[phpBB Debug] PHP Warning: in file /home/allesame/subdomains/reisverslagen/nbbc/nbbc.php on line 214: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"?
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /home/allesame/subdomains/reisverslagen/nbbc/nbbc.php on line 226: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"?
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /home/allesame/subdomains/reisverslagen/nbbc/nbbc.php on line 230: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"?
Reisverslag: In 19 dagen van Denver,CO naar Denver,CO door Tessa Hagendoorn (cellavie) • Reisverslagen • AllesAmerika
Alles Amerika
Afdrukken

Reisverslag Tessa Hagendoorn (cellavie): van Denver, CO naar Denver, CO

Startdatum: 2010-09-06 Startpunt: Denver, Colorado
Einddatum: 2010-09-24 Eindpunt: Denver, Colorado
Aantal volwassenen: 2 Vervoermiddel heen & terug: Vliegtuig (American Airlines)
Aantal kinderen: 0 Vervoermiddel ter plaatse: Auto (Alamo)
 
Informatie, inleiding en conclusie:
Een droom die is uitgekomen voor 2 beste vriendinnen, veel Nationale Parken, natuur, hier en daar een stad en een onverwachts uitstapje gemaakt. Tot nu toe is dit de reis van mijn leven geweest!
Totaal afgelegde afstand in mijlen:  3978
Route van dag tot dag:
Dag 1: Denver, CO
naar Denver, CO
Dag 2: Denver, CO
naar Estes Park, CO
Dag 3: Estes Park, CO
naar Scottsbluff, NE
Dag 4: Scottsbluff, NE
naar Custer, SD
Dag 5: Custer, SD
naar Custer, SD
Dag 6: Custer, SD
naar Sheridan, WY
Dag 7: Sheridan, WY
naar Cody, WY
Dag 8: Cody, WY
naar Gallatin Gateway, MT
Dag 9: Gallatin Gateway, MT
naar Gallatin Gateway, MT
Dag 10: Gallatin Gateway, MT
naar Yellowstone, WY
Dag 11: Yellowstone, WY
naar Yellowstone, WY
Dag 12: Yellowstone, WY
naar Yellowstone, WY
Dag 13: Yellowstone, WY
naar Alpine, WY
Dag 14: Alpine, WY
naar Salt Lake City, UT
Dag 15: Salt Lake City, UT
naar Las Vegas, NV
Dag 16: Las Vegas, NV
naar Moab, UT
Dag 17: Moab, UT
naar Moab, UT
Dag 18: Moab, UT
naar Denver, CO
Dag 19: Denver, CO
naar Denver, CO
 
 
Terug naar boven Dag 1: Maandag 6 September 2010
Van: Denver, CO, United States
Naar: Denver, CO, United States
Hotelovernachting: Days Inn & Suites Denver Airport

Vandaag is het eindelijk zo ver! Na 2 jaar plannen en sparen vertrekken we vandaag weer richting de USA! Voor mij is het de 5e keer en voor Margot is het inmiddels niet meer te tellen, maar zij heeft dan ook van 2001 tot 2008 in New Jersey gewoond.

Via American Airlines hadden we een goedkope retourvlucht gevonden vanuit Brussel via Chicago naar Denver. Na een vlucht van 8,5 uur kwamen we aan in Chicago. Hier gingen we meteen door de douane en oesten we onze koffers ophalen en weer afleveren voor onze doorreis naar Denver. Bij de gate komen we nog een celeb tegen: Bret Michaels, de zanger van de jaren 80 band Poison. Margot heeft nog een praatje met hem gemaakt en is met hem op de foto geweest. Na een tussenstop van 2,5 uur konden we doorvliegen, waarna we in 2 uurtjes in Denver stonden. Omdat we in Chicago al door de douane waren gegaan was het hier een kwestie van de koffers ophalen en naar Alamo te gaan. Hier kregen we een mooie Chevrolet mee, een prima auto met lekker veel bagageruimte. Ons hotel was maar 10 minuutjes rijden van de luchthaven en is prima bevonden. Nadat we waren ingecheckt zijn we naar de Walmart gegaan om een koelkboxje voor in de auto te scoren. Tot slot eten we nog een klein hapje bij Moonlight diner waarna we om 22.00 uur versleten ons bed in duiken.

ivEwB1.jpg

 
Terug naar boven Dag 2: Dinsdag 7 September 2010
Van: Denver, CO, United States
Via: Boulder Falls, Nederland, Rocky Mountain NP
Naar: Estes Park, CO, United States

 
Terug naar boven Dag 3: Woensdag 8 September 2010
Van: Estes Park, CO, United States
Via: Guernsey, Oregon Trail
Naar: Scottsbluff, NE, United States
Hotelovernachting: Days Inn Scottsbluff

Gelukkig vannacht iets beter geslapen. Helaas ben ik echt ontzettend verkouden geworden, maar de Amerikaanse wonderpillen geven wel wat verlichting.
Vanmorgen weer vroeg uit de veren (rond 06.30) , spullen weer ingepakt, ontbijtje genuttigd en om 08.45 vertrekken we in noordelijke richting, richting de staat Wyoming.

De weg tussen Estes Park en Loveland is echt schitterend. We rijden hier tussen de imposante rotswanden en riviertjes. Bij een kleine parkeerplaats zien we ineens veel mensen met fototoestellen naar een rots staren. We gooien de auto aan de kant en zien op de rotswand een kudde dikhoornschapen. Dat was erg leuk want die hadden we nog niet gezien!

Bij Loveland verlaten we ook de Rockies en het landschap veranderd ineens heel sterk. We rijden nu door een heuvelachtig graslandschap… er is hier, op een paar boerderijen na, helemaal niks!
We vervolgen onze weg richting Guernsey waar we wat historic sites gaan bezoeken die betrekking hebben op de Oregon Trail. De Oregon Trail is een meer dan 3400 km lange route die over land door de Verenigde Staten loopt van Missouri tot aan de monding van de Columbia Rivier aan de grens tussenWashington en Oregon. De route werd vooral in de 19e eeuw gebruikt door pioniers die in het westen van de VS een nieuw leven wilden opbouwen.

Onderweg halen we een lekker broodje bij de Subway die we opeten op een bankje in de zon bij de restanten van de Oregon Trail. Een eindje verderop bekijken we Register Cliff. In deze rots zette de pioniers hun naam en het jaartal. Jammer genoeg hebben de vele toeristen in de loop van de tijd ook hun naam erin gekerfd waardoor er meer namen instonden van mensen van deze tijd dan de mensen uit halverwege de 19e eeuw. Gelukkig konden we nog een paar vinden uit 1840 en 1872.

Na dit bezoek verlaten we de staat Wyoming en rijden we Nebraska binnen. In Scottsbluff bevindt zich ons geboekte hotel -> Days Inn. Rond 14.45 uur checken we hier in. We hebben wederom een ruime kamer en er is ook een mooi binnenzwembad.
Hier in de omgeving kunnen we ook ons hart ophalen bij de Target, de Walmart en K-Mart dat soort winkels.

Na dit shopavontuur rijden we met 3000 plastic tasjes terug naar het hotel. Vanavond gaan we nog lekker een hapje eten in de buurt en misschien nog een duik nemen in het zwembad. Morgen vertrekken we uit dit “gat” en rijden we ongeveer 170 mijl richting het noorden, naar Custer in South Dakota.

N2bxWk.jpg

 
Terug naar boven Dag 4: Donderdag 9 September 2010
Van: Scottsbluff, NE, United States
Via: Carhenge, Mammoth Site, Custer State Park
Naar: Custer, SD, United States

 
Terug naar boven Dag 5: Vrijdag 10 September 2010
Van: Custer, SD, United States
Via: Custer State Park, Mount Rushmore
Naar: Custer, SD, United States
Hotelovernachting: Days Inn Custer

Vannacht lekker doorgeslapen dus lekker uitgerust wakker geworden. Helaas nog wel wat grieperig en snotterig….
Op ons gemakje gaan we even een rondje lopen door Custer. Hier halen we meteen kaarten en postzegels en scoren we allebei een ontzettend leuke souvenirs.

Rond 11 uur rijden we weer richting Custer State Park. Onderweg werpen we nog een blik op Crazy Horse Memorial. Dit is een antwoord van de Indianen op Mount Rushmore. Wanneer het af is zal het Crazy Horse uitbeelden, rijdend op een galopperend paard. Het beeld zal 195 meter lang worden en 172 meter hoog. Op dit moment is alleen het gezicht van Crazy Horse nog maar klaar.

Eenmaal aangekomen in Custer State Park beginnen we met de Needles Highway. Langs deze 14 mijl lange weg vind je allemaal granieten bergen in de meest vreemde vormen. Ook zijn hier verschillende tunneltjes gemaakt die dwars door de rotsen gaan en waar maar net een auto doorheen past.
Hierna besluiten we nogmaals de Wildlife Loop te maken en dat is maar goed ook want in het begin stuiten we al op een hele grote kudde bizons! Ze staan zelfs op de weg, dus kunnen we ze wederom van heel erg dichtbij zien!
Een eindje verderop stuiten we op groepjes met ezels! Ook deze staan middenop de weg en komen naar de auto toe zodra je stopt. Ze waren zo ontzettend schattig!!

Na de lunch op een gezellige picnic area rijden we de laatste route -> de Iron Mountain Road. Ook hier zijn verschillende tunneltjes door de rotsen en hier staan we voor het eerst oog in oog met Mount Rushmore!!! Oh My God, we kunnen het bijna niet geloven, het is zo indrukwekkend als je dat voor het eerst ziet!! Vanaf diverse uitkijkpunten maken we mooie foto’s.
Omdat we vanavond pas echt naar Mount Rushmore willen gaan in verband met de avondceremonie belsuiten we nog even een kijkje te gaan nemen in Keystone en besluiten daarna even terug te rijden naar het hotel. Onderweg begint het echt keihard te gieten en te hagelen. In het hotel laden we de foto’s en filmpjes van vandaag vast op.

Rond half 7 rijden we terug naar Mount Rushmore. Inmiddels is het weer gaan regenen, we twijfelen of we wel zullen gaan maar besluiten toch de gok te wagen….. onderweg wordt het weer steeds slechter en begint het zelfs flink te onweren en te flitsen. Omdat we nu toch al onderweg zijn rijden we door. Aangekomen bij Mount Rushmore vragen we of de avondceremonie nog doorgaat. De mevrouw bij het loket zegt van wel. Het GIET echt maar we gaan ervoor! Het kleine stukje van de parkeerplaats naar de ingang (ongeveer 50 meter) rennen we met een papaplu in ons hand en we zijn echt zeiknat! We besluiten een hapje te eten. Hier wordt omgeroepen dat de ceremonie niet doorgaat maar dat de lichten wel aan zullen gaan. We schuiven aan bij wat andere mensen en raken met ze aan de praat. Ze blijken uit Alaska te komen en een huisje bij de Noordpool te hebben! Je kunt het ook echt aan ze zien want, vooral de kinderen, leken net kleine eskimo’s.
Inmiddels is het gestopt met regenen en wandelen we over de vlaggenboulevard. Het is echt prachtig om ze verlicht te zien met de onweersflitsen op de achtergrond. Hierna besluiten we weer snel terug te rijden naar Custer… de terugweg is ontzettend indrukwekkend en spannend……. De donkere slingerende bergweggetjes, het stoom van het asfalt, de onweersflitsen die non-stop doorgaan en Metallica met de SF Orchestra op de cd speler………. Heel erg stoer en ondanks alles een rit die we niet hebben willen missen!

Morgenochtend willen we, als het droog is, nog even terug naar Mount Rushmore. Hierna rijden we ongeveer 400 kilometer richting het westen met als eindpunt Sheridan, Wyoming

 
Terug naar boven Dag 6: Zaterdag 11 September 2010
Van: Custer, SD, United States
Via: Mount Rushmore, Deadwood, Devil's Tower
Naar: Sheridan, WY, United States
Hotelovernachting: Days Inn Sheridan

Vannacht weer lekker door kunnen slapen ondanks het slechte weer. Vanmorgen moeten alle spullen weer worden ingepakt want we gaan weer door naar de volgende bestemming.

Ondanks dat het gisterenavond een geweldige ervaring was bij Mount Rushmore gaan we nu ook nog even terug om het “by day” te aanschouwen. Het is niet echt heel erg warm maar de zon schijnt weer uitbundig. Rond 09.15 rijden we dus weer terug naar Mount Rushmore.
Onderweg hier naartoe zien we het ontbrekende dier op ons lijstje de Mountain Goat! Dit is een witte wollige geit die Margot vanaf het plaatje een beetje eng vond maar uiteindelijk vond ze hem toch wel schattig. Ons lijstje tot nu toe:

- Elk
- Bizon
- Ezel
- Pronghorn
- Hert
- Mountain Goat
- Eekhoorn
- Paarden
- Koeien
- Sprinkhanen (duizenden!)

Uiteraard zouden we in Yellowstone nog heel graag wolven en beren willen zien….

Bij Mount Rushmore hebben ze dit keer weer een blik bejaarden opengetrokken dus het is redelijk druk. We maken wat foto’s en laten alles even op ons inwerken. Mount Rushmore is echt wel op en top Amerika! In de souvenirsshop slaagt Margot nog voor een leuk beeldje en Tessa voor een boek en (natuurlijk) een koelkastmagneet..

Onderweg komen we door het gokstadje Deadwood. Zo’n 150 jaar geleden is hier Wild Bill Hickok vermoord. Wij zien hier voornamelijk casino’s en 80 plussers…

Hierna rijden we door richting de grens met Wyoming. Vlak voor de grens stuiten we in Spearfish nog op een Walmart die we uiteraard weer even onveilig gaan maken.

Voor de 2e keer deze vakantie rijden we hierna de staat Wyoming binnen en we bezoeken eerst Devil’s Tower. Devil’s Tower is een monoliet van 386 meter hoog en voor de Indianen een heilige plaats. Vooral de mythes rondom de monoliet zijn erg leuk om te lezen.

Na 2 uurtjes rijden komen we uiteindelijk aan in Days Inn Sheridan. De buitenkant van het hotel is een beetje ghetto maar de binnenkant en ook de kamer ziet er weer prima uit.
Vanavond gaan we nog even het stadje in. Sheridan is een echt westernstadje dus we zijn benieuwd….

Morgen vertrekken we verder westwaarts naar Cody, WY

A0EV4p.jpg
54aR6h.jpg

 
Terug naar boven Dag 7: Zondag 12 September 2010
Van: Sheridan, WY, United States
Via: Bighorn Mountains
Naar: Cody, WY, United States
Hotelovernachting: Big Bear Motel

Rond 11 uur vertrokken we uit Sheridan om verder westwaarts richting Cody te rijden. We hadden een prachtige route uitgestippeld door de Bighorn Mountains. Dit was zo vreselijk mooi! De uitzichten waren adembenemend. We zaten zo hoog dat we zelfs sneeuw hebben gezien.
Onze lunch hebben we maar in de auto opgegeten want het was buiten ongeveer 9 graden zo hoog op de berg! Toen we eenmaal weer beneden waren was het weer 25 graden! Wat een verschil!

Rond half 4 reden we Cody binnen. Dit is een redelijk grote plaats die bekend staat om zijn Buffalo Bill verleden. Onze accommodatie is echt fantastisch -> Big Bear Motel. Er zijn paarden en achter onze kamer is een paardrijbak. Wat ook leuk is is dat er een Walmart naast zit…. Haha
Dus nadat we hadden ingecheckt zijn we meteen even naar de Walmart gegaan en allebei weer wat leuke dingen gescoord en boodschappen gedaan. De komende dagen zitten we namelijk in de middle of nowhere dus moesten we de koelbox even vullen.

Vanavond gaan we lekker uit eten bij de Italiaan. Morgen vertrekken we naar Big Sky in Montana

hgg6br.jpg

 
Terug naar boven Dag 8: Maandag 13 September 2010
Van: Cody, WY, United States
Via: Chief Joseph Highway
Naar: Gallatin Gateway, MT, United States

 
Terug naar boven Dag 9: Dinsdag 14 September 2010
Van: Gallatin Gateway, MT, United States
Naar: Gallatin Gateway, MT, United States
Hotelovernachting: 320 Guest Ranch

Gisterenavond hebben we nog heerlijk gegeten bij het restaurant op de ranch. Daarna hebben we in het huisje de open haard aangestoken en nog een wijntje gedronken.

Toen we vanmorgen wakker werden waren we best wel zenuwachtig want we gingen paardrijden!!! We hadden ons goed aangekleed want het was vannacht rond het vriespunt geweest en het was nog erg koud. Eerst een ontbijtje en daarna op naar de barn!

We waren in totaal met 5 mensen. Margot kreeg een paard George genaamd. Het was een isabel kleurige ruin. Tessa kreeg een zwarte ruin met een wit blesje die Dino heette.
De cowboy die de rit begeleidde was Jick from Georgia. Hij werkte nu sinds een jaar op de ranch en had een heleboel te vertellen.

De 2 uur durende rit was echt fantastisch. We gingen eerst recht de berg op en bovenop hebben we wat foto’s gemaakt. Daarna weer recht naar beneden. De paarden waren super en het was echt een droom die uitkwam…..

Het is hier nu schitterend weer dus hebben we een rustige middag op de ranch ingepland. Kunnen we even lekker rondhangen en genieten van de zon en de mooie omgeving.

TK4EYD.jpg

 
Terug naar boven Dag 10: Woensdag 15 September 2010
Van: Gallatin Gateway, MT, United States
Naar: Yellowstone, WY, United States
Hotelovernachting: Canyon Lodge

Vanmorgen weer een beetje op tijd opgestaan want we moeten weer gaan inpakken en inladen. Helaas moeten we deze prachtige ranch en de nog mooiere Lodge weer achterlaten (we zijn erachter dat we echt een upgrade hebben gehad hier want deze riversite cabin hadden we echt niet geboekt…)

Rond 09.45 verlaten we de 320 Guest Ranch en rijden we terug naar de west ingang van Yellowstone National Park. Margot kijkt hier al maanden naar uit, zij heeft zelfs op school in Amerika ooit en werkstuk gemaakt over vulkanische activiteit en dit is where Yellowstone is all about!
Eerst bezoeken we nog even wat souvernir winkeltjes en daarna rijden we het park weer binnen. Na 10 minuutjes is er opeens een opstopping. Er loopt een bizon middenop de weg en die is niet van plan opzij te gaan. Hij wandelt echt vlak langs onze auto en hij is echt gigantisch!! Damn die beesten maken echt veel indruk op ons.
Eerst bezoeken we “Painters Pots” , dit is al heel indrukwekkend. Er komt allemaal stoom uit de grond en ook zien we bubbelende modderpoeltjes en kleine bassins. Het lijken net kleine jacuzzi’s met felblauw water die uit zichzelf bubbelen. Het water kookt dus gewoon.
Daarna bezoeken we “Norris Geyser Basin”. Hier maken we een wandeling van ongeveer een uur en zien heel veel mooie dingen zoals geisers (helaas spuiten deze niet heel hoog en zijn er zelfs een aantal al vele jaren niet meer echt actief) felgekleurde bassins, stoom en sommige poeltjes klinken als een waterkoker. Het is ontzettend bizar en zoiets hebben we echt nog nooit gezien. Helaas stinken de geisers echt naar rotte eieren, daar moeten onze neuzen dus echt even aan wennen!

Hierna willen we naar de Upper Falls en Lower Falls in Canyon. Helaas loopt het allemaal even iets anders. Er vloog een steentje op onze voorruit en deze scheurde nagenoeg meteen. Er zit nu een scheur van zo’n 30/40 centimeter in onze voorruit… we besluiten naar onze accommodatie te rijden en vanuit hier Alamo te bellen. Morgenochtend vanaf 8 uur kunnen we bij het dichtstbijzijnde verhuurstation in Jackson Hole (zo’n 2 uur rijden vanaf hier) een vervangende huurauto ophalen….. erg vervelend maar niks aan te doen. Morgenochtend vroeg gaan we hier dus meteen naartoe zodat we voor de middag weer terug zijn en ons reisschema verder op te pakken.

De komende 2 nachten verblijven we in een Western Cabin in Canyon Lodge. Het is een ontzettend leuke cabin in western stijl en best groot (we zijn nu een tikkeltje verwend door de cabin op de ranch lol) Vanavond eten we een hapje in Canyon Lodge en dan vroeg naar bed want we willen morgenvroeg al naar Jackson Hole gaan rijden.

 
Terug naar boven Dag 11: Donderdag 16 September 2010
Van: Yellowstone, WY, United States
Naar: Yellowstone, WY, United States

 
Terug naar boven Dag 12: Vrijdag 17 September 2010
Van: Yellowstone, WY, United States
Naar: Yellowstone, WY, United States
Hotelovernachting: Old Faithfull Inn

Na een heerlijke goede lange nacht slaap (hadden we echt even nodig!) zijn we de spullen weer gaan inladen en vertrokken uit de Canyon Lodge.

Allereerst rijden we door Hayden Valley. In deze vallei leven grote kuddes met bizons, dit blijft indrukwekkend en er stonden er ook weer een aantal dicht bij de auto. Hierna hebben we de omgeving van de Mud Vulcano en Sulphur Caldron bekeken. In deze bubbelende modderpoel is de PH (acid) waarde net zo hoog als van een batterij! We bevinden ons hier in de “caldera” dit is de krater van de actieve vulkaan van Yellowstone. Deze is voor het laatst 165.000 jaar geleden uitgebarsten en is ongeveer 45 mijl lang en 30 mijl breed.

Hierna rijden we langs het prachtige Yellowstone Lake naar West Thumb Geyser Basin. Hier zien we weer prachtige gekleurde stomende hot springs en kleine geisers. Het is prachtig gelegen aan het meer.

Ook bekijken we nog de Firehole Falls (watervallen), het Lower Geyser Basin en het Midway Geyser Basin. Allemaal even mooi en indrukwekkend. De Fountain Geyser is de eerste geiser die we zien die echt water metershoog de lucht in spuit.
Bij het Midway Geyser Basin zien we ook de Grand Prismatic Spring. Dit is de grootste hot spring van Yellowstone (61 meter doorsnede en het water erin is 70 graden Celsius) Het water wordt verwarmd door de lava van de actieve vulkaan. De kleuren van deze hot spring zijn echt prachtig!

We eindigen deze dag bij onze accommodatie van vandaag -> Old Faithfull Inn. Dit hotel is gelegen bij de Old Faithfull geiser. Deze geiser is de enige in het park die een soort timetable heeft en om de 90 minuten afgaat. Het water kan 30 tot 55 meter hoog komen. Er kan tussen de 14.000 tot 32.000 liter kokend water per uitbarsting omhoog komen. De uitbarsting duurt gemiddeld 2 tot 5 minuten per keer.

Als wij willen inchecken in het hotel is er iets met het brandalarm waardoor we niet naar binnen mogen. Omdat de volgende uitbarsting van Old Faithfull binnen een kwartier wordt verwacht besluiten we daar eerst naar te gaan kijken. Ze houdt de spanning er even in maar om 16.45 uur zien we het dan toch echt gebeuren…. Wouw wat is dit gaaf zeg!!

Hierna kunnen we dan toch het hotel in. De Old Faithfull Inn is een historisch pand die zijn eerste gast ontving op 1 juni 1904. In het originele gedeelte, het Old House, hebben wij een kamer geboekt. Er hangt hier een erg bijzondere sfeer. Onze kamer is niet klein maar wel een beetje donker en direct gelegen naast de grote lobby met een gigantische open haard in het midden. Hieromheen bevinden zich winkeltjes, een restaurant en rondom een balkon waar de gangen op uitkomen.
Om 20.00 uur bekijken we de uitbarsting van Old Faithfull nogmaals vanaf het terras van het hotel in de schemering. Dit is ook erg bijzonder. Hierna eten we een hapje in het restaurant. Tessa eet hier voor het eerst bizon! Een beetje zielig maar gelukkig waren het farm bizons ;-)

Hierna gaan we terug naar de kamer en drinken we nog een wijntje. Morgen vertrekken we naar Grand Teton National Park met als eindbestemming het plaatsje Alpine

lfPxCW.jpg

 
Terug naar boven Dag 13: Zaterdag 18 September 2010
Van: Yellowstone, WY, United States
Via: Grand Teton
Naar: Alpine, WY, United States

 
Terug naar boven Dag 14: Zondag 19 September 2010
Van: Alpine, WY, United States
Via: Bear Lake
Naar: Salt Lake City, UT, United States
Hotelovernachting: Howard Johnson Salt Lake City

Vanmorgen nog lekker een ontbijtje genuttigd in The Flying Saddle Resort en daarna vertrokken richting Salt Lake City.

We gaan in zuidelijke richting en komen in de zesde staat van deze reis -> Idaho! Eigenlijk zijn we hier maar een uurtje maar we zijn er geweest. Er is verder weinig. Alleen hele kleine plaatsjes met grappige namen zoals Etna (200 inwoners), Smoot (120 inwoners) en Grover (100 inwoners)
Na een uurtje passeren we de grens van staat nummer 7 -> Utah!! Uiteraard moet ik met het bord op de foto, want ik heb mijn oude paardje naar deze staat vernoemd. Helaas is dit het bord van het sneeuw gedeeltje van Utah, maar we verwachten in de buurt van Arches wel het goede bord aan te treffen.

We rijden via een prachtige scenic route langs Bear Lake. De bomen hebben hier weer de meest fantastische kleuren. Vanaf de plaats Logan wordt het drukker en zijn we definitief uit de middle of nowhere en zijn we weer terug in the land of the living! Uiteraard zien we weer een Wal*Mart en rennen we hier nog even naar binnen voor lunch.

Rond half 4 rijden we Salt Lake City binnen (nadat we de borden richting Las Vegas hadden gevolgd!). Voordat we naar ons hotel rijden gaan we eerst naar de Nordstrom want hier gaat Tessa haar verjaardagscadeautje kopen -> nieuwe Uggs!! Ze vindt hele mooie en is er uiteraard ontzettend blij mee.

Hierna rijden we naar ons hotel voor de komende 2 nachten, het Howard Johnson Express. Het ziet er een beetje ghetto uit maar het is verder schoon en netjes en centraal gelegen.
Vanavond gaan we een hapje eten bij de TGI Friday’s. Morgen gaan we naar de Outlet Mall en gaan we het centrum van Salt Lake City bekijken

hB8cSN.jpg

 
Terug naar boven Dag 15: Maandag 20 September 2010
Van: Salt Lake City, UT, United States
Naar: Las Vegas, NV, United States

 
Terug naar boven Dag 16: Dinsdag 21 September 2010
Van: Las Vegas, NV, United States
Naar: Moab, UT, United States

 
Terug naar boven Dag 17: Woensdag 22 September 2010
Van: Moab, UT, United States
Via: Arches
Naar: Moab, UT, United States
Hotelovernachting: Inca Inn

Na een goede nachtrust zijn we weer helemaal klaar voor een nieuwe dag! Omdat we het ontbijt hebben gemist gaan we lekker ontbijten bij Denny’s. Dit smaakt heerlijk: pannekoekjes met eitjes en een plakje bacon.

Hierna gaan we Arches NP bekijken. De Arches hebben verschillende namen maar uiteraard verzinnen wij er zelf ook nog een aantal bij. Als je goed kijkt zie je in elke rots wel iets!
Arches is een schitterend park maar vooral erg in trek bij de hikers. Er lopen veel wandelpaden omhoog naar de rotsen maar daar hebben we niet zoveel zin in vandaag in 35 graden! De rode rotsen en het rode zand zijn in ieder geval erg indrukwekkend!

Hierna rijden we Moab in. Dit plaatsje stelt niet zoveel voor. Vooral hotels en wat restaurantjes. Rond half 3 rijden we terug naar onze Inca Inn en nemen (voor het eerst deze vakantie) een duik in het buitenzwembad(je) het is een beetje aan de koude kant maar het is wel en lekkere verfrissing. Zo liggend in het zwembad met de zon op je hoofd geeft toch echt een vakantiegevoel. Hoewel we het al echt een beetje aan het afsluiten zijn allemaal genieten we er toch echt nog even van!

De rest van de middag hangen we lekker wat rond en vanavond gaan we nog een hapje eten. Morgen de laatste lange rit voor de boeg. Dan rijden we naar onze eindbestemming Denver. Hier komen we dan woensdagmiddag aan. Donderdagmiddag moeten we weer richting vliegveld vertrekken, maar daar denken we nog maar even niet aan!

WSiUU5.jpg

 
Terug naar boven Dag 18: Donderdag 23 September 2010
Van: Moab, UT, United States
Naar: Denver, CO, United States
Hoteloverachting: Days Inn & Suites Denver Airport

Gisterenavond zijn we gezellig een hapje wezen eten bij de Denny’s. Wij vroegen om een kleine starter en daarna een hoofdgerechtje. Helaas snapte ze het allemaal niet zo erg waardoor we onze starter en het hoofdgerecht tegelijk kregen en de hele tafel vol stond met eten…. Hierna zijn we teruggereden naar het motel.

Gelukkig hadden we onze wekker gezet anders hadden we nu nog in Moab op bed gelegen. Om 08.15 uur waren we wakker en om 09.15 zaten we alweer in de auto richting de Denny’s voor ontbijt. Om 10.00 uur waren we on our way richting Denver. Exclusief plaspauzes en lunch zouden we daar om 15.30 aankomen. Dat werd uiteindelijk 16.45 uur. We wisten de weg nog naar onze Days Innn omdat we hier de eerste nacht van onze reis ook hebben geslapen. Alle zooi weer naar de 3e etage gesleept en we were all set!

Omdat we toch erg graag een keertje bij TGI Friday’s wilde eten hebben we deze opgezocht op internet en zijn we erheen gereden. Bij Friday’s hebben we heerlijk gegeten en de boel afgesloten met een cockail. Margot had een Ultimate Mudslide en Tessa een Pink Punk Cosmo (met suikerspin!)

 
Terug naar boven Dag 19: Vrijdag 24 September 2010
Van: Denver, CO, United States
Naar: Denver, CO, United States
Vandaag vertrekken we met een tussenstop in Londen weer naar huis. Het is een fantastische en onvergetelijke reis geweest!

 
Reeds maal gereageerd.

Aantal keren bezocht: 2315

©2001-2020 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?