alles te zien wat er daar allemaal staat maar nog veel belangrijker ook het eten is heel lekker. Vispannetje met coquilles, kreeft en scampi's of een gegratineerd potje met champignons en schelvis(Hancock) zijn onze keuzes. Lekkerrrrrrrr
We wandelen nog wat rond in dit havenstadje er is volop ambiance, alle winkels zijn nog open en er is heel veel volk op de baan.

 
Terug naar boven Dag 7: Dinsdag 30 Juli 2013
Van: Bar Harbor, ME, United States
Naar: Bar Harbor, ME, United States
P1040915.JPEG
P1040933.JPEG
Acadia National Park

(60773-60673=100km)
We krijgen een heerlijk ontbijt en kiezen voor de bagel met gerookte zalm en geitenkaas (D) en granola (soort geroosterde ontbijtgranen) met blueberries en yoghurt, eerst kregen we nog fruitsap en er waren ook nog vers gebakken chocolade croissants . Zo nu kunnen we er weer tegen aan om Acadia N.P. te bezoeken. We volgen de 45km lange loop , eerst langs de kust met viewpoints Sandy Beach, Thunder Hole en Otter Point met de mooie Otter Cliffs. Dan via de 3 binnenmeren naar Cadillac Mountain met op de top prachtige vergezichten over de Atlantische oceaan. We breien er nog een stukje langs de Somes Sound, de enige fjord in Noord-oost Amerika aan. We rijden terug naar de B&B waar er ons vers gemaakte limonade en vers gebakken chocolade koekjes wachten.

 
Terug naar boven Dag 8: Woensdag 31 Juli 2013
Van: Bar Harbor, ME, United States
Naar: North Conway, NH, United States
P1040953.JPEG
P1050022_1.JPEG
From Maine to New Hampshire

60857-60773=84km tot Avis Bangor
9618-9420=198miles=316km
Totaal = 400km
Na weer een heerlijk ontbijt met fruitsap, verse fruitsla met aardbeien en meloen en dan kozen we voor de special of THE day : chocolade pancakes met raspberries=frambozen. Alles inpakken en we rijden naar Avis aan de luchthaven van Bangor om de auto in te wisselen. De band vooraan verliest telkens lucht ( hebben al 3 x voor 1$ lucht bij gestoken). Zonder problemen krijgen we een andere auto, deze maal een witte Mitsubishi Outlander met echte 4x4 mogelijkheid en dat hebben we nodig gehad. Na een lange rit door Maine en een stukje New Hampshire kwamen we aan de voet van Mountain Washington. We rijden de 8 mijl lange weg op naar de top 6288 feet=1917m hoog. Het is de hoogste berg van N-O USA maar vooral de koudste en winderigste plek ( hoogst gemeten was 372 km per uur). Langs smalle kronkelbaantjes en scherpe bochten kijken we onze ogen uit bij al die adembenemende vergezichten. Boven heerst er een subartic klimaat. Het was zeker de moeite waard en we hadden geluk met het goede weer want 60% van de tijd zit hij in de mist. D. Is in zijn nopjes want als een echte rally piloot rijdt hij de berg af. De Amerikanen staan voortdurend op hun rem (want hebben nooit geleerd om te remmen op de motor, volgens de rally piloot;-)) en laten ons vlug door. Dan vlug naar ons verblijf voor 2 volgende nachten : de Cranmore Inn, een ietwat verouderde B&B maar met een propere gerenoveerde kamer met een supergroot kingsize bed. Je mag hier wel niet dronken zijn want de trap en ontbijtruimte loopt helemaal scheef.

 
Terug naar boven Dag 9: Donderdag 1 Augustus 2013
Van: North Conway, NH, United States
Naar: North Conway, NH, United States
P1050002.JPEG
P1050032.JPEG
The White Mountains

119 miles =190km
Na een goede nachtrust en een goed ontbijt (eitje sunny side up en French toast) vertrekken we voor onze rondrit in de White Mountains. Eerste stop langs de Kancamagus Highway is aan de Lower Falls, dan een wandeling langs de Flume Gorge( gelegen aan de Franconia Notch Parkway). Deze 1,5 uur durende wandeling liep langs verschillende watervallen in een smalle canyon en bevatte ook 2 covered bridges. Heel mooi en toch de moeite waard voor zijn nogal dure inkomsprijs(15$). Na de picknick rijden we via de Crawford Notch Parkway waar we stoppen aan het mooie (maar waarschijnlijk zeer dure) Mount Washington Hotel om er een foto te nemen van de Mount Washington die al af en toe met de top in de wolken steekt. Gisteren hebben we dus hėėl veel geluk gehad. Via de Silver falls en de Bear Notch road eindigen we onze rondrit en toevallig komen we dan uit aan de Outlet Stores van North Conway. Dus shoppen is de boodschap. We scoren enkele jeansbroeken, hemden en natuurlijk ook voor de kleine prutsen T-shirts en broeken. Dan heeft D. er genoeg van en gaan we eten in de Applebees.

 
Terug naar boven Dag 10: Vrijdag 2 Augustus 2013
Van: North Conway, NH, United States
Naar: Bennington, VT, United States
P1050053_1.JPEG
P1050085.JPEG
The bridges from New Hampshire and Vermont

197miles=315km
Deze nacht heeft het veel geregend dus slapen we uit en na het ontbijt komt de zon erdoor en wordt het een mooie dag. Ik had een volledige autoroute uitgestippeld langs verschillende overdekte bruggen. Gisteren hebben we ontedekt waarom men ze vroeger overdekt hadden : 1/het waren tolbruggen;2/ ze bestaan volledig uit hout dus om ze te beschermen voor teveel regen en vooral ijs;3/ omdat men vroeger met paard en kar reed en het paard dan niet schichtig werd van het snelstromend water en ten laatste 4/omdat de houten brug niet te glad zou worden.
Onze eerste stop is aan de Durgin Bridge waar we via allerlei country roads aanbelandden. We rijden op de GPS via de N-W coordinaten . Dus telkens een avontuur ;-). Op deze brug van 1869 kunnen we zelfs met de auto nog overrijden. De tweede is de Tannery Hill Bridge en is een recente houten voetgangersbrug volledig nagebouwd in de oude stijl. Dan is het een hėle eind rijden via hėėl drukke wegen en meren, je merkt dat het bijna weekend is want alle Amerikanen zijn onderweg met boot, jetski of mobilhome. En wat een tegenvaller deze derde brug Sulphite is nergens te vinden. Dus rijden we maar verder en picknicken we aan ėėn van de vele meren, we denken er zelfs aan om de zoektocht naar andere bruggen op te geven maar vermits er nog verschillende bruggen op onze weg liggen gaan we er toch nog voor. In Andover vinden we Keniston(uit 1882)en Cilleyville ( uit 1887)Bridge, ėėn voor auto's en ėėn voor voetgangers. De laatste twee in New Hampshire zijn de Pier Bridge, ( uit 1907),een hėle hoge was vroeger voor de treinen en Wrights bridge ( uit 1906) die we enkel vanuit de verte kunnen zien. Dan is het tijd om door te rijden naar Vermont, de vierde staat die we op deze trip aandoen. Daar vinden we de Salmond Bridge( uit 1875) ook voor auto's en heel mooi hersteld ( ruikt zelfs nog naar hout). Via de Green Mountains rijden we door tot in Bennington.
Ons logement deze avond is de Best Western en is volgeboekt, waarvan de helft met luidruchtige Harley Davidsons rijders. We zijn nogal moe dus kiezen we voor een snelle hap bij de Pizza Hut. Nog wat was doen in de guest Laundry en dan is de pijp uit. Oogjes dicht en snaveltjes toe!

 
Terug naar boven Dag 11: Zaterdag 3 Augustus 2013
Van: Bennington, VT, United States
Naar: Providence, RI, United States
P1050095.JPEG
P1050078.JPEG
Road to Providence

10118-9934=184 mi =294,5 km
De bikers hebben zich na een laatste keer motor loeien om 11u toch stil gehouden tot half acht 's ochtends want dan moesten ze natuurlijk met hun bike donuts gaan halen ;-)
Vandaag is het opnieuw een reisdag waar we verschillende staten doorkruisen : Vermont, Massachusetts en eindigen in Rhode Island. Maar eerst rijden we langs de drie covered bridges van Bennington : Henry, Paper Mill en Silk. Alledrie mooie rode bruggen maar vooral de Paper Mill is mooi gelegen aan een waterval. Het duurt daarna een tijdje tot mevr. TomTom ons op de juiste weg naar Providence zet( ze kent blijkbaar de nieuwe wegen niet en zend ons via de staat New York om). We vinden op onze weg geen picknick plaats dus wordt het een snelle lunch in de Mac Donalds.
Rond 3 u komen we aan in de Marriott in Providence, alles uitladen en het hotel wat verkennen. Er is een mooi binnen- en buiten zwembad maar het is er hėėl druk. We gaan dan wandelen in downtown Providence.
Deze stad is the State Capitol van het rijke Rhode Island en heeft dus een héél mooi State House met prachtige koepel, we wandelen verder langs de kanalen zelfs met enkele gondels met gondeliers. Ze willen een beetje Venetië nadoen. Een vriendelijke inwoner toont ons de weg naar de wijk waar vele restaurants zijn (Federal Hill) waar we heel lekker Italiaans eten. Een menu voor 50$ met een voorgerecht (slaatje tomaat/mozzarella); dan pasta vongole en als dessert tiramisu. Daarbovenop nog een fles wijn of in ons geval een halve fles en frisdrank. Lekkerrrrrr
Dan nog een mooie wandeling terug, ondertussen eens binnenlopen in de shopping mall maar niets gekocht. Morgen gaan we een boottocht maken van Plymouth naar Provincetown op Cape Cod . Hopelijk halen we de ferry op tijd.

 
Terug naar boven Dag 12: Zondag 4 Augustus 2013
Van: Providence, RI, United States
Naar: Providence, RI, United States
P1050144_1.JPEG
P1050166.JPEG
Boattrip from Plymouth to Provincetown

10224-10118=106mi = 169,5 km
Na een heerlijk half uurtje zwemmen in het hotelzwembad (helemaal voor mij alleen) rijden we om 8u door naar Plymouth(1uurtje rijden). We zijn ruim op tijd en kunnen nog aan tickets geraken voor de ferry naar Provincetown of P-Town zoals ze het hier noemen.
We maken in de auto nog vlug ons ontbijt klaar en kunnen dan al inschepen. We zitten op het bovendek en genieten van de zon en het mooie uitzicht. Om 10u vertrekken we en krijgen onderweg veel uitleg over alles wat we voorbij varen. Het is een mooie ontspannende overtocht en we vinden dit een hele goede oplossing om Cape Cod te bezoeken. Vooral het fileleed van vorig weekend in gedachte,(om vanaf het vasteland Cape Cod te bereiken zijn er maar 2 bruggen en het is 400 km heen en terug naar P-Town) is een 90 minuten durende overtocht echt genieten.
Om 12 uur wandelen we al naar het hoogste punt van P-town en tevens van Cape Cod : het Pilgrims Monument. Dit is de plaats waar de eerste kolonisten aan land zijn gegaan.
Er rijden hier heel veel fietsers en we ontdekken er de aankomst van een groot evenement van 5500 wielertoeristen die op 2 dagen tijd 190 miles = 309km hebben gefietst( ten voordele van onderzoek tegen kanker).
Héél wat ambiance!
We lunchen met prachtig zicht op de haven, een lekkere Tuna Sandwich en slenteren langs de vele souvenir winkels , restaurants en kunst galerijen en dromen er al van om hier onze dagen in de zomer te slijten met D als plaatselijke kunstenaar ;-)). Van al dat stappen krijgen we dorst en drinken een Pina Colada (alcohol-vrij) en Stawberry Daiquiri (met veel alcohol:)) op een terrasje. Dan nog wat de yachten, zeilboten en vissersboten bewonderen en vlug naar de ferry die om half vijf vertrekt. Deze maal afgeladen vol want héél wat fietsers varen mee terug. Terug in Plymouth eten we een lekkere Clam Showder en stuffed schrimps in de plaatselijke Lobster Hut. Dat smaakt!
Rond half negen zijn we terug in het hotel. Het was een leuke, ontspannende dag en we hebben er van genoten.

 
Terug naar boven Dag 13: Maandag 5 Augustus 2013
Van: Providence, RI, United States
Naar: Westbrook, CT, United States
P1050194_1.JPEG
P1050218_1.JPEG
Newport to Westbrook

10354 -10224mi=130mi= 208 km
Eventjes gaan zwemmen en mijn schouderoefeningen doen in de jacuzzi en om half tien rijden we uit Providence weg, we maken een kleine ommetoer om de borden van Massachusetts en Rhode Island te kunnen fotograferen maar dat lukt pas na heel wat heen en weer rijden en we kunnen niet stoppen dus we nemen uiteindelijk de foto al rijdend;-).
In Newport is het wat zoeken naar parking maar om 11u wandelen we rond in het oude gedeelte. We eten er een chicken sandwich met slaatje en rijden dan naar de cliffwalk. Dit is een 5,5 km lange wandeling langs de mooie mansions (=grote villa's van de rijken) die elk een prachtig zicht hebben op de Atlantische oceaan. Er is wel maar een 2-tal km open, de rest is afgesloten voor werken.
Dan is het tijd om door te rijden naar Westbrook, ons verblijf voor de komende week. We worden vriendelijk onthaald door Ilsa en Bob die ons veel tips geven over restaurants, winkels en de omgeving.
We laden alles uit, steken nog vlug een was in en gaan dan boodschappen doen. Om 7 u zijn we terug en D maakt een lekkere champignons-saus om bij de gebraden kip te eten. Het smaakt! Nog wat wassen en alles drogen, T.V kijken en de dag zit er weeral op.

 
Terug naar boven Dag 14: Dinsdag 6 Augustus 2013
Van: Westbrook, CT, United States
Naar: Westbrook, CT, United States
Westbrook Adventure

Vandaag is het een echte rustdag.
We ontbijten en na een frisse douche installeren we ons aan het water waar er een aanlegsteiger is met 2 houten banken.
We instaleren ons aan ons mooi plekje aan het water wat lezen, D maakt een lekker slaatje (met verse sla uit de moestuin van Ilsa) met kip en we eten buiten aan de marmeren tuintafel en de bank is een halve boomstam.
Terug naar ons plekje aan het water, ik lezen en D gaat de kajak uit proberen. Hij maakt een toertje tot aan het haventje en bij terugkeer is het al héél wat moeilijker om de kano op de aanlegster te krijgen. We waren uit het oog verloren dat het hier met getijden (dit is een zijarm van de Atlantische oceaan) werkt en het water stond al een meter lager maar met wat hulp van nanny lukt het. Maar dan..... D trekt de kajak verder en ziet niet dat aan die kant de steiger overgaat in de swamp (moeras) en belandt met zijn klieken en klakken erin. ;-))
Gelukkig zonder veel erg, wel geschrokken en een lelijke schram op de arm en vol met modder.
Hij springt terug het water in (blijkbaar heel zout wat logisch is het is zeewater) om alles wat schoon te krijgen maar dan is het nog moeilijk om terug op de steiger te geraken want de palen zijn heel er glad . Wat een avontuur!
Dan maar alle kleren en schoenen in de wasmachine en D onder de douche. Wonde ontsmetten en uitgeteld een siësta houden.
We maken nog een lekkere homemade spaghetti en zo vliegt de dag voorbij.

 
Terug naar boven Dag 15: Woensdag 7 Augustus 2013
Van: Westbrook, CT, United States
Naar: Westbrook, CT, United States
P1050255_1.JPEG
P1050266_1.JPEG
Hard Rock Café Foxwoods

10468-10355=113miles=180km
Vandaag doen we nog wat sightseeing in de naburige gelegen havenstadjes zoals Old Saybrook,Essex en New London. Maar de grootste uitstap gaat naar Foxwoods, dit is een in een indianenreservaat gelegen casino waar er een Hard Rock Café is. Lunch met een hamburger in de Hard Rock Café en dan ruim een uur rondwandelen in het enorme complex met verschillende casino's, theaters, hotels met zwembad en verschillende restaurants. De gemiddelde leeftijd is denk ik 70 jaar. Oma en opa M zouden er nog ėėn van de vitaalste zijn die er rondliepen ongelofelijk veel bejaarden in rolstoel en met zuurstof fles ondertussen aan de slotmachines spelen. Ongelooflijk.
Twee look-a-likes van Donna Summer en Barbara Streisand liepen er ook rond.
Op terugweg gestopt aan de Oakley outlet om al eens te kijken naar een zonnebril voor M, de twee die op zijn verlanglijstje staan gingen ze opzij zetten tot we eerst met hem overlegd hebben. Jammergenoeg niet on sale. Terug thuis toast met hesp en kaas in de oven klaargemaakt. Ondertussen kwam Bob ons uitnodigen om eens naar zijn huis te komen kijken, wij brachten het bier mee(Stella Artois). Hij is een architect/ kunstenaar/hout en steen bewerker. Dus je kan je voorstellen dat het de moeite was. De wanden zijn zoals hier in deze studio gemaakt uit Baltic Birch (berkenhout ). Hij heeft alles zelf ontworpen en mee opgebouwd. Morgen gaan we s'avonds samen naar een jazz optreden in Middletown.

 
Terug naar boven Dag 16: Donderdag 8 Augustus 2013
Van: Westbrook, CT, United States
Naar: Westbrook, CT, United States
P1050275_1.JPEG
Shoppingday!

10482-10468=14miles = 22km
Vandaag niet veel nieuws te melden. Opgestaan met een goede regenbui maar dat was vlug over en het werd een zwoele dag. Ideaal om te gaan shoppen, eerst 1,5 uurtje alleen en tegen 1 u kwam D na met de fiets, +/- 10km. Dan een sandwich gegeten en geshopt (jeans bij Tommy Hilfigger en nog een jeans en rok bij Calvin Klein). Dan voor M bij de Oakley store een mooie zonnebril gescoord. D terug op de fiets en hij had meewind was bijna even snel thuis of ik met de auto en alle rode verkeerslichten.
Straks naar de jazz en dinner met Bob en Ilsa. En dit was fantastisch.

 
Terug naar boven Dag 17: Vrijdag 9 Augustus 2013
Van: Westbrook, CT, United States
Naar: Westbrook, CT, United States
2013-10-02 11.20.22.JPEG
P1050300_1.JPEG
Yale University/ New Haven

10542-10482=60miles = 96km
Na onze uitstap gisteren lang uitgeslapen, ontbijt en dan Skype.
Ondanks de regen gaan we naar New Haven waar de Yale universiteit is. We lopen wat rond en komen eerst de Yale University Art Gallery tegen, een mooi museum van 3 verdiepingen vol met kunstwerken uit verschillende eeuwen en het is gratis. We lopen er bijna 2 uur in rond. Dan lunchen we in een zeer populair vegetarisch/biologisch restaurant, een lekkere quich en D een Caesar salade met heel pikante kip. Net buiten begint het heel hard te regenen en te donderen dus schuilen we in het Yale information center. Gelukkig wordt het langzamerhand droger en kunnen we rondwandelen in de Old Campus van Yale met mooie oude gebouwen die heel Engels aandoen. Dit was een hele mooie uitstap en eens een totaal andere kant van de States.
Terug thuis ga ik op zoek om via priceline een goede deal te vinden voor zondagnacht aan Newark Airport. We gaan nog eens onze plannen veranderen omdat iedereen ons afraad om op maandagochtend van hier in Westbrook naar NY en Newark Airport te rijden ivm het drukke verkeer. Dus zouden we graag op zondagavond doorrijden. Priceline lukt niet meteen.
We gaan dan eerst BBQ-en met lekkere kalkoenbrochette en worst + een volledige gevulde aardappel met zure room en spekjes. Dat is smullen!
Met ons buikje vol opnieuw een poging gewaagd op priceline, nu via de vaste (trage) computer die hier staat en het lukt voor 51$ tax (normaal voor hetzelfde hotel 165$ tax). Dus geen stress meer op maandagochtend en dan kunnen we in alle rust voor half tien de auto afleveren.
Dan nog wat lezen en TV kijken.

 
Terug naar boven Dag 18: Zaterdag 10 Augustus 2013
Van: Westbrook, CT, United States
Naar: Westbrook, CT, United States
P1050332_1.JPEG
P1050273.JPEG
Scenic Bike Route in Old Saybrook

De zon schijnt reeds van 's morgens vroeg dus ideaal weer voor een fietstocht. We rijden eerst via de drukke US 1 tot in Old Saybrook waar we de 6 mijl lange scenic bike route langs prachtige strandhuizen/villa's maken tot aan de 2 vuurtorens en de marina vol met yachten. Dan terug via de US 1, in totaal schatten we zo'n 25 km. Terug aan ons huisje eerst met de voeten in het water aan de aanlegsteiger maar dan kan ik het toch niet laten om er even in te zwemmen en het is een goede afkoeling maar wel wat zout. Ondertussen is het al half twee en we eten de rest spaghetti op. Nog wat rusten en dan nog eens naar de 2de outlet die hier in de buurt is. We scoren leuke schoenen voor R en L. Hopelijk vinden ze ze mooi. Dan nog wat de was doen en BBQ-en (lekkere steak en lamscotteletjes). D verdiept zich weer in zijn boek en de administratie en reisverslag wordt weer bijgewerkt. Alweer is een leuke dag om. Zo vliegt de tijd voorbij, er is maar ėėn voordeel aan ..... zo zien we weer vlug onze kleine (en grote) kapoenen terug ;-))

 
Terug naar boven Dag 19: Zondag 11 Augustus 2013
Van: Westbrook, CT, United States
Naar: Westbrook, CT, United States
P1050358_1.JPEG
P1050361.JPEG
Bye Bye Westbrook and find Springhill & Suites Newark!

10707-10542=165miles = 265km
Onze laatste dag hier in Westbrook. Eerst nog wat strijk wegwerken en dan krijg ik een Skype oproep van S die ons de gegevens van de visa rekening doorgeeft. Ja de rekeningen betalen hoort er ook bij;-(
Dan nog wat met de 2 kleine kapoenen babbelen en kunnen we al hun avonturen beluisteren.
Daarna is het tijd om te ontbijten en stilletjes aan beginnen inpakken. Om 11u rij ik nog eens naar de outletstores en vind nog het ėén en ander voor de kindjes :-)
Ondertussen heeft mijn chef-kok de restjes verwerkt tot een lekkere dagschotel en verse groenten uit de tuin.
De rest wordt ingepakt en dan hebben we zelfs nog tijd om wat te genieten op de aanlegsteiger. Er worden nog wat foto's genomen en nog wat gefilmd en dan is het echt tijd om alles in te laden. We nemen nog afscheid van Ilsa en Bob en rijden dan nog door naar de Bose winkel om Grandpy zijn wat vroege verjaardagskado, een mini soundlink.
Het verkeer op de autosnelweg is druk maar al bij al gaat het vlot. We rijden tot ongeveer 20 km van ons hotel deze avond en besluiten dan om iets te eten ( kip met puree) in het wegrestaurant. Het is ondertussen 8u en als we om half negen buiten komen al donker. En dan begint de zoektocht naar het hotel. We rijden er voorbij maar zitten op een parallelle weg en kunnen er niet aan. Na veel heen en weer gerij komen we ruim een uur later eindelijk op de juiste weg. Oef.
Het is nu ondertussen al bijna 11 u, dus tijd om te gaan slapen.

 
Terug naar boven Dag 20: Maandag 12 Augustus 2013
Van: Westbrook, CT, United States
Naar: New York, NY, United States
P1050365.JPEG
P1050558.JPEG
New York

10707-9420=1287 miles = 2060 km
TOTAAL : 2094miles gereden = 3350km

We krijgen eerst nog ontbijt in het hotel en om 9 u checken we uit. Een zeer vlotte, korte rit naar de luchthaven en we kunnen op tijd de auto terug afleveren dus geen extra kost. Dan is het wachten op de Airlink shuttle om ons naar Bubba & Bean te brengen. Het meisje aan de desk vind dit een hilarische naam en moet er erg om lachen.
Om half twaalf komen we aan in B&B na een mooie rit door NY. We mogen al onmiddellijk op onze kamer,het is net dezelfde kamer als 5 jaar geleden. Terwijl ik alles uitpak en installeer gaat D om wat sla, brood en drank. We eten nog een lekker slaatje en vertrekken dan op wandel door de straten van NY dwz van 101 street waar wij logeren tot 14th street ( Union Square). We wilden eigenlijk naar Time Square gaan maar iemand had verkeerd op het kaartje gekeken of had zijn bril niet op :-))
Amai mijn voeten. Het is warm en we zweten wat af, af en toe eens afkoeling zoeken in een of andere building waar de airco dan ook te koud staat. Het koelt wel af tegen de avond toe. Het was ook heel druk, veel toeristen, veel meer dan 5 jaar geleden. Tenslotte nemen we de metro terug, dat gaat heel wat vlugger. We zitten nog eventjes buiten op ons terrasje. Leuk! Na een lekker badje gaan we uit eten.

 
Terug naar boven Dag 21: Dinsdag 13 Augustus 2013
Van: New York, NY, United States
Naar: New York, NY, United States
P1050505.JPEG
P1050534.JPEG
Last day in New York

Onze laatste volledige dag in de States is aangebroken en we staan op met regen. Na het ontbijt trekken we dan maar onze regenjas aan en openen de paraplu want het is aan het gieten. Weerom eens onze plannen veranderd en we gaan naar het American Museum of Natural History. Maar eerst bijna 30 blokken noordwaarts stappen en dan Central Park dwarsen door de gietende regen. Daar is er natuurlijk veel volk, we kunnen gelukkig via een computer onze tickets (22$) aanschaffen en zo de rij wachtenden voor zijn. We bekijken de 4 verdiepingen, heel interessant maar de leukste is toch die met de dinosaurussen.
Ondertussen is het opgeklaard en na 2 u verlaten we het museum. Het is ondertussen al na etenstijd en we kopen een hot sausage ( pikante worst op een broodje). Eindelijk wat rust in Central Park want doordat mijn sportschoenen volledig nat waren geworden heb ik volop blaren op mijn ene voet, gelukkig heb ik second skin pleisters bij en zo kunnen we er weer tegenaan. We wandelen opnieuw (30 blokken) verder via Broadway tot aan Time Square. Wat een drukte maar heel leuk. Er staat nu zelfs een tribune waar je kan zitten en van waarop je alles rondom rond goed kan zien. Plots worden we gevraagd om op de bovenste rij van de tribune te gaan staan en worden we gefilmd, dit wordt dan rechtstreeks op de billboards uitgezonden. De max!!!
Ons volgend doel is High Line, dit was een vroegere treinbedding,die in de hoogte ligt' waarvan de lijn gestopt is en dat nu is omgevormd tot een soort wandelpad tussen de planten en bloemen, mede door het ondertussen prachtige weer is dit een echte revelatie. Het loopt ook over ongeveer 20 blokken ver dus heel de moeite.
Onze laatste stop is de 9/11 Memorial, eerst kaartjes gaan ophalen we mogen om 6u binnen. We hebben nog vlug de tijd om een smoothie te halen voor we door de security mogen.
Het monument zelf is heel mooi en indrukwekkend, ook de nieuwe toren is zo goed als af.
We nemen de metro terug naar ons verblijf. Vlug wat douchen en dan gaan eten bij de Italiaan in de Osso Buco . Eerst lekkere minestrone (soep) en dan lams Osso Buco. Heerlijk

 
Terug naar boven Dag 22: Woensdag 14 Augustus 2013
Van: New York, NY, United States
Naar: New York, NY, United States
P1050587.JPEG
Back Home

Om 9 u komt housekeeping aan de deur kloppen om te zeggen dat we niet tot 2 u kunnen blijven want er komen andere mensen in de kamer. We mogen wel de valiezen laten staan en spreken af om ze om 2u op te halen.
Dus alle hens aan dek, eerst wordt alles gesorteerd ( de zwarte handbagage wordt de kadootjes valies zoals R omschreef) en verdeeld over de 2 grote koffers en de handbagage. Natuurlijk ook gewogen maar geen probleem alles is binnen het toegestane gewicht. Dan vlug een badje nemen en we staan klaar voor nog een paar uur Central Park. Het is zeer aangenaam weer met zon en een briesje en er is veel volk in het park. Veel nanny's met kindjes, er wordt gelopen, gefietst en gewandeld. Maar de echte nanny had een doel op het einde van het park is er op 5th avenue een grote speelgoedwinkel FAO Schwarz. We zoeken nog een kadootjes voor R (een coole auto met afstandsbediening) en Lena ( Dr Mc Stuffins naar een tv serie). plots is het na 1 uur en moeten we nog 50 blokken terug op 3 kwartier tijd dus het is doorstappen. We komen net om 2 u aan en kopen nog een broodje van de Subway die aan de overkant is gelegen, dat eten we op de trappen van B&B op terwijl we op de shuttle wachten. Om half drie krijgen we telefoon dat hij 8 min later zal zijn. De shuttle brengt ons op nog geen uur naar de luchthaven. Vlot inchecken, dan 3/4 uur aanschuiven aan de security maar we zijn ruim op tijd dus geen stress. We eten nog een portie chicken wings als dinner en kunnen boarden. De terugvlucht gaat snel voorbij met films kijken. Nog een kleine anekdote, ik ga mij nog wat opfrissen in het wc van het vliegtuig en als ik de deo gebruik gaat het brandalarm af. Ik vlug naar buiten en de stewardess waait met een dienblad de damp weg. Was dat schrikken. D is zich van niets bewust, gelukkig maar. In Zaventem worden we opgewacht door de S&M, R en L en we zijn allemaal blij om elkaar terug er zien. L zelfs zo erg dat ze begint te wenen en nanny dan ook natuurlijk. Zo dit was het einde van alweer een fantastische reis.

 
Reeds maal gereageerd.

Aantal keren bezocht: 3306

©2001-2018 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?