Alles Amerika
Afdrukken

Reisverslag Ed en Jolanda Bakker (edenjolandabakker): van Calgary, AB naar Calgary, AB

Startdatum: 2016-05-18 Startpunt: Calgary, Alberta
Einddatum: 2016-06-10 Eindpunt: Calgary, Alberta
Aantal volwassenen: 2 Vervoermiddel heen & terug: Vliegtuig (KLM)
Aantal kinderen: 0 Vervoermiddel ter plaatse: Camper (Fraserway)
 
Informatie, inleiding en conclusie:
Nog maar 50 dagen wachten! Alles is geregeld. De campings zijn geboekt en de website staat klaar met de routes er op. Het afstrepen is begonnen.

Het beloofd weer een mooie reis te worden met adembenemende landschappen afgewisseld door eeuwenoude gletsers, woeste rivieren, turquoise meren en schitterende watervallen die over prachtige rotspartijen naar beneden vallen. En met een beetje geluk zien we veel wildlife zoals, wapiti's, herten, kariboes, dikhoornschapen, berggeiten, poema's, wolven, zwarte beren, grizzly's, bevers en vele andere dieren. Kortom, we gaan weer op avontuur in het geboorteland van Ed; Canada!

Informatie over de route van onze reis vindt u op onze website.
 Reisblog of topic
Route van dag tot dag:
Dag 1: Calgary, AB
naar Drumheller, AB
Dag 2: Drumheller, AB
naar Saskatoon, SK
Dag 3: Saskatoon, SK
naar Saskatoon, SK
Dag 4: Saskatoon, SK
naar Saskatoon, SK
Dag 5: Saskatoon, SK
naar Saskatoon, SK
Dag 6: Saskatoon, SK
naar Saskatoon, SK
Dag 7: Saskatoon, SK
naar Saskatoon, SK
Dag 8: Saskatoon, SK
naar Calgary, AB
Dag 9: Calgary, AB
naar Banff, AB
Dag 10: Banff, AB
naar Banff, AB
Dag 11: Banff, AB
naar Golden, BC
Dag 12: Golden, BC
naar Revelstoke, BC
Dag 13: Revelstoke, BC
naar Revelstoke, BC
Dag 14: Revelstoke, BC
naar Vancouver, BC
Dag 15: Vancouver, BC
naar Vancouver, BC
Dag 16: Vancouver, BC
naar Vancouver, BC
Dag 17: Vancouver, BC
naar Whistler, BC
Dag 18: Whistler, BC
naar Whistler, BC
Dag 19: Whistler, BC
naar Clearwater, BC
Dag 20: Clearwater, BC
naar Jasper, AB
Dag 21: Jasper, AB
naar Jasper, AB
Dag 22: Jasper, AB
naar Jasper, AB
Dag 23: Jasper, AB
naar Canmore, AB
Dag 24: Canmore, AB
naar Calgary, AB
 
 
Terug naar boven Dag 1: Woensdag 18 Mei 2016
Van: Calgary, AB, Canada
Naar: Drumheller, AB, Canada
DSC_2633 (800x519).jpg
DSC_2673 (533x800).jpg
Een, voor ons, korte vlucht dit keer. Ruim 3 uur minder, dat scheelt een hoop. Calgary ligt voor ons gevoel lekker dichtbij. Hello Canada, good to be back!
Na het ophalen van onze auto direct doorgereden naar Drumheller. Het zonnetje scheen en de temperatuur liep al snel op. Heerlijk! Nadat we zijn ingecheckt nog even een kleine route door de Canadian Badlands gereden.

Onze eerste stop is de Suspension Bridge in Rosedale. Een voorproefje op wat er komen gaat. Deze brug is nog niet zo verschrikkelijk eng. Het is wel net of je beschonken over de brug loopt. Je voelt iedere stap die je zet, zeker als er meerdere personen op de brug lopen. Tijdens het maken van de foto’s zie ik iets in mijn ooghoek bewegen, een 1,5 meter grote slang!
Hierna doorgereden naar de hoodoos van Drumheller. Prachtig om te zien! Vandaar rijden we de scenic route naar Wayne. Een mooie weg die door de Badlands met 11 – one lane – bruggen. Aan beide zijde van deze weg loopt een riviertje en een oude spoor die op sommige plekken ook nog zichtbaar is. Aan het einde van de verharde weg ligt het historiche Last Change Saloon. Vanaf hier kun je een loop terug rijden naar Drumheller via een onverharde weg. Op de terugweg naar nog even langs de Little Church of Drumheller gereden. In dit schattige kleine kerkje passen maar 6 mensen. Je kunt hier in dit gebied overige schitterende wandelingen maken tussen de Badlands. Inmiddels beginnen we toch wel moe te worden en is het tijd voor koffie om nog even op de been te blijven. Morgen weer een dag.

Ons volledige verslag staan op onze website.

 
Terug naar boven Dag 2: Donderdag 19 Mei 2016
Van: Drumheller, AB, Canada
Naar: Saskatoon, SK, Canada
DSC_2706 (800x457).jpg
Na een kort nachtje, door de jetlag, vanmorgen rond 04.00 uur wakker. Rond 06.00 uur opstaan en ontbijten, daarna de auto in voor een rit van ruim 5,5 uur. De rit van vandaag is vrij makkelijk, een rechte weg van 470 km naar Saskatoon, Saskatchewan. Onderweg valt er niet veel te beleven. Soms wat heuvelachtig, verder uitgestrekte gebieden met akkerland, zoals je in Nederland ziet maar dan groter, bijna geen auto's (alles gaat richting Calgary) en weinig mensen of dieren gezien. Alleen vier pronghorn antilopen en een paar valken onderweg gespot. Het weer is goed en de temperaturen lopen op naar 27 c. Rond 12.15 uur aangekomen bij mijn schoonzus, zwager en mijn nichtje, die een dag eerder uit Nederland is overgekomen.

 
Terug naar boven Dag 3: Vrijdag 20 Mei 2016
Van: Saskatoon, SK, Canada
Naar: Saskatoon, SK, Canada
DSC_2840 (533x800).jpg
DSC_2789 (800x533).jpg
Vanmorgen goed begonnen met een wandeling. Het is prachtig weer. De zon schijnt volop en het begint al lekker warm te worden met een heerlijk windje. Daarna nog een eind een mooie trail langs de rivier gelopen. Ongeveer 1,5 uur gewandeld. Lekker hoor!

Na de koffie met z'n allen op pad, land inwaarts, om te gaan picknicken bij de "Crooked Busch" in de omgeving van Hafford. Hiervoor moesten we dwars door de prairie van Saskachewan rijden met mooie uitzichten over de vallei en de prairie. Soms heel vlak, soms wat heuvelachtig. Onderweg kom je genoeg oude vervallen huizen en schuren tegen. Erg fotogeniek, dus op mijn verzoek een mooie schuur opzoeken.

Na deze avonturen door naar de picknick plek. Een must see werd ons verteld. Nou, ik kan jullie vertellen dat we hebben genoten maar niet van het bos. We werden gek van de vele teken. Vragen om de ziekte van Lyme. Het mysterie van de "Crooked Busch" hebben we niet opgelost. Het is een bijzonder plekje met rare vormen in de bomen, maar een must see is het zeker niet. We liepen daar met hoofddoeken op over de boardwalk en gek genoeg denk je steeds wat te voelen. We hebben echt diverse teken van ons af moeten plukken. We werden er gek van. Elke keer als we instapten moesten we elkaar controleren. Al met al zijn we gelukkig zonder teken thuis gekomen maar wel een paar mooie foto's rijker. De dag afgesloten bij ons favoriete restaurant "The Berry Barn" met een overheerlijk Blue Berry Pie! Jammie!!!

Voor foto's, zie ons fotoalbum op onze website

 
Terug naar boven Dag 4: Zaterdag 21 Mei 2016
Van: Saskatoon, SK, Canada
Naar: Saskatoon, SK, Canada
DSC_2739 (800x531).jpg
DSC_2767 (800x528).jpg
Helaas vanmorgen weer heeel vroeg wakker, nu om 03.00 uur. Het lijkt wel steeds vroeger te worden. Ik hoop dat ik snel over mijn jetlag heen ben.
Vandaag duiken we even onder in de mall. Shopping time!!! De Canadese Dollar staat er voor ons goed voor en met de nodige sales hebben we leuke inkopen gedaan!
‘s Middags nog even in het zonnetje kunnen zitten. Ook vandaag is het nog heerlijk warm met een lekker windje. 's Avond een heerlijke maaltijd hebben, wij samen met familie en vrienden, buiten kunnen verorberen en daarna nog lang kunnen natafelen. Zo vliegen de dagen voorbij. Lang leve de vakantie!

 
Terug naar boven Dag 5: Zondag 22 Mei 2016
Van: Saskatoon, SK, Canada
Naar: Saskatoon, SK, Canada
DSC_2895 (800x476).jpg
DSC_2956 (800x533).jpg
Na een paar drukke dagen vandaag wat rustiger aan gedaan. Vanmorgen eigenlijk niet veel gedaan. Lekker genoten van de zondagmorgen. Het was voor het eerst bewolkt en erg fris buiten. Na de brunch zijn we pas op pad gegaan. Ook nu weer de prairie in. Een mooie rit langs de Saskatchewan River. Gelukkig ook nog wat herten kunnen spotten. Daarna met de ferry overgestoken naar de andere kant van de prairie. Hier passeerden wij een trein met heel veel wagons die in het veld stilstond. De jongens zagen hun jeugd weer voorbij komen en konden het niet laten om weer even op de trein te klimmen zoals ze vroeger ook deden, alleen dan op een rijdende treinen. O Hierna door naar Saskatoon om nog even wat foto's te nemen. De bruggen, het Bessborough Hotel en de river. Prachtig! Morgen weer een nieuwe dag met nieuwe avonturen? Welterusten!

 
Terug naar boven Dag 6: Maandag 23 Mei 2016
Van: Saskatoon, SK, Canada
Naar: Saskatoon, SK, Canada
DSC_2942 (800x525).jpg
Vandaag ook niet veel gedaan. Vanmorgen heerlijk gewandeld en nog even gewinkeld. Later in de middag nog heerlijk een uurtje in de zon gezeten. Zo kom je de dag wel door, genieten! 's Avonds weer met zijn allen gegeten en een ijsje in de stad gehaald.

 
Terug naar boven Dag 7: Dinsdag 24 Mei 2016
Van: Saskatoon, SK, Canada
Naar: Saskatoon, SK, Canada
Ook weer vandaag gezellig met de familie doorgebracht en koffers ingepakt. Vanaf morgen gaan we verder met onze rondreis.

 
Terug naar boven Dag 8: Woensdag 25 Mei 2016
Van: Saskatoon, SK, Canada
Naar: Calgary, AB, Canada
DSC_2979 (800x520).jpg
DSC_3002 (533x800).jpg
DSC_2993 (547x800).jpg
Omdat wij vanmorgen heel vroeg (05.00 uur) zijn vertrokken hebben wij gisteren al afscheid van de familie genomen zodat ze niet zo vroeg op hoefden te staan. Met gemengde gevoelens verlaten we Saskatchewan. Heerlijk om weer een nieuw avontuur te beleven maar raar om de rest van de familie daar achter te laten. Maar goed, aan alles komt een eind.

De reis naar Calgary was lang en boring. Een lange weg in de mist. We reden weg met een opgaande zon maar deze was snel verdwenen achter de wolken en dichte mist tot Drumheller. We hebben nog even rond gekeken bij Horseshoe Canyon. Helaas is het haast niet mogelijk om veilig naar beneden lopen. Veel van de trails zijn weggeslagen door het weer.
Inmiddels zijn we zo moe door het reizen (6,5 uur) en het vroege opstaan dat we besluiten om niet meer richting downtown Calgary te gaan maar direct naar het hotel. Aan het einde van de middag zijn we nog wel even naar de Cross Iron Mills Outlet gereden. Tja, als je nog even goedkoop wilt shoppen dan kun je de outlet niet links laten liggen. Vanavond lekker vroeg naar bed. Morgen worden we om 09.30 uur opgehaald om de camper te halen. De reis kan beginnen.

 
Terug naar boven Dag 9: Donderdag 26 Mei 2016
Van: Calgary, AB, Canada
Naar: Banff, AB, Canada
DSC_3014 (800x497).jpg
DSC_3027 (800x524).jpg
DSC_3052 (800x524).jpg
Na een goede nacht in ons hotel en een lekker uitgebreid ontbijt werden wij mooi op tijd opgehaald door Fraserway. Ik kan niet anders zeggen dat de service werkelijk geweldig is. Het personeel is zeer behulpzaam en de afwikkeling in het geheel verliep zeer gesmeerd en snel. Na een uur waren wij in het bezit van ons “hotel op wielen”. Anders kan ik het niet noemen. Bij Fraserway hebben wij weer een upgrade gekregen (ook in het hotel). In plaats van een 29 ft camper hebben wij een nieuwe camper gekregen die 3 ft langer is, met alle luxe aan boord. Vanaf het verhuurbedrijf direct doorgereden naar de Walmart. Als je denkt daar zo klaar te zijn, dan heb je t mis. Gelukkig hadden wij onze lijst al klaar, maar om alles te vinden moet je toch bijna alle gangpaden door. Op naar Banff. Soms is het wat moeilijker parkeren met de camper maar we maken het ons makkelijk en besluiten hier en daar een auto te huren. Dat is goedkoper dan met dit hotel te gaan toeren.

Wil je meer weten hoe het ons is vergaan deze dagen? Lees dan onze uitgebreide reisverslagen op onze website!

 
Terug naar boven Dag 10: Vrijdag 27 Mei 2016
Van: Banff, AB, Canada
Naar: Banff, AB, Canada
DSC_3170 (800x530).jpg
DSC_3228 (800x533).jpg
DSC_3269 (504x800).jpg
Heerlijk geslapen in de camper. Het weer werkt niet erg mee. Het heeft de hele nacht behoorlijk geregend. Af en toe komt er nog eens een bui voorbij. Omdat het droog is besluiten naar het dorp te lopen maar het laatste stuk toch nog even de bus genomen omdat het weer begint te regenen en daar de huurauto opgehaald. Vandaag een sightseeing dag. Eerst naar Lake Louise en Moraine Lake
daarna door naar Lake Minnewanka, langs Two Jack Lake. Vandaag weer genoeg gezien en beleefd. Morgen vertrekken wij uit Banff en rijden wij via het Yoho N.P. naar Golden. Het schijnt wat warmer te geen worden. Afwachten!

 
Terug naar boven Dag 11: Zaterdag 28 Mei 2016
Van: Banff, AB, Canada
Naar: Golden, BC, Canada
DSC_3421 (568x800).jpg
DSC_3354 (800x517).jpg
Met een zonnetje weggereden uit Banff richting Golden. Het is een korte rit waar wij de hele dag voor uittrekken omdat er genoeg te zien is. Net voorbij Lake Louise sla je af naar het Yoho N.P. en rij je over de Kicking Horse Pass British Columbia binnen. Wij waren, in no time, bij de Spiral Tunnels. De stop bij de Spiral Tunnels was is niet noemenswaardig. De informatie die je hier krijgt over de tunnels is interessant en het uitzicht is mooi maar door de hoge bomen zie je nog maar één tunnel. Je moet, net als met het wildlife, net het geluk hebben dat er een trein passeert. Dan zie je pas waar deze tunnels voor staan. Vakantie in het voorjaar heeft vele voordelen maar dit zijn dan weer de nadelen hiervan. Een hoop bezienswaardigheden zijn nog niet open voor het publiek. Door naar Field. Wanneer je dit dorp wilt bezoeken kun je het beste de RV op de parkeerplaats van het Visitor Center zetten. Het is een schattig dorpje met veel historie en oude kleine huisjes maar weinig voorzieningen. Nog even een bezoek gebracht aan het Visitor Center. Erg leuk met heel veel informatie over dit gebied.
Volgende stop is Emerald Lake en de Natural Bridge. Gelukkig was deze weg wel open. Eerst naar Emerald Lake gereden. Een schittert turquoise blauw meer waar je heerlijke wandelingen rond het meer kan maken of een kano kan huren. Na een wandeling door naar de Natural Bridge. Dit natuurverschijnsel is geweldig! Na dit mooie spektakel door naar het volgende uitstapje. De hoodoos. Ook deze afslag is nog steeds afgesloten. Op naar de volgende stop. De Wapta Falls. Deze afslag is wel open maar let op!!!! als je deze falls wilt bezoeken en je komt vanaf Banff dan is er geen!!! afslag naar de Wapta Falls. Je moet doorrijden richting Golden en dan bij de eerst volgende afslag afslaan en een paar km terugrijden richting Field. De weg is bovendien onverhard! Het laatste stuk van de rit naar Golden is overigens heel mooi. Veel bochtenwerk!
Golden is een leuk klein dorpje in een mooie omgeving en leuk om doorheen te wandelen. Wij hebben het verder rustig aan gedaan de rest van de dag.

 
Terug naar boven Dag 12: Zondag 29 Mei 2016
Van: Golden, BC, Canada
Naar: Revelstoke, BC, Canada
DSC_3478 (800x533).jpg
DSC_3494 (507x800).jpg
Rustig de dag begonnen. We lopen toch in een uur in met de tijdzone. Rond 10.00 uur rijden wij weg van de camping richting Revelstoke. Slechts enkele kilometers buiten Golden begint het Glacier N.P. Onze eerste stop is bij de Rogers Pass. De pass is nu een National Historic Site. Erg leuk om even naar binnen te gaan en door het museum te lopen.
Vanaf de Rogers Pass door naar de Loop Brook Trail. Gesloten. Door en proberen het nogmaals bij de Hemlock Grove trail. Deze is gelukkig wel open. Wij lopen een (kort) wandelpad op een boardwalk door het regenwoud. Hierna proberen we de Skunk Cabbage Trail. Deze hebben wij helemaal niet kunnen vinden. Vreemd. Net als gisteren wordt het wel aangegeven maar is het bord naar de ingang weg, of wij hebben het allebei over het hoofd gezien. Onderweg hebben we nog wat buien gehad maar als wij in Revelstoke aankomen dan komt 't weer met bakken naar beneden. Ook vandaag dus weer lekker op tijd op de camping. Helaas is het weer niet beter geworden en hebben wij vandaag verder niets gedaan. Lekker chillen ook wel eens lekker. 's Avonds de bbq aan. Barbecueën in de regen heeft ook wel wat. Hopen dat het morgen beter wordt! Welterusten!

 
Terug naar boven Dag 13: Maandag 30 Mei 2016
Van: Revelstoke, BC, Canada
Naar: Revelstoke, BC, Canada
DSC_3581 (800x521).jpg
DSC_3532 (533x800).jpg
DSC_3604 (800x533).jpg
Yes, het zonnetje schijnt en de lucht breekt. Het beloofd een mooie dag te worden! We gaan vandaag op pad om de omgeving hier te verkennen. Na het ontbijt naar de Meadoos to the sky Hwy gereden. Deze highway ligt in het Mount Revelstoke N.P. En we hebben geluk! Wij zien een zwarte beer de weg oversteken. Meteen in de remmen natuurlijk en foto's maken. Het beest ziet ons en gaat er als een haas vandoor. Jammer maar ik heb m kunnen vastleggen!
Bij de ingang van het park kregen wij te horen dat de weg naar de top nog niet helemaal open is gegeven. Er ligt nog sneeuw op de top. We mogen tot ongeveer de helft de berg op. De lucht is helder dus we krijgen mooie uitzichten over Revelstoke te zien. Hierna doorgereden naar de Revelstoke Dam. In het Visitor Centre hebben we een tour gelopen en een film gekeken over de aanbouw van de 5e turbine. Erg interessant! Na deze attractie zijn wij doorgereden naar het skigebied van Revelstoke met een kabelbaan. Bij aankomst besluiten wij toch deze niet in te gaan maar te genieten van het mooie weer en zijn wij teruggereden naar de campground om de middag in de zon te zitten. Lekker hoor! Even een klein kleurtje oppikken.
Aan het einde van de middag zijn wij naar het dorp gelopen om daar wat te gaan eten.
Morgen op weg naar Vancouver! Tot de volgende blog!

 
Terug naar boven Dag 14: Dinsdag 31 Mei 2016
Van: Revelstoke, BC, Canada
Naar: Vancouver, BC, Canada
DSC_3620 (800x533).jpg
DSC_3652 (800x533).jpg
Vanmorgen vroeg (08.00 uur) weggereden vanuit Revelstoke. We moeten vandaag een aardige afstand rijden en we willen niet te laat in Vancouver aankomen of in een file terecht komen. Wij rijden weg met een zonnetje en 8c°. Het beloofd een mooie dag te worden. De route die wij afleggen gaat via Kelowna naar Vancouver. Wat een schitterende route. Langs het mooie Okanagan Lake en de schitterende Highway to Hell (HWY 5).
Het enige wat wij niet gezien hebben in deze spectaculaire natuurgebieden is wildlife. Rond 16.30 uur op de campground aangekomen. Aardige campground maar wel erg dicht op elkaar en het staat behoorlijk vol. 's Avonds heerlijk de bbq aan en buiten gegeten. Morgen gaan wij weer een auto huren om Vancouver te bezichtigen.

 
Terug naar boven Dag 15: Woensdag 1 Juni 2016
Van: Vancouver, BC, Canada
Naar: Vancouver, BC, Canada
DSC_3758 (525x800).jpg
DSC_3673 (800x514).jpg
DSC_3787 (800x533).jpg
Wij zijn verliefd op Vancouver!!! Ik was vergeten hoe leuk deze stad is.
Wij zijn gisteren begonnen in North Vancouver, de mountains in. Eerst naar het puntje van Vancouver gereden, het Lighthouse Park. Een korte maar pittige wandeling door het het regenwoud brengt ons naar de vuurtoren. Na de wandeling naar Cyprus Provincial Park gereden. Met deze route krijg je een mooi overzicht op Vancouver. Boven loopt er een kabelbaan voor het winterseizoen. Ook hier kun je weer schitterende trails lopen! Hierna naar Grouse Mountain gereden. Ik dacht dat je hier ook een mooi uitzicht over Vancouver zou hebben maar dat viel even tegen. Hiervoor moet je weer met de kabelbaan naar boven. Op de terugweg rijden wij nog even de parkeerplaats op van de Cleveland Dam. Op naar het Stanley Park voor de lunch. Heerlijk in de zon gegeten en hierna het park verder bekeken. Hier kun je rustig een dag voor uittrekken als je hier nog nooit geweest bent. Schitterend, en je hebt er alles. Strand, regenwoud, cultuur, musea en genoeg andere attracties.

 
Terug naar boven Dag 16: Donderdag 2 Juni 2016
Van: Vancouver, BC, Canada
Naar: Vancouver, BC, Canada
DSC_3957 (525x800).jpg
DSC_3966 (533x800).jpg
Vandaag downtown Vancouver in. Omdat de outlet dicht tegen de stad aan ligt (airport) rijden wij daar eerst even naar toe. Volgende stop Gastown en het Outlook Center. Wat een gezellige wijk om doorheen te wandelen.
Veel restaurantjes en winkeltjes maar de gaslantarens met de hanging baskets eraan maken het af. Doorgelopen naar het Outlook Center. Na dit avontuur :-) (zie ons uitgebreide verslag) nog even naar de haven gewandeld. De rest van de middag hebben wij nog even van het zonnetje genoten. Heerlijk! Morgenochtend verlaten wij Vancouver en rijden naar Whistler maar we komen hier zeker terug!

 
Terug naar boven Dag 17: Vrijdag 3 Juni 2016
Van: Vancouver, BC, Canada
Naar: Whistler, BC, Canada
DSC_4066 (533x800).jpg
DSC_4156 (530x800).jpg
DSC_4093 (529x800).jpg
Wat een dag! De westkust van Canada heeft alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie! Schitterende uitzichten op de kust, de mountains met zijn watervallen en klimmogelijkheden.
Vanmorgen op ons gemak opgestaan en ontbeten. We hebben weinig kilometers te rijden maar wel heel wat te bekijken onderweg. We rijden de Sea to Sky, Hwy 99. Ik zeg, deze moet je een keer gereden hebben. Schitterend!!! De weg naar Horseshoe Bay is al mooi, erg smal met heel veel bochten. Best een uitdaging met een grote camper zoals wij hebben en met tegenliggers die minstens zo groot zijn of groter. Maar dan krijg je de uitzichten op de kust. Echt zo mooi!!! Een nadeel, als je van beneden naar boven rijdt, dus richting Whistler, kun je niet veel stoppen om een foto te maken. Onze eerste stop zijn de Shannon Falls. Na een korte wandeling bereik je de hoge waterval. Iets verder bereiken we de Sea to Sky Gondola.
De rit naar boven was, achteraf, het engste. Er kwam geen einde aan die rit. Elke keer dacht ik dat we er waren maar gingen we nog verder naar boven. Enig idee hoe hoog je komt met een rit van 15!!! lange!!!! minuten??? Eenmaal boven mooie trails gelopen en mooie foto's gemaakt. Daarna doorgereden naar de campground net even buiten Whistler. Mooie plek aangewezen gekregen. Staan een beetje in het bos. Ook op deze campground worden we weer gewaarschuwd dat de beren zich vrij regelmatig in het park laten zien. We wachten af!
Later op de middag met de shuttle naar Whistler gereden. Alles staat hier in het teken van de outdoor sporten en de wintersport. In Whistler heeft in 2010 een deel van de winterspelen plaatsgevonden dus vindt je hier nog veel van terug oa de Olympische Ringen. Het is een gezellige drukke plaats met veel hotels, restaurantjes, cafe's en winkeltjes. Nog even wat boodschappen gehaald en terug gewandeld naar de campground.

 
Terug naar boven Dag 18: Zaterdag 4 Juni 2016
Van: Whistler, BC, Canada
Naar: Whistler, BC, Canada
DSC_4272 (533x800).jpg
DSC_4224 (800x533).jpg
Weer een dag voorbij! Nu gaat het echt heel snel. Nog maar een weekje! En nog zoveel te beleven!
Vandaag toch nog maar even een auto gehuurd. Je bent wat sneller in de bergen en het is makkelijker wanneer je wildlife tegenkomt. Het is ons vandaag weer gelukt om een beer te spotten.
Wij zijn vanmorgen eerst naar de Brandywine Falls gereden. Hierdoor passeerden wij het Whistler Olympic Park met de skischans en de Biatlonbaan. Het leek ons leuk om daar eens een kijkje te nemen. Een mooie weg richting de mountains. Ja hoor! we hebben geluk. Langs de weg zat er een beer rustig gras te eten. Gierende remmen, in zn achteruit en daar zat hij/zij. Een middelgrote zwarte beer. Dat gaf ons goede hoop, misschien volgen er meer, maar helaas geen beren meer op de weg gezien.
Vanaf het park zijn wij naar de waterval doorgereden. Na een korte wandeling komen wij bij de waterval aan. Wat kan ik anders zeggen dan prachtig! Iedere waterval is weer anders maar het blijft een mooie ervaring. Na de nodige foto's een route langs verschillende meren gereden en maar hopen dat je nog wat wildlife tegenkomt. Tussen de middag de lunch op de campground genuttigd in de zon. De temperaturen zijn inmiddels opgelopen tot 30c. Lekker warm!!! Na de lunch is onze jacht doorgegaan. Wij hebben een mooie route gereden bij Pemberton door de alpenweiden en de bossen. Veel borden gezien met waarschuwingen dat wij ons nu op grizzly grondgebied bevinden maar wij hebben geen beest kunnen ontdekken. Als afsluiter van de dag hebben wij heerlijk gegeten in Whistler. Het was er gezellig druk.
Morgenochtend verlaten wij weer vroeg Whistler en rijden naar Clearwater. Qua kilometers niet zo ver weg maar deze weg neemt een hoop tijd in beslag. Wij wachten af! Inmiddels heb ik ook nog wat foto's in ons eigen fotoalbum kunnen zetten.

 
Terug naar boven Dag 19: Zondag 5 Juni 2016
Van: Whistler, BC, Canada
Naar: Clearwater, BC, Canada
DSC_4518 (532x800).jpg
DSC_4469 (800x533).jpg
Ons laatste weekje is aangebroken. De route die wij vandaag gaan rijden neemt een hoop tijd in beslag. De eerste 50 km gaat het nog redelijk goed. Wat stijgingen, wat S-bochten daarna weer naar beneden. Maar dan begint het echte werk. Smalle wegen, behoorlijke stijgingen met vele bochten, af en toe een daling maar het ergste was de afgrond. Maar de uitzichten waren spectaculair. Wat een mooie route! Een echte aanrader! Wij hebben koffie gedronken en gegeten op twee geweldige plekken aan mooie "lakes". De tweede plek was nog mooier dan de eerste. Onderweg trouwens heel veel motorrijders gezien die aan het toeren waren. Je kon echt merken dat het weekend was. Rond 14.00 uur aangekomen in Clearwater. Besloten om gelijk door te rijden naar het Wells Gray P.P. Dit park heeft de bijnaam "Waterfall Park". Het is het grootste wildernis park en heeft vele trails die je hier kunt lopen. Bovendien is hier veel wildlife spotten (als het mee zit). Wij zijn enkel bij de drie watervallen gaan kijken met een korte wandeling. Het is gewoon weg te warm om ver te wandelen. Maar wij zijn beloond met schitterende watermassa's. Vooral de hoogste van het park "De Helmcken Fall is in één woord spectaculair. Deze valt vanaf een grote hoogte naar beneden. De Dawson Fall is minder spectaculair, de waterval is laag en breder, maar nog steeds zeker de moeite waard om een stop te maken. Ook de Spahats Fall is prachtig. Niet zo hoog als de Helmcken Fall maar ook deze waterval is schitterend.
Na deze natuurwonderen terug naar de campground gereden. Wij zitten heerlijk aan het Dutch Lake. Kraak helder meer en redelijk groot. Morgen rijden wij naar het Jasper N.P.

 
Terug naar boven Dag 20: Maandag 6 Juni 2016
Van: Clearwater, BC, Canada
Naar: Jasper, AB, Canada
DSC_4594 (533x800) (2).jpg
Vandaag weer een schitterende route gereden. Op tijd vertrokken uit Clearwater want wij leveren weer een uur in vandaag. Wij gaan weer richting Calgary dus Mountain Time. Een mooie weg langs bossen, valleien en rivieren. Onze eerste stop was in Blue River. Nog even gekeken of wij een River Safari wilden doen. Bij navraag, een uurtje varen voor 100,= CAN $ pp, met de opmerking dat er niet veel grizzly's zijn op dit moment, vonden wij het zonde van het geld. Er waren wel veel zwarte beren maar deze hebben wij al gezien, dus gaan wij ze, op goed geluk, zelf proberen te zoeken de laatste paar dagen. De grizzly is gewoon moeilijk te spotten net als de moose, de mountain goat, de cariboo en de wolf.
Wat later weer gestopt en koffie gedronken op een leuk plekje langs de river. Gewoon ergens afslaan en gaan zitten. Heerlijk, dat is genieten. De volgende stop waren de Rearguard Falls. Deze waterval is laag maar breed en je kunt er erg dichtbij komen. Je staat er bijna boven op. Het bijzondere van deze waterval is dat dit de plek is waar de rode zalm zijn reis beeindigd. Dit fenomeen duurt meestal 1 tot 2 weken en vindt plaats in september. Nu dus geen zalm te vinden alleen maar een spektakel aan water.
Na deze waterval doorgereden naar Mount Robson. De top van Mount Robson is de hoogste in BC, maar liefst 3954 km hoog! Schitterend, zeker nu met alle wilde lupines op de voorgrond. Hierna de rest van de Yellowhead Highway 16 gereden. Ook nu weer een prachtige weg! Volgens mij gebruik ik de woorden "schitterend, geweldig en prachtig" wel heel vaak. Maar wij zeggen echt niets te veel! Je moet het zelf meemaken. Ik blijf het zeggen "een aanrader" voor jong en oud. Bovendien kun je ook echt veel ondernemen. De temperaturen zijn inmiddels weer behoorlijk opgelopen als wij in Jasper aankomen. Maar liefst 32c. Waarschijnlijk te warm voor het wildlife. Wij hebben vandaag niet meer kunnen spotten dan een hert en wat eekhoorntjes op de campground zelf. Hopelijk morgen een betere dag want dan gaan je toeren!

 
Terug naar boven Dag 21: Dinsdag 7 Juni 2016
Van: Jasper, AB, Canada
Naar: Jasper, AB, Canada
DSC_4729 (800x634).jpg
DSC_4731 (516x800).jpg
DSC_4736 (800x533).jpg
Nergens zoveel natuur en wildlife te vinden dan in Canada. Tjemig wij hebben het echt getroffen vandaag. Maar liefst 8! zwarte beren gespot. Niet eerder zoveel beren langs de weg zien lopen.
Het begon direct goed want een paar 100 meter van onze camper stond een kudde wapiti's te grazen, met kleintjes erbij. Daarna eerst naar het dorp toe gereden om een "coffee to go" te halen. Met onze koffie in de hand op weg naar Maligne Road. Op de heenweg hebben wij in totaal 5 beren gespot. Wel nog even een korte stop gemaakt bij Medicine Lake. Dit meer heeft de bijnaam "Mistery Lake" omdat dit meer elk jaar leegloopt. Rondom het meer heeft er trouwens verleden jaar een heftige brand gewoed. 10 km2 is er verbrand. Wat een triest gezicht is dit! Bij Maligne Lake een trail gelopen. Op de terugweg gestopt op Maligne Canyon. Onderweg nog 2 beren tegengekomen. Super!!! De canyon is erg mooi en ligt echt heel diep. De trail loopt over diverse bruggen. Bij de vijfde brug hebben wij het wel gezien en laten de zesde links liggen. Dit is het begin van de canyon en begint hier als een rivier en die hebben we inmiddels wel gezien. Wij worden hebberig en willen meer beren spotten. Helaas is dit niet meer het geval. Wel zien wij nog een mule deer, die overigens mooi poseerde en zich niets aantrok van de toeristen. Vanaf hier nog een rondje gemaakt langs [url=http://edenjolahttp://edenjolandabakker.webklik.nl/page/nationale-parken-alberta#annette]Lake Annette en Edith Lake[/url]. Tja, wat zal ik zeggen .... de natuur is hier zooooo mooi!!! Die kleuren van beide meren!!!
's Avonds nog even een ritje richting Hinton gemaakt om nog wat dieren te spotten maar ook dan hebben wij geen geluk meer. Het was op! Wel nog even boodschappen gedaan. Morgen een nieuwe dag met nieuwe kansen.

 
Terug naar boven Dag 22: Woensdag 8 Juni 2016
Van: Jasper, AB, Canada
Naar: Jasper, AB, Canada
DSC_4661 (800x533).jpg
DSC_4679 (532x800).jpg
DSC_5208 (533x800).jpg
Ons laatste dagje in Jasper, wij gaan er nog even van genieten. Nog een dagje toeren en de hoogtepunten van deze omgeving bekijken, maar stiekem wij hopen natuurlijk op nog meer wildlife. Zoals gebruikelijk beginnen we met een "coffee to go" en checken onze mail. Daarna op weg over de 93A, een scenic route naar de Athabasca Falls. Deze weg brengt je eerst naar Mnt Edith Cavell. Een prachtige slingerweg (je kunt deze weg met de camper rijden maar het is smal) brengt je naar boven. Heel veel poep van grizzly's op de weg maar zien doen we ze niet. Aan het eind van deze weg, vanaf de parkeerplaats, lopen we een korte, maar pittige, trail naar boven met een uitkijk op de gletsjer. Wat is het hier mooi en wij worden echt beloond voor deze wandeling. Lawines! Gelukkig kan het voor ons geen kwaad. Na deze beloning kregen wij op de terugweg naar beneden ook nog eens een toetje. Een marmot! Ook deze kunnen wij van ons lijstje afstrepen. Dat gaat goed!
Hierna door gereden naar de Athabasca Falls. Wij rijden nog geen paar minuten op de Highway of ja hoor, op zijn gemak steekt er een zwarte beer over.
Volgende korte trail bij de Athabasca Falls gelopen. Deze is niet zo zwaar als de vorige maar zeker net zo mooi! Een schitterende waterval die door een canyon heen loopt. Trail tot aan de rivier gelopen. Na deze indrukken op naar de volgende waterval. Je zou denken dat je er genoeg van krijgt, maar elke waterval is weer anders en wat machtig blijft is het vele water wat er naar beneden valt. De Sunwapta Falls. Ook deze kleine waterval is prachtig. Hier sta je ook bijna op de waterval zelf. Op de terugweg naar de campground krijgen wij ook nog eens de kersen op de taart. Een hele kudde (zeker 15) witte mountain goats. Deze beesten laten zich niet snel zien maar wij hebben geluk vandaag! En ook nog eens met kleintjes erbij! Whoep whoep!!!!Kan ook van de lijst afgestreept worden.
Vanavond voor het eten nog een laatste rondje gedaan in Jasper. Nog even naar Patricia Lake en Pyramide Lake gereden, maar helaas begint het te regen. Hier hebben wij dus niet veel van gezien. Daarna in een restaurant gegeten waar wij 20 jaar geleden ook met de kinderen zijn geweest. Morgen nog een dagje genieten met de camper. Wij rijden door naar Canmore waar wij onze vakantie afsluiten.

 
Terug naar boven Dag 23: Donderdag 9 Juni 2016
Van: Jasper, AB, Canada
Naar: Canmore, AB, Canada
DSC_5358 (800x504).jpg
DSC_5443 (800x529).jpg
DSC_5460 (800x533).jpg
Ons laatste dagje in het National Park. Wij rijden vandaag een route die te boek staat als een van de mooiste route's van de wereld, de Icefields Parkway (Hwy 93). Deze loopt van Jasper tot aan Banff. Langs deze schitterende weg passeer je watervallen, canyons, gletsjers, prachtige turquoise meren met volop wandelmogelijkheden en kunnen wij op onze laatste dag (hopelijk) nog wat dieren spotten. Onze eerste stop is het Icefield Centre. Wij schrikken toch wel een beetje van de eerste aanblik op de gletsjer. Deze is in een aantal jaar toch behoorlijk geslonken.
Vlak voor de Saskatchewan Crossing stuiten wij op een kudde bighorn sheeps die midden op de weg staan en niet echt van plan zijn de weg te verlaten. Op deze Hwy staan de dieren centraal en moeten wij ze de vrije doorgang geven. Na deze ervaring schieten ons de vele gletsjers en mooie meren in prachtige kleuren voorbij maar onze volgende stop is toch wel het hoogte puntje van deze highway. Het Bow Summit en Peyto Lake. Een korte, maar met een behoorlijke klim naar boven brengt ons naar de plek die je eigenlijk niet kunt bevatten. Als je namelijk bij het uitzicht op Peyto Lake uitkomt dan ben je echt even stil van dit wonder van de natuur. Ik raad dan ook iedereen aan met dit meer te eindigen. Alle andere meren vallen in het niets met het aanschouwen van deze kleur! Het is bijna onwerkelijk! Helaas ook op deze plek weten sommige toeristen het uitzicht weer te verpesten om gevaarlijke plekken op te zoeken om maar goed op de foto te kunnen komen. Ik snap dit gewoon echt niet wat een mens hier toe brengt. ZONDE!!!! Waar zijn de platformen voor!! Hierna nog even een stop gemaakt bij Bow Lake maar helaas begon het weer te regenen. Ook dit meer is zeker de moeite waard om te stoppen. Bij Herbert Lake hebben wij, weer heerlijk in het zonnetje, de lunch gegeten en genoten van het uitzicht op dit "groene" meer. Daarna doorgereden naar de campground in Canmore. 's Avonds de leftovers gegeten op bbq. Na het eten naar het dorp gelopen. Wat een gezellig dorp. Bezoek Banff maar slaap in Canmore! Aanrader!!! De Main Street (8th Street) heeft veel leuke terrasjes, winkeltjes en restaurantjes. Als afsluiter nog even buiten gezeten en het hout opgestookt. Een mooier einde van deze vakantie kun je niet bedenken!

 
Terug naar boven Dag 24: Vrijdag 10 Juni 2016
Van: Canmore, AB, Canada
Naar: Calgary, AB, Canada
2.JPG
Na onze wandeling naar het dorp gisteren hebben wij de koffers ingepakt en de camper schoongemaakt. Ik geef jullie een goede tip mee! Ga de camper zeker niet poetsen!!! Gewoon een lapje door de douche, de toilet en over de tafels. Haal een bezem door de camper en als laatste heb ik wel nog even een natte lap over de vloer gehaald. Binnen een half uur was ik klaar. In die 2 weken maak je niets super vuil en je houdt het toch, net als thuis, een beetje bij. Redelijk vroeg zijn we uit Canmore vertrokken om de camper weer bij Fraserway af te leveren. Daar kregen wij een compliment dat de camper zo netjes en schoon!!!! werd afgeleverd;D . Onderweg geen wild meer kunnen spotten, maar we mogen niet klagen. Een topscore van 13 beren! Helaas geen grizzly's, maar volgend jaar weer in de herkansing!

Ja, jullie lezen het goed! Volgend jaar gaan wij opnieuw op pad in West Canada. Het gaat alleen toch iets anders worden dan dit jaar. Wij zijn namelijk de nieuwe eigenaren van een heuse 5th wheel. Doe eens gek, je leeft maar 1 x! Na een aantal keren een camper gehuurd te hebben zijn wij verslaafd geraakt aan het "camperen" dus zijn wij in het diepe gesprongen. Ed zal in september naar Saskatoon gaan om de RV te pimpen zodat wij volgend jaar met onze eigen "moderne" RV erop uit te kunnen trekken. Hoe gaaf is dat! Via deze website kun je onze "fixer upper" volgen. Wij hebben nog een hoop te organiseren en te plannen.
Tot onze volgende reis mei 2017

 
Reeds maal gereageerd.

Aantal keren bezocht: 1563

©2001-2019 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?