[phpBB Debug] PHP Warning: in file /home/allesame/subdomains/reisverslagen/nbbc/nbbc.php on line 214: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"?
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /home/allesame/subdomains/reisverslagen/nbbc/nbbc.php on line 226: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"?
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /home/allesame/subdomains/reisverslagen/nbbc/nbbc.php on line 230: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"?
Reisverslag: In 15 dagen van Los angeles,CA naar Los angeles,CA door Silvia Tatti (Silvy83) • Reisverslagen • AllesAmerika
Alles Amerika
Afdrukken

Reisverslag Silvia Tatti (Silvy83): van Los angeles, CA naar Los angeles, CA

Startdatum: 2014-03-03 Startpunt: Los angeles, California
Einddatum: 2014-03-17 Eindpunt: Los angeles, California
Aantal volwassenen: 2 Vervoermiddel heen & terug: Vliegtuig (KLM)
Aantal kinderen: 0 Vervoermiddel ter plaatse: Auto (Nissan Murano bij Alamo)
 
Informatie, inleiding en conclusie:
Een lang gekoesterde droom ging in vervulling; Een rondreis door de USA! Maar hoe, wat en waar??? Na de route 888 keer aangepast te hebben, vonden wij voor ons de perfecte route en was het echt een droom rondreis. We zijn gereisd door California, Arizona, Utah en Nevada. Al hoewel we achteraf vinden dat we echt te veel gedaan hebben in 2 weken tijd en we het liefst in de verschillende parken meer tijd gehad zouden hebben, zijn we zeer tevreden. We kunnen dan ook niet wachten om onze volgende rondreis door de VS te plannen.
Totaal afgelegde afstand in mijlen:  2215
Route van dag tot dag:
Dag 1: Los Angeles, CA
naar Santa Monica, CA
Dag 2: Santa Monica, CA
naar Palm Springs, CA
Dag 3: Palm Springs, CA
naar Grand Canyon, AZ
Dag 4: Grand Canyon, AZ
naar Grand Canyon, AZ
Dag 5: Grand Canyon, AZ
naar Page, AZ
Dag 6: Page, AZ
naar Bryce, UT
Dag 7: Bryce, UT
naar Zion; Springdale, UT
Dag 8: Zion; Springdale, UT
naar Las Vegas, NV
Dag 9: Las Vegas, NV
naar Las Vegas, NV
Dag 10: Las Vegas, NV
naar Panamint Springs, Death Valley, CA
Dag 11: Panamint Springs, Death Valley, CA
naar San Francisco, CA
Dag 12: San Francisco, CA
naar San Francisco, CA
Dag 13: San Francisco, CA
naar San Simeon, CA
Dag 14: San Simeon, CA
naar Santa Monica, CA
Dag 15: Santa Monica, CA
naar Los Angeles, CA
 
 
Terug naar boven Dag 1: Maandag 3 Maart 2014
Van: Los Angeles, CA, United States
Via: Santa Monica
Naar: Santa Monica, CA, United States
DSC03052.JPG
DSC03066.JPG
DSC03072.JPG
Dag 1... Maandag 03-03-2014
Overnachting: Santa Monica, LA
Hotel: Comfort Inn near Santa Monica

We zijn met KLM in 11 uur tijd van Amsterdam naar Los Angeles gevlogen. Prima vlucht van KLM, natuurlijk laten maaltijden en beenruimte te wensen over, maar we mogen zeker niet klagen! Vroeg in de middag zijn we geland en alles verliep eigenlijk vlekkeloos. We gingen snel door immagrations en bij Alamo mochten we kiezen welke auto we wilden. Wij hebben gekozen voor een Nissan Murano. Deze werd aangeraden, om het zuinige verbruik, comfort en crouse control. Achteraf ook zeker geen spijt van gehad. Nou lees je vaak rampverhalen over lange rijen bij immagrations en gedoe bij het autoverhuurbedrijf, maar dit is ons allemaal bespaard gebleven. Zoals eigenlijk ook wel verwacht is het in de VS allemaal ontzettend goed geregeld. Na 2 rondreizen in Azië, was dit voor ons wel een verademing!

Eenmaal geïnstalleerd gingen we op weg richting ons hotel in Santa Monica. Prima locatie voor onze eerste overnachting. Dichtbij het strand (met auto en niet lopend) schoon en comfortabel. Na een korte wandeling over het strand van Santa Monica en de wel zo bekende pier, hebben we geshopt in de Apple store op Third Street Promenade en ook hier een hapje gegeten. De vermoeidheid klapte er in en om 19.00 uur waren we dan ook al weer terug in het hotel. Door het tijdsverschil is het echt vechten tegen de vermoeidheid om zo te zorgen dat we weinig last hadden van een jetlag. Jammer genoeg is dit niet gelukt en sliepen we beide al rond 20.00 uur.

 
Terug naar boven Dag 2: Dinsdag 4 Maart 2014
Van: Santa Monica, CA, United States
Via: Hollywood
Naar: Palm Springs, CA, United States
DSC03193.JPG
DSC03278.JPG
IMG_5688.JPG
Dag 2... Dinsdag 04-03-2014
Mijlen: 121
Overnachting: Palm Springs
Hotel: Ivy Palm Resort & Spa

Doordat we zo vroeg in slaap zijn gevallen waren we jammer genoeg ook al weer erg vroeg wakker :blue: :blue: :blue: en erg vroeg was dan ook 05.00 uur!!! Gezien in Nederland de middag al was begonnen een mooi moment om met het thuisfront te bellen, whats appen en facebooken. Je moet toch de tijd zien door te komen tot aan het ontbijt. Na een uitgebreide douche, koffers in de auto en een redelijk Amerikaans ontbijt reden we rond 08.00 uur al richting Hollywood. Een kort bezoekje om het op onze TO DO lijst af te kunnen vinken was voor ons al voldoende. Wij zijn geen grote liefhebbers van grote mensen massa' s, dus voor ons zeer gunstig om hier al vroeg in de ochtend te zijn. Na een korte wandeling over de Walk of Fame en de nodige foto' s genomen te hebben was het dan eindelijk tijd voor het eerste bezoekje aan jawel...... Starbucks :D Op dat moment begonnen de bussen met Aziatische toeristen al te arriveren en was dat voor ons het teken om weer verder te gaan richting Palm Springs.

Het rijden in de USA ging vrij makkelijk, na iets wat drukte in Los Angeles was de rest van de rit eigenlijk wel vrij goed te doen. Het viel ons dan ook op dat veel Amerikanen echt sociale rijders zijn. Erg prettig!

Voor Palm Springs hadden we 3 puntjes op de agenda; Aerial Tramway, Premium Outlets en hangen bij het zwembad. Aan het eind van de ochtend kwamen we aan in Palm Springs, eigenlijk direct als je Palm Springs binnen komt rijden vind je aan je rechter kant het Visitors Center. Hier hebben we dan ook meteen de benodigde info gevraagd voor de Aerial Tramway. Met een aangename 25 graden werd ons aangeraden een warme trui mee te nemen, gezien op 3 km hoogte het toch wel iets frisser zou zijn! Dit was dan ook niet gelogen. Eenmaal boven was het met ongeveer 3 graden en met nog een restje sneeuw, vrij koud!! Maar ooooh hoe mooi! Hier heb je het MT. San Jacinto State park met verschillende wandelroutes. Als je in Palm Springs bent is dit zeker een bezoekje waard.

Eenmaal weer terug beneden was het tijd om in te checken bij ons volgende hotelletje. Qua locatie, netheid en comfort weer helemaal prima. Nu was het tijd om even bij het zwembad te hangen en bij te komen van de lange reis, de korte nacht en het vele wat we die ochtend al gezien hadden. Na een uurtje begonnen we toch weer rusteloos te worden. We zitten in de VS en hangen bij het zwembad??? Hoe lekker het ook was, we hadden toch wel zin om weer op pad te gaan. Dus besloten we om de auto te pakken en richting het Premium Outlet shopping Center te rijden. Het shoppen is daar zeker gelukt :D :D met een UGS shop, Ralph Lauren en Levi winkel gingen wij een paar uur later met goed gevulde tasjes weer terug naar het hotel.

Ook deze tweede avond waren we weer erg vermoeid, maar hebben we het nog wel op kunnen brengen om uit eten te gaan in een restaurant. Op aanraden van andere Nederlandse hotelgasten zijn we gaan eten bij Billy Reed' s. Prima restaurant met goede prijzen en de porties zoals verwacht GROOT! Bij het bestellen van een hoofdgerecht krijg je er al zoveel bij dat een voorgerecht ook echt niet nodig is.

Een geweldige tweede dag, met onze goed gevulde buikjes, moe maar voldaan weer terug naar het hotel voor een hopelijk iets langere nachtrust!

 
Terug naar boven Dag 3: Woensdag 5 Maart 2014
Van: Palm Springs, CA, United States
Via: Historic Route 66 bij Kingman
Naar: Grand Canyon, AZ, United States
DSC03346.JPG
DSC03392.JPG
DSC03362.JPG
Dag 3... Woesndag 05-03-2014
Mijlen: 429
Overnachting: Tusayan, Grand Canyon
Hotel: Canyon Plaze Resort Grand Canyon

Ook deze ochtend waren we weer vroeg wakker. Voor ons toch niet zo makkelijk om van een jetlag af te komen :/ maar gezien we een lange reisdag voor de boeg hadden van 7 uur rijden (zonder stops) kwam ons dit niet eens zo slecht uit. Na een vlot ontbijtje in het hotel, een korte stop bij het Marilyn Monroe monument en natuurlijk de Starbucks waren we klaar om door te rijden naar de Grand Canyon via een stukje Historic Route 66 bij Kingman.

Met nog een vrije volle tank benzine reden we de afgelegen woestijn route langs Joshua NP richting Kingman. Echt een prachtige route...... maar echt weinig auto' s hier he...... na ongeveer 3 uur rijden begonnen we toch wel zenuwachtig te worden van het pijltje van de benzine wat toch vrij snel richting rood ging. Ook al was het buiten ongeveer 30 graden, dan maar toch de airco uit, in de hoop zo een beetje benzine te besparen en het volgende tankstation te halen. Volgens onze berekeningen zouden we nog net de afslag naar de "snelweg" kunnen halen met een tankstation. Maar wat zien we daar in de verte...... een erg afgelegen klein tankstationnetje, typisch z'n uit een film, met een paar Harley's voor de deur en een oude pick-up truck. Geweldig!!! Ook al kost hier een gallon 4x zoveel, vullen we de tank maar helemaal om zo met een gerust hart door te kunnen rijden. Even later komen we dan bij het tankstation waar zo naar uitgekeken hadden. Tanken was dan misschien niet nodig, maar honger hadden we zeker, dus toch maar even stoppen voor ons eerste echte junkfood moment bij de Wendy's. Met een heerlijke burger en een halve liter Lemonade konden we weer verder.

In Kingman aangekomen om vanaf daar de Historic Route 66 te pakken hebben zijn we nog even binnen gewandeld bij het Route 66 museum. Zo leuk om allemaal te zien en het maakt de detour ook zeker de moeite waard! Ook de Historic Route 66 was geweldig om te rijden. Alsof het zo had moeten zijn kwam The Roadhouse Blues van The Doors erop en al meezingend reden we de prachtige afgelegen weg!

Rond 19.00 uur die avond komen we met schemer aan in Tusayan, nog ongeveer z'n 5 min rijden van het park. Daar zie je nog helemaal niks van de grootheid van de canyon en we kunnen dan ook niet wachten om de volgende ochtend bij zonsopkomst aan de rand te staan. Eerst nog wel even de America The Beautiful pas kopen, maar dit was om dit tijdstip niet meer mogelijk. Dan maar morgenochtend bij de ingang van het park.

Ook hier waren we weer erg tevreden over het hotel. Grote kamer, heerlijk bed, schoon en een prima badkamer. Helemaal goed voor 2 nachten! Na uitgezocht te hebben hoe laat de zonsopkomst is, hebben we voor de zekerheid maar toch de wekker gezet en zijn we weer erg moe gaan slapen!

 
Terug naar boven Dag 4: Donderdag 6 Maart 2014
Van: Grand Canyon, AZ, United States
Via: Grand Canyon
Naar: Grand Canyon, AZ, United States
DSC03481.JPG
DSC03523.JPG
DSC03557.JPG
Dag 4... Donderdag 06-03-2014
Mijlen: 0
Overnachting: Tusayan, Grand Canyon
Hotel: Canyon Plaze Resort Grand Canyon

De wekker was inderdaad niet nodig en met een snel broodje van de dag ervoor en een kop koffie stappen we om 06.15 in de auto naar het park. Het is echt nog pikkedonker en vanaf de parkeerplaats zoeken we met een zaklamp de busstop. We hadden besloten om in de ochtend de Hermitsrest-route te doen en hier ook de zonsopkomst te bekijken. Vanaf maart rijden er in het park shuttle bussen voor de verschillende routes en mag je deze niet met je eigen auto rijden. De buschauffeur was zo vroeg in de ochtend al heel erg opgewekt en vriendelijk en vertelde dat de zonsopkomst het mooist te zien was vanaf Hopi Point, en wie zijn wij om dit advies niet op te volgen. Uiteindelijk stonden we met maar 8 toeristen aan de rand van de nog donkere canyon. Vol spanning in afwachting wat dit ons zou brengen. Wij vonden het zelf heel bijzonder om hier te staan terwijl het nog donker was en beetje bij beetje met de komst van de zon de echte grootheid van de Grand Canyon te zien. Wow wat was het mooi!!! Na een hele tijd in stilte genoten te hebben en de nodige foto's gemaakt te hebben, besloten we een stuk van de route lopend te doen. Onbeschrijfelijk mooi! Ik kan proberen met veel woorden uit te leggen hoe prachtig en groots het is en je zou heel veel foto's kunnen bekijken, maar de Grand Canyon moet je met eigen ogen gezien hebben om het echt te beseffen.

Rond 10.00 begonnen we toch wel honger te krijgen en besloten we met de bus terug te gaan naar de Grand Canyon Village voor een uitgebreid ontbijt bij Bright Angel Lodge.Eitjes sunny side up met breakfast potatoes en toast 8) 8) Misschien kwam het door de honger, maar mmmmmmm wat was het lekker!!!!

Na het heerlijke ontbijt leek het ons handig om terug te gaan naar het hotel om even uit te rusten en dan in de middag de Kaibab Rim route te doen. Ook aan deze route verveel je je niet met al het moois dat je te zien krijgt. Hier zat in de shuttle bus weer een erg vriendelijke en vrolijke man die ook stopte zodat we de hele grote elanden die te zien waren mooi op de foto konden zetten.

Ons hotel zat net buiten de Grand Canyon Village aan een hoofdweg met een paar restaurantjes en winkeltjes, wat uiteindelijk wel een beetje tegenviel na het zien en proeven van de sfeer in de Village. Het was zeker helemaal prima hoor, maar bij een volgende bezoek zouden wij er wel voor kiezen om een hotel te nemen in de Grand Canyon Village.

Na een lekker diner in een echt Amerikaans steakhouse met Spareribs, een hamburger, onion rings en frietjes, nog een drankje in het barretje en dan lig je al weer vermoeid op bed de dag te bespreken. Wat hebben we het toch mooi he! Alles wat we zien, doen en meemaken.......

 
Terug naar boven Dag 5: Vrijdag 7 Maart 2014
Van: Grand Canyon, AZ, United States
Via: Horseshoe Bend
Naar: Page, AZ, United States
DSC03829.JPG
DSC03925.JPG
DSC03939.JPG
Dag 5... Vrijdag 07-03-2014
Mijlen: 136
Overnachting: Page
Hotel: Lulu's Sleep Eze Motel

Uitslapen is niet echt iets wat wij doen op vakantie, maar zo vroeg als dat we bij deze rondreis steeds op zijn is wel bizar! Eigenlijk zonder ontbijt zitten we om 06.45 uur al weer in de auto om via de Dessert View Drive langs nog enkele uitkijkpunten richting Page te rijden. Ook vandaag pakken we weer een stukje zonsopkomst en hebben we een erg leuk gesprek met een Amerikaanse vrouw die samen met haar zoon in een Mustang ook een kleine rondreis aan het maken is. Navajo Point is onze laatste stop en hier nemen we afscheid van de Grand Canyon.

Na een tijdje gereden te hebben beginnen we alle twee toch vrij veel honger te krijgen, maar we komen maar niks tegen. We rijden nu weer door een prachtige omgeving met wat lijkt een soort van Indianen reservaten, maar komen eigenlijk niks tegen waar we kunnen eten. We spreken dan ook af, het eerste wat we zien, maakt niet uit wat, daar stoppen we. Gelukkig zien we niet lang daarna een klein eettentje met een groot bord waarop staat; Famous Breakfast burrito. Daar moeten we zijn. Als we binnen lopen voelen we ons van alle kanten bekeken, maar wij hebben de ogen alleen gericht op de toonbank waar we iets te eten kunnen bestellen. Daar zitten we dan, met onze breakfast burrito met roerei en bacon om ons heen te kijken en snappen we dan ook waarom we zo bekeken worden. Om ons heen zitten alleen maar Indianen te luisteren naar ons aparte taaltje. Ze zijn hier blijkbaar geen toeristen gewend! Ook weer een erg leuke ervaring :D

Na nog ongeveer een uur rijden komen we dan aan in Page. Nog voor we naar het hotel gaan besluiten we eerst Horseshoe Bend te gaan bekijken. Hier hadden we ons echt op verheugd! We komen aan op de parkeerplaats waar een paar auto's geparkeerd staan en zien we mensen al zwetend, zuchtend en kreunend terug komen. Hmmmm blijkbaar best nog een stukje lopen. De afstand viel best mee, maar het rode losse zand in de brandende zon maakte het toch best zwaar. Maar het was het zeker waard. Ook hier staan we met open mond te kijken naar dit natuurgeweld! Vanaf een afstandje zie je eigenlijk nog niks, maar als je er dan voor staat en die U-vormige kloof ziet, dan besef je maar weer wat de kracht van de natuur is!

Met een grote glimlach op ons gezicht komen we aan het begin van de middag aan bij het kleine motelletje waar we die nacht zullen slapen. Mijn man is niet zo blij met deze slaapplaats, maar ach voor $35 vind ik dat we zeker niet mogen klagen. Nee het is echt niks bijzonders, de kamer is klein en de badkamer behelpen, maar het heeft zo toch haar charme en het voelt totaal niet toeristisch aan. We zitten midden in een woonwijk ik Page.

Na ons opgefrist te hebben, besluiten we een kijkje te gaan nemen bij Lake Powell. Misschien dat we daar nog iets kunnen zien en doen. Zonder al te veel verwachtingen rijden we er naar toe, maar wat worden we daar blij verrast! Op aanraden van de jongen die op een golfkarretje bezoekers van de parkeerplaats naar de haven brengt, boeken we een boottocht door de Canyons van Lake Powell. Samen met een Duits stelletje die ook een rondreis maken, zitten we op een vrij grote boot met een stereotype Amerikaanse jonge man als gids/schipper die als stopwoordje
"Alrighty" heeft. Wat een beleving weer! De boottocht was echt schitterend. Nu hadden we natuurlijk al aan canyon van bovenaf gezien, maar om door de kloven te varen is toch ook wel heel erg bijzonder. Onze gids/schipper kon ook erg veel informatie geven over de canyon en het gebied en dat maakte deze tocht wel echt compleet. Dit is een echte aanrader!!

Op de terugweg naar het hotel, stoppen we bij de Walmart om dan eindelijk z'n piepschuimen koelbox te kopen. Het leek ons toch wel handig om zo drinken en beleg mee te kunnen nemen onderweg, voor op de momenten dat we echt honger en dorst hadden. Bij deze Walmart zat ook een Tacobell. Je hebt er dan wel vaker over gehoord, dus we dachten ach we hebben niet zo veel zin om weer echt uit eten te gaan in een restaurant, snel en makkelijk is voor vanavond ook prima! Weer moet ik zeggen dat het me erg goed smaakte :O ik weet niet of ik daar in de States steeds zoveel honger had dat alles zo lekker smaakte, maar echt bijna alles smaakte heel erg goed, haha!!!

Dichtbij ons motelletje vonden we ook nog een Safeway supermarkt met daarin een Starbucks..... handig dachten wij voor de volgende ochtend, gezien deze al om 06.00 uur open zou gaan :D

Wat een prachtige dag was ook dit weer! Page was echt 1 van de verassingen van onze rondreis. We hadden er niet heel veel van verwacht, maar wat hebben we hier mooie dingen gezien! We zouden zo terug gaan om dan nog Antilope Canyon te kunnen bezoeken!

 
Terug naar boven Dag 6: Zaterdag 8 Maart 2014
Van: Page, AZ, United States
Via: Bryce Canyon NP
Naar: Bryce, UT, United States
DSC04032.JPG
DSC04167.JPG
DSC04173.JPG
Dag 6... Zaterdag 08-03-2014
Mijlen: 151
Overnachting: Bryce
Hotel: Best Western Plus Ruby's Inn

Na een kaas bagel van de Safeway en een caramel macchiato van de Starbucks verlaten we vroeg in de ochtend Arizona om door te rijden naar Bryce in de staat Utah. We rijden weer door prachtige landschappen en charmante stadjes en komen na ongeveer 3 uur rijden aan bij het Visitor Center van Bryce Canyon NP. Hier halen we een een kaart op met alle uitkijk punten en besluiten zo eerst door te rijden tot het laatste uitkijk punt. Het heeft hier de afgelopen dagen gesneeuwd en het is goed koud, maar de wegen zijn gelukkig sneeuwvrij gemaakt. Aangekomen bij RainbowPoint op 9115ft (2778m) voelen we dan ook hoe koud het is, de wind is ijzig, maar gelukkig warmt het zonnetje ons wel iets op. De Hoodoo's die vanaf deze hoogte te zien zijn, zijn echt mega indrukwekkend. Ook hier is weer duidelijk te zien wat de kracht van de natuur is.

Via alle uitkijkpunten rijden we beetje bij beetje weer richting de ingang van het park. Bij ieder uitkijkpunt kijken we onze ogen uit. Dit is weer compleet anders dan wat we de afgelopen dagen gezien hebben. De landschappen gevormd door de Hoodoo's geeft bijna het idee van iets buitenaards, zou ook niet weten hoe anders dit te beschrijven. Ook hier spreken we weer Amerikaanse toeristen, die ons tips geven voor Zion NP waar we de volgende dag naar toe zullen gaan.

In de loop van de middag komen we aan bij ons hotel net buiten de ingang van het park. We waren nog wel van plan terug te gaan het park in om nog een mooie hike te maken, maar we worden knockout geslagen door de vermoeidheid en besluiten deze middag de tijd te nemen om uit te rusten. We beseffen ons dat we al bizar veel gedaan hebben in de eerste 5 dagen van onze rondreis en ook mede door de korte nachten beginnen we de vermoeidheid toch ook overdag te voelen ipv alleen 's avonds. Een middag en avond in het hotel bijtanken is dus zeker niet onverstandig met alles wat we nog gaan doen. Wel vinden we het nog steeds heel erg jammer dat we die hike niet gemaakt hebben. Eigenlijk waren hier 2 nachten wel beter geweest, zodat we uitgerust een hele dag gehad zouden hebben voor Bryce Canyon NP.

 
Terug naar boven Dag 7: Zondag 9 Maart 2014
Van: Bryce, UT, United States
Via: Zion NP
Naar: Zion; Springdale, UT, United States
DSC04240.JPG
DSC04313.JPG
DSC04346.JPG
Dag 7... Zondag 09-03-2014
Mijlen: 72
Overnachting: Zion
Hotel: Bumbleberry Inn, Springdale

Het uitrusten heeft ons goed gedaan en vroeg in de ochtend verlaten we Bryce voor ons volgende avontuur in Zion NP. Doordat er bij Bryce geen winkeltjes waren, hoopten we erop dat we onderweg zouden kunnen ontbijten. Gelukkig kwamen we na ongeveer 45 minuten rijden een geweldige typische Amerikaanse diner tegen in Mount Carmel, het Thunderbird Restaurant. De serveerster reed nog net niet op rolschaatsen het restaurant rond. Super leuke ervaring weer en die Amerikaanse ontbijtjes kunnen we ook wel aan wennen 8) 8) 8)

Zion NP zijn we binnen gereden via de East Entrance en hebben we de Canyon overlook trail gelopen, die ons de dag ervoor was aangeraden. Super blij met dit advies, want wow wat was dit een mooie trail om te lopen! Niet te makkelijk en niet te moeilijk, met een prachtig uitzicht aan het einde. Tijdens deze trail verliefd geworden op Zion NP. Na deze hike zijn we via een prachtige route eerst doorgereden naar ons hotel in Springdale. Springdale is een heel klein dorpje dat bestaat uit hotels en restaurants bij de ingang van het park. Erg handig om hier te overnachten. Ook voor dit park hebben we eerst een kaart opgehaald bij het Visitors Center om te kijken wat we verder nog konden doen in het park. We besloten om de Zion Canyon Scenic Drive helemaal af te rijden tot het einde om daar de Riverside walk trail te lopen tot aan The Narrows. Ook weer een prachtige route om te lopen en heel veel foto's te maken. Wat ons opviel was dat het hier wel echt heel erg druk was met Amerikaanse dagjesmensen die gebruik maakten van de zonnige zondag om te genieten van de mooie natuur. Zoveel mensen bij elkaar waren we nog niet tegen gekomen! Jammer genoeg was het al te laat in de middag om nog aan een nieuwe trail te beginnen, dus besloten we de prachtige dag af te sluiten met een Root Beer Float op een zonnig terras.

Zion heeft echt mijn hart gestolen en ik kan dan ook niet wachten om terug te gaan om meerdere trails te gaan lopen. De Angels Landing trail staat zeker nog op mijn bucketlist! Maar jammer genoeg voor deze rondreis zat er niet meer in. Ook hier was het achteraf misschien beter geweest meer tijd te nemen en 2 overnachtingen te doen.

 
Terug naar boven Dag 8: Maandag 10 Maart 2014
Van: Zion; Springdale, UT, United States
Naar: Las Vegas, NV, United States
IMG_6040.jpg
IMG_6050.jpg
IMG_6070.JPG
Dag 8... Maandag 10-03-2014
Mijlen: 161
Overnachting: Las Vegas
Hotel: Elara Hilton

Na z'n eerste week voornamelijk natuurgeweld was het dan nu tijd voor luxe en ontspanning in Las Vegas. Nog geen 3 uurtjes rijden en we zaten in de chaos van Las Vegas. Bij het boeken van het hotel, hebben we tegen elkaar gezegd, als je Las Vegas doet, dan moet je het ook goed doen. Dus we boekten een luxe suite met jacuzzi op de slaapkamer. We wisten niet wat we zagen bij binnenkomst! Deze suite was nog groter dan ons eerste appartementje. Alles was ook echt over the top. Met bijna een schaamte gevoel moesten we toch wel bekennen dat we het voor 2 nachten toch best prettig vonden ;)

Tja wat hebben we gedaan in Las Vegas 8) uhm nou de eerste dag, niet heel erg veel.... beetje dobberen in de jacuzzi, gokken in het casino en Cosmopolitains en Corona's drinken.

Wij zien Las Vegas dan ook echt als een groot pretpark voor volwassenen.

 
Terug naar boven Dag 9: Dinsdag 11 Maart 2014
Van: Las Vegas, NV, United States
Naar: Las Vegas, NV, United States
IMG_6079.jpg
IMG_6110.jpg
IMG_6151.JPG
Dag 9... Dinsdag 11-03-2014
Mijlen: 0
Overnachting: Las Vegas
Hotel: Elara Hilton

De eerste ochtend van de vakantie waarop het lukt iets langer te slapen. Nou lagen we de avond ervoor er ook wel iets later in. We beginnen met een hele caramel macchiato van de Starbucks die in de lobby van het hotel zit. Om vanuit daar het Miracle Mile shoppingcenter in te lopen wat verbonden is aan het hotel waar we verblijven. En dan nu eerst shoppen bij de Victoria Secret 8) 8) 8) de service is geweldig en ik loop dan ook zeer tevreden met een tas vol de deur uit. Wat ons deze ochtend ook opvalt is dat de casino's al vol zitten met mensen die aan het gokken zijn, maar goed dit is Las Vegas dus misschien moeten we ons hier dan ook niet over verbazen. In het Planet Hollywood Resort & Casino zit BURGR, het hamburger restaurant van Gordon Ramsay en gezien we al honger beginnen te krijgen, besluiten we hier te gaan eten. Na een kleine 20 minuten in de wachtrij mogen wij dan eindelijk gaan zitten. De service en eten eten zijn echt helemaal super. Misschien wel echt de lekkerste burger die we ooit gehad hebben. In Las Vegas dus echt een aanrader vinden wij.

De rest van de dag brengen we door met een gokje wagen in het casino van Bellagio, souvenirs kopen en dobberen in de jacuzzi. Na de afgelopen week is het ook wel even lekker om niet continu te drang te hebben iets te moeten doen of willen zien. In de avond bekijken we de geweldige fontein show van Bellagio en sluiten we de avond weer af met Cosmo's en Corona's!

Het was leuk, maar we zijn toch wel blij dat we de volgende dag deze drukke en hectische stad gaan verlaten en de natuur weer gaan opzoeken!

 
Terug naar boven Dag 10: Woensdag 12 Maart 2014
Van: Las Vegas, NV, United States
Via: Death Valley NP
Naar: Panamint Springs, Death Valley, CA, United States
DSC04481.JPG
DSC04577.JPG
DSC04612.JPG
Dag 10... Woensdag 12-03-2014
Mijlen: 182
Overnachting: Panamint Springs, Death Valley
Hotel: Panamint Springs Resort

Door de drankjes van de avond ervoor is het toch iets lastiger om op gang te komen deze ochtend en zitten we een stuk later pas in de auto. Hier hebben we dan ook meteen spijt van want in Las Vegas staan we vast in de file. Gelukkig duurt het niet al te lang voordat we deze stad achter ons laten en richting Death Valley rijden.

Na niet al te lang rijden bereiken we de ingang van Death Valley NP. De warmte van de woestijn is meteen voelbaar. Het landschap doet zich buitenaards aan en we zijn dan ook zeer benieuwd naar de rest van het park. We maken een kleine eerste stop voordat we bij het Visitor Center aankomen om daar te bepalen welke uitkijkpunten we gaan pakken. We besluiten er 3 te doen voordat we doorrijden naar het hotel, zodat we daar voor de schemering zijn. Het wordt namelijk afgeraden in het donker door het park te rijden. We kiezen voor Salt Creek, het laagste punt van het park, waar je ook echt op de zoutvlakte staat van het opgedroogde meer. Voor Death Valley Buttes, waar we een compleet andere kant van de woestijn zien met begroeiing en voor de Mesquite Flat Sand Dunes, de zandduinen. Wow wat is dit toch weer een mooi park met zoveel verschillende dingen te zien. Wij wisten voor deze dag dan ook niet dat een woestijn zoveel verschillende aspecten kan hebben. Jammer genoeg hebben we niet meer tijd en rijden we door naar het hotel. Bij aankomst ziet het er in eerste instantie erg leuk uit, maar de kamer valt vies tegen. Het is niet schoon en ruikt vreselijk muffig. Terwijl dit 1 van de duurste hotels is! Nou ja, we moeten het er misschien wel voor over hebben om toch in het park te kunnen slapen. Gezien er eigenlijk niks te doen is, besluiten we om maar op de kamer de gemaakte foto's te bekijken en op tijd te gaan slapen.

 
Terug naar boven Dag 11: Donderdag 13 Maart 2014
Van: Panamint Springs, Death Valley, CA, United States
Naar: San Francisco, CA, United States
DSC04688.JPG
IMG_6299.jpg
IMG_6296.JPG
Dag 11... Donderdag 13-03-2014
Mijlen: 474
Overnachting: San Francisco
Hotel: The Warf Inn

Door het vroege slapen zijn we al erg vroeg wakker en besluiten we dan ook meteen op pad te gaan, gezien we een lange reisdag voor de boeg hebben! Minimaal 8 uur rijden! Het is nog donker op het moment dat we weg rijden en meteen snappen we waarom het wordt afgeraden om in het donker door het park te rijden. Gezien we nog maar een klein stukje door het park moesten leek het voor ons geen probleem, was het ook niet, maar prettig is toch wel anders.

We hadden graag een stop gehad in Yosemite NP maar gezien we in maart de rondreis gepland hadden was dit weer technisch niet mogelijk en zou de volgende stop San Francisco zijn. De weg er naar toe was lang en saai door industrie gebieden heen. Pas het laatste stuk werd iets interessanter toen we langs fruitboomgaarden reden. Zo rond het einde van de middag kwamen we dan eindelijk aan in San Francisco. De charme van de stad voel je dan ook meteen. Geweldig!!! Het hotel in een zijstraat van Fishermans Warf was top! De locatie mooi en handig, parkeren gratis en de kamer comfortabel en schoon! Als je het hotel uitloopt hoor je de zeeleeuwen op Pier 39 al druk blaffen (zo heet dat blijkbaar :? ) erg leuk ook om ze daar allemaal te zien liggen! Na een gezellige wandeling door Fishermans Warf, een bezoekje aan het Hard Rock Cafe en shop en een heerlijke vis maaltijd aan het water, vinden wij het mooi geweest. Nog voor we terug gaan naar het hotel, besluiten we alvast tickets te kopen voor de Hop on/Hop off bus voor de volgende dag. Normaal zijn we niet zo van dit soort dingen, maar in dit geval leek het ons wel handig, gezien alle bezienswaardigheden te ver uit elkaar liggen om lopend te doen en met de auto door SF te rijden ook geen optie was ivm met de drukte op de weg.

 
Terug naar boven Dag 12: Vrijdag 14 Maart 2014
Van: San Francisco, CA, United States
Naar: San Francisco, CA, United States
DSC04761.JPG
DSC04891.JPG
DSC04924.JPG
Dag 12... Vrijdag 14-03-2014
Mijlen: 0
Overnachting: San Francisco
Hotel: The Warf Inn

Deze dag beginnen we met een ontbijtje bij Johnny Rockets.... wij zijn wel fan van de Amerikaanse ontbijtjes en al helemaal in z'n leuke Amerikaanse diner. Om 09.00 uur gaan we mee met de eerste bus en is onze eerste stop China Town. We hadden hier zoveel leuke verhalen over gehoord, maar helaas viel het ons erg tegen. Misschien lag het aan het vroege tijdstip, maar we hadden het hier al weer snel gezien en besloten verder te gaan voor de volgende stop op Union Square. Hier was het al lekker druk! Na een stukje lopen zagen we in de verte een rij staan voor de opstapplaats van de voor SF zo bekende Cable-car. He wat jammer, zo lang in de rij staan gaan we niet doen, dan maar niet vanaf het beginpunt er op om een retourtje te kunnen rijden. We besluiten om terug te lopen naar de opstapplaats van de bus en zien dan The Cheesecake Factory 8) JEEJ daar gaan we vandaag lunchen! Maar nu eerst door naar de Golden Gate Bridge! Voor mijn man erg leuk om te lezen over de geschiedenis en mechanisme van deze brug, voor mij een herkenningspunt van SF die ik al zo vaak in films en bij Full House gezien had. Het is ook wel een indrukwekkend gevaarte! Na een tijdje te hebben rond gelopen en gekeken, besluiten we terug te gaan naar Union Square om te gaan lunchen bij de Cheesecake Factory... yummie yummie yummie wat was het lekker en de cheesecake zeker de lekkerste die we gegeten hebben. Het restaurant ziet er prachtig uit en de service is ook top. Zeker geen tegenvaller! Halverwege de cable-car route besluiten we op te stappen om zo mee te rijden de heuvel op zodat we nog maar een klein stukje moesten lopen naar Lombardstreet. Deze weg staat bekend als de meest bochtige straat ter wereld en is 1 van de highlights van SF. Zeker leuk om gezien te hebben en vanaf daar ook weer een mooi uitzicht over de stad. Op het kaartje zien we dat het maar een klein stukje heuvel af lopen is weer terug naar Fishermans Warf en besluiten dan ook niet meer de bus te nemen. The painted ladies bekijken we wel de volgende dag voordat we SF uit rijden. Vermoeid van de drukke dag, doen we die avond niet meer zoveel. Boodschapjes om mee terug te nemen naar NL en een stop bij de starbucks is voldoende om moe maar voldaan terug te keren naar het hotel. Weer een super leuke dag gehad!!!

 
Terug naar boven Dag 13: Zaterdag 15 Maart 2014
Van: San Francisco, CA, United States
Via: Highway 1, Monterey, Carmel en Big Sur
Naar: San Simeon, CA, United States
DSC05005.JPG
DSC05060.JPG
DSC05086.JPG
Dag 13... Zaterdag 15-03-2014
Mijlen: 245
Overnachting: San Simeon
Hotel: San Simeon Lodge

Na een korte stop bij de Starbucks 8) en The Painted Ladies, die uiteindelijk erg tegenvielen verlaten we San Francisco om via de Highway 1 door te rijden tot aan San Simeon voor een overnachting. Wow wat een prachtige route!!! Je doet er wel echt lang over en als je niet van bochten houdt dan zal dit ook echt vervelend zijn, maar met al het moois wat we zien, is het zeker de moeite waard. Via het zeer charmante en mooie Monterey rijden we door tot aan Pebble beach om onze benen te streken op het strand. Dan door naar Carmel, ook weer een ontzettend charmant stadje. De omgeving hier is echt adembenemend mooi en we vragen ons vol spijt dan ook af waarom we hier geen overnachting gepland hebben. Maar geen tijd om lang te treuren want we hebben nog een lange weg te gaan. Volgende stop Big Sur. Ook hier genieten we van de prachtige natuur, maar worden we toch ook weer een beetje triest doordat we al vrij snel verder moeten en dus niet langer kunnen genieten van de mooie natuur of een hike kunnen maken door de bossen. De weg langs de kust is echt heel erg mooi en als je zelf niet rijdt kun je echt genieten van het super mooie uitzicht. Nog voor we bij San Simeon aankomen maken we nog een stop om de zeekoeien te bekijken die op het strand liggen. Iedere keer toch wel weer erg mooi om dit soort dieren in vrijheid in hun natuurlijke omgeving te bekijken. In de buurt komen kan niet, maar dat is misschien maar goed ook.

Nog een kwartiertje rijden en dan komen we eindelijk aan het begin van de avond aan in San Simeon. Het hotel valt weer tegen en de mogelijkheid om te eten is heel erg slecht. San Simeon bestaat verder uit een paar hotels en dat is het. We balen dan ook best wel dat we besloten hadden hier te overnachten ipv op 1 van de andere plekken die we zo geweldig vonden. Maar ook hier niks aan te doen, we gaan zeker niet hierdoor deze prachtige rondreis laten verpesten. Na een beetje tv kijken gewoon weer lekker op tijd naar bed, we zijn sowieso moe genoeg!

 
Terug naar boven Dag 14: Zondag 16 Maart 2014
Van: San Simeon, CA, United States
Via: Santa Barbara
Naar: Santa Monica, CA, United States
DSC05197.JPG
Dag 14... Zondag 16-03-2014
Mijlen: 244
Overnachting: Santa Monica, LA
Hotel: Comfort Inn near Santa Monica

Onze laatste volle dag in de States is aangebroken. Vandaag rijden we terug naar Los Angeles, om daar in Santa Monica te overnachten in het zelfde hotel als aan het begin van de reis.

We maken nog een korte stop in Santa Barbara om te wandelen en te lunchen, maar moeten dan toch wel echt verder terug naar LA. Santa Monica beach en pier zijn op deze mooie, warme en zonnige zondagmiddag erg druk, dus we houden het al snel voor gezien. Nog even shoppen dan op Third Street Promenade en dan terug naar het hotel. Alvast alle spullen sorteren die mee terug moeten en maar hopen dat alles in de koffers past en we niet het gewichtslimiet overschrijden.

 
Terug naar boven Dag 15: Maandag 17 Maart 2014
Van: Santa Monica, CA, United States
Naar: Los Angeles, CA, United States
Dag 14... Maandag 17-03-2014

Nu zit het er dan echt op. Vandaag vliegen we terug naar Nederland. Wat waren deze twee weken bijzonder. We hebben ontzettend genoten van de prachtige natuur en omgeving, de vriendelijke mensen, de heerlijke Amerikaanse ontbijtjes en nog veel veel meer. Ik ben nu in mijn hoofd onze volgende rondreis door de VS aan het plannen O:) O:) O:)

 
Reeds maal gereageerd.

Aantal keren bezocht: 4458

©2001-2020 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?