Alles Amerika
Afdrukken

Reisverslag Ed en Jolanda Bakker (edenjolandabakker): van Edmonton, AB naar Saskatoon, SK

Startdatum: 2018-09-20 Startpunt: Edmonton, Alberta
Einddatum: 2018-10-06 Eindpunt: Saskatoon, Saskatchewan
Aantal volwassenen: 2 Vervoermiddel heen & terug: Vliegtuig (KLM)
Aantal kinderen: 0 Vervoermiddel ter plaatse: Camper (Eigendom)
 
Informatie, inleiding en conclusie:
De volgende reis staat alweer gepland. De tickets naar Canada zijn geboekt. 
Donderdag 20 september vertrekken wij naar Edmonton, waarna wij doorvliegen naar Saskatoon. Als alles meezit komen wij rond 22.00 uur in Saskatoon aan. De camper is dan al door mijn zwager opgehaald en naast hun huis neergezet. 

De volgende dag staat in het teken van de camper inruimen, alles aanvullen en boodschappen halen om zaterdagochtend lekker vroeg te vertrekken richting Calgary. Welke kant wij vandaar op gaan hangt dus volledig van het weer af. Als de temperatuur lekker blijft zullen wij naar het Waterton N.P. afreizen of blijven wij nog een paar dagen hangen in Banff of Jasper. Maar mocht het te koud zijn dan reizen wij richting Kelowna of  Osoyoos in Britsh Colombia waar het nog lekker warm is. We zien het wel waar wij terecht komen. 

Wat wel vast staat is dat wij (wederom) gaan proberen de Indiana Summer te zien en wildlife te spotten.

Tot de volgende update.

Nieuwsgierig naar onze vorige reizen? Bezoek dan onze website: 

http://www.edenjolandabakker.nl/REISVERSLAGEN/
 Externe links:
 Reisblog of topic
 Meer foto's
Route van dag tot dag:
Dag 1: Saskatoon, SK
naar Saskatoon, SK
Dag 2: Saskatoon, SK
naar Saskatoon, SK
Dag 3: Saskatoon, SK
naar Saskatoon, SK
Dag 4: Saskatoon, SK
naar Saskatoon, SK
Dag 5: Saskatoon, SK
naar Edmonton, AB
Dag 6: Edmonton, AB
naar Edmonton, AB
Dag 7: Edmonton, AB
naar Jasper, AB
Dag 8: Jasper, AB
naar Jasper, AB
Dag 9: Jasper, AB
naar Jasper, AB
Dag 10: Jasper, AB
naar Lake Louise, AB
Dag 11: Lake Louise, AB
naar Banff, AB
Dag 12: Banff, AB
naar Banff, AB
Dag 13: Banff, AB
naar Banff, AB
Dag 14: Banff, AB
naar Red Deer, AB
Dag 15: Red Deer, AB
naar Saskatoon, SK
Dag 16: Saskatoon, SK
naar Saskatoon, SK
Dag 17: Saskatoon, SK
naar Calgary, AB
 
 
Terug naar boven Dag 1: Donderdag 20 September 2018
Van: Saskatoon, SK, Canada
Naar: Saskatoon, SK, Canada
12018-4.jpg
12018-5.jpg
De vlucht vanuit Amsterdam is goed verlopen. Wat lezen, films kijken en wat slapen, dan is de tijd zo om.
Bij aankomst in Edmonton moeten wij ons wel wat warmer aankleden. Het is hier een stuk kouder dan bij ons in Nederland.
Na een overstap van 4 uur in Edmonton, net te kort om naar de stad te gaan, zijn wij met een propeller vliegtuig naar Saskatoon gevlogen. Bij aankomst stonden Doug en Barbara al op ons te wachten. Family time!!!! Buiten was het even omschakelen. Koud en regen, echt herfstweer! Maar goed daar komen wij voor. Doug had inmiddels al de kachels in de camper aangedaan, zodat het er al lekker warm was bij aankomst. Al met al is onze eerste vakantiedag voorbij gevlogen.

Ons uitgebreide reisverslag en verdere avonturen en tips bezoek dan onze website.

 
Terug naar boven Dag 2: Vrijdag 21 September 2018
Van: Saskatoon, SK, Canada
Naar: Saskatoon, SK, Canada
12018.jpg
Na een redelijke goede nachtrust, even wakker geweest (Ed niet, die heeft een paar uur wakker gelegen) beseffen wij dat de kachel aan moet! Brrr, het is rond het vriespunt! Daarna de gordijnen geopend. Wat??? Sneeuw! Weliswaar heel licht maar toch sneeuw.
Wij hebben niet veel in huis en moeten boodschappen halen. Waar ga je dan heen? De Walmart.
In de namiddag nog even wat gewinkeld met Barbara voor de kleinkinderen (super leuk geslaagd).

 
Terug naar boven Dag 3: Zaterdag 22 September 2018
Van: Saskatoon, SK, Canada
Naar: Saskatoon, SK, Canada
2ECD0454-DA09-4148-915F-C9987D2CE8B6.jpeg
Vandaag geen zon gezien. Buiten was het ijzig koud, zo koud dat mijn ontbijt ter plekke omtoverde tot een groot brok yoghurt. Mijn bevroren fruit wilde niet ontdooien in mn yoghurt met het gevolg dat ik een klomp ijs in mijn kom had, whahaha. Gelukkig lees ik net op mn tablet dat jullie ook gebukt gaan met herfstweer. Gedeelde smart is halve smart.
Vandaag werd het een klusjesdag. Ed heeft altijd wel wat te doen. Hij heeft een handpomp voor drinkwater geĂŻnstalleerd! Later op dag, volledig ingepakt (kom maar op met die winter

 
Terug naar boven Dag 4: Zondag 23 September 2018
Van: Saskatoon, SK, Canada
Naar: Saskatoon, SK, Canada
De zondag is familiedag. Met dit weer is het een geschikte dag om lekker lui te zijn en niet veel te ondernemen. Laat opgestaan, wat aangerommeld, heerlijke een uitgebreide brunch met Doug en Barbara gegeten en daarna met z’n vieren Open Houses bezocht.
Aan het eind van de middag kwamen Nick en Bev ook en hebben wij met z’n allen gegeten. Altijd gezellig als de broers bij elkaar zijn en met wilde verhalen van vroeger komen. Het was voorlopig onze laatste avond in Saskatoon. Morgenochtend gaan wij kilometers vreten en vertrekken vroeg naar Edmonton.

 
Terug naar boven Dag 5: Maandag 24 September 2018
Van: Saskatoon, SK, Canada
Naar: Edmonton, AB, Canada
12018.jpg
25092018.1.jpg
Met een reis zoals vandaag, wanneer je een behoorlijke afstand moet afleggen, willen wij altijd lekker vroeg op pad. Alleen ging dat vandaag niet helemaal op. Voor het eerst in al die jaren hebben wij ons verslapen. De wekker ging bijna een uur later dan gepland.
Helaas niet veel dieren gespot onderweg, alleen roadpizza’s.
Rond 14.00 uur op de camping aangekomen. Een mooie campground net even buiten Edmonton. Rond 16.30 uur trok de lucht weer open en zijn we op pad gegaan om de omgeving een beetje te verkennen.

 
Terug naar boven Dag 6: Dinsdag 25 September 2018
Van: Edmonton, AB, Canada
Via: Downtown Edmonton
Naar: Edmonton, AB, Canada
25092018-47.jpg
26092018-2.jpg
De zon schijnt!! Edmonton ziet er direct een stuk mooier uit. Wat een leuke stad is dit toch. Vooral mooie natuur rondom de stad. Ons beginpunt was bij de City Hall, downtown. Vandaar zouden wij de omgeving gaan verkennen. Je kon merken dat de vakantieperiode voorbij was want bijna de hele stad werd opgeknapt. Alles lag open gebroken. Oude gebouwen werden opgeknapt, wegen werden opnieuw geasfalteerd. Als het klaar is, is de binnenstad zeker een bezoek waard. En dan ook met name de River Valley. De volgende stop was het Legislature Building met het park er omheen. Dit gebouw is zeker een bezoek waard, bovendien kun je een gratis rondleiding krijgen door verschillende vertrekken.
De volgende stop was het Muttart Conservatory. Een bijzonder gebouw moet ik zeggen. Het bestaat u 4 piramides die mooi over downtown uitkijken. Wij besluiten hier vanavond terug te komen voor het uitzicht. Vandaar uit door naar Old Strathacona gereden. Een zeer gezellige wijk met winkeltjes en restaurantjes. Ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Hier kun je overigens ook heel leuk, in de zomer, een rit maken met de Streetcar naar het Legislature Building. Ik zeg de zomer want natuurlijk reed de Streetcar niet meer op een doordeweekse dag. In het naseizoen alleen nog maar het weekend!
Na het eten nog even door West Edmonton mall gewandeld. Dit winkelcentrum is zo groot dat je hier echt een dag voor uit kan trekken. Het heeft alles. Maar liefst 800!!! winkels, een pretpark, een dolfinarium, een onderzeeër en een ijsbaan! Als afsluiter van deze mooie dag zijn wij nog even naar het uitkijkpunt gereden waar wij downtown op zn mooist hebben gezien. Ook dit is weer een aanrader! Al die lichtjes. Wat een plaatje!

 
Terug naar boven Dag 7: Woensdag 26 September 2018
Van: Edmonton, AB, Canada
Naar: Jasper, AB, Canada
12018-11.jpg
12018-19.jpg
Helaas weer een zwaar bewolkte dag met wat lichte regen. Vanaf vandaag zitten wij midden in de natuur. Wij rijden via de Yellowhead Hwy naar Jasper toe.
Ook deze vakantie hebben wij weer een mooie plek op de campground. Dit is trouwens de laatste periode dat de campground nog open is. Vanaf januari 2019 wordt deze camping een heel jaar volledig gesloten voor een grote renovatie! Mocht iemand dus volgend jaar naar Jasper willen gaan dan raad ik aan op tijd een andere camping te reserveren!!!
Natuurlijk toch nog even een klein eindje doorgereden richting Patricia Lake. En wat een geluk hebben wij..... echt net buiten het dorp ..... een zwarte beer die heerlijk bessen zit te eten. Na het eten ‘s avonds nog even op jacht geweest. Toch weer wat elks en een paar herten gespot. Wat is de natuur hier mooi in deze jaargetijde. En dan is het nog niet eens op het hoogtepunt.

 
Terug naar boven Dag 8: Donderdag 27 September 2018
Van: Jasper, AB, Canada
Naar: Jasper, AB, Canada
27092018-30.jpg
28092018-8.jpg
De dag heel rustig begonnen. Buiten is het donker, koud en het regent licht. Rond 11.00 uur begon het weer op te klaren en gingen wij op pad. Eerst naar de beaver boardwalk in Hinton. Onderweg de eerste kudde elks tegengekomen. Het mannetje had er zin in! Schreeuwend naar zijn harem die trouw in de buurt blijven.
Niet ver daarna een kleine groep bighorn sheeps langs de weg. Dit gaf goede hoop. Jammer genoeg hebben wij geen bever kunnen ontdekken, wel een mega grote dam. Wat een mooi stukje natuur hier. Je wandelt op een boardwalk een paar km door stukken moeras en door bos.
Na de wandeling en lunch nog even een achterweg vlak bij Jasper ingereden. Deze mooie weg had ik op Google maps ontdekt. Jammer genoeg geen beren of andere dieren gespot. Bij thuiskomst nog even heerlijk buiten in het zonnetje kunnen zitten. Wie had dit kunnen bedenken.
Na het eten nog even naar de Athabasca falls gereden. Op een hertje en wat elks na geen dieren meer gespot. Vannacht krijgen wij nachtvorst. Voor de zekerheid toch maar het water afgesloten. Je weet het maar nooit.

 
Terug naar boven Dag 9: Vrijdag 28 September 2018
Van: Jasper, AB, Canada
Naar: Jasper, AB, Canada
28092018-35.jpg
28092018-67.jpg
Weer een mooie dag voorbij. De dag begonnen met de nature trail op de campground. Deze trail loopt door de camping en is ruim 2 km lang naar het begin van de camping. Er komen dan ook allerlei dieren op je pad. Dus goed om je heen blijven kijken.
Later op de ochtend naar Maligna Lake gereden. Het is ons de laatste jaren nog niet overkomen maar wij hebben deze keer geen dier onderweg gezien. Zelfs geen hertjes. Terwijl wij juist het idee hadden dat wij veel beren zouden spotten onderweg maar ze laten zich deze vakantie niet zien. Wel een schitterende natuur. Wij genieten van de vele kleuren geel. Bij Maligna Lake nog een trail gewandeld. In het begin was het nog wel koud maar toen de zon doorkwam was het heerlijk. Wij hebben zelfs buiten in de zon koffie gedronken. Bij Medicine Lake hebben wij, onder het genot van onze lunch, zitten wachten of wij de bald eagle nog konden spotten, maar ook die was in geen velden of wegen te bekennen. Alleen een leeg nest. Daarna door naar Maligna Canyon gereden en nog een trail gewandeld. Ook hier zie je de natuur veranderen. Prachtig!

Vanavond gezellig in het dorp gegeten met een schitterend uitzicht op de bergen! Een mooie afsluiter van deze omgeving. Voorlopig zien wij deze scenery niet meer. Morgen rijden wij naar Lake Louise.

Lees ons uitgebreide reisverslag, zeker de moeite waard!! onze website.

 
Terug naar boven Dag 10: Zaterdag 29 September 2018
Van: Jasper, AB, Canada
Naar: Lake Louise, AB, Canada
29092018-35.jpg
29092018-42.jpg
29092018-46.jpg
Vanmorgen vroeg uit Jasper weggereden.
Onderweg veel lichte sneeuwbuien gehad. Het was echt ijzig koud met soms veel wind. Bij de Columbia Icefields was het zelfs -5 met een hoop wind waardoor de gevoelstemperatuur veel hoger lag. Te koud om een daar een wandeling in de sneeuw te maken. Heel veel uitzichtpunten waren al afgesloten, zelfs de Glacier Skywalk!
Rond het middaguur kwamen wij in Lake Louise aan en konden nog gelukkig een plekje op de campground bemachtigen. Aan het einde van de middag nog even een klein toertje gemaakt om de beren te zoeken, maar helaas, waarschijnlijk te koud, whahaha. Nog wel even een kleine wandeling bij Lake Louise gemaakt, in de sneeuw! Brrrrr erg koud maar wel lekker.
Wij moesten diverse keren proberen om naar Moraine Lake te rijden maar wij werden steeds op de kruising steeds tegengehouden. Na het eten hebben wij het nogmaals geprobeerd. Gelukkig mochten wij er vanaf Ă©Ă©n kant in. De andere kant was nog afgesloten. Vlak nadat wij waren uitgestapt begon het ook weer licht te sneeuwen. Wij zijn hier echt in de winter terecht gekomen. Mooi maar ergggggg koud!! Morgen reizen wij verder naar Banff.

 
Terug naar boven Dag 11: Zondag 30 September 2018
Van: Lake Louise, AB, Canada
Naar: Banff, AB, Canada
30092018-32.jpg
30092018-39.jpg
Deze nacht hebben wij ook weer achter de rug. Wel even een kanttekening. Veel campgrounds liggen bij een spoorlijn maar deze camping overtreft alles. Zelfs mijn oordoppen kunnen hier niet tegen op. Het spoor ligt echt naast de camping en is ook nog eens een hartstikke druk spoor. De trein komt geregeld langs (ook 's nachts) maar dat is nog niet eens het ergste. Elke trein toetert als een gek. En niet een keer, neeee 4 keer per rit. En dat dag en nacht. Je komt hier echt niet aan je rust toe. Met gierende banden door naar Banff.
Na de lunch lekker chill. Het zonnetje begint te schijnen en de temperatuur loopt weer lekker op, net onder nul

 
Terug naar boven Dag 12: Maandag 1 Oktober 2018
Van: Banff, AB, Canada
Naar: Banff, AB, Canada
01102018.1.jpg
01102018-2.jpg
Sneeuw? Waar??? Inderdaad er is wat sneeuw gevallen vannacht en het heeft de hele dag licht gesneeuwd maar de voorspelde 10 cm is er zeker niet gevallen. Als er 1 cm ligt dan is het veel. Met 0 c blijft het hier niet liggen. Vandaag hebben wij niet veel gedaan. Even gezellig Banff in geweest en lekkere dikke kleding voor Ed gekocht.
Het ziet er nu wel heel gezellig uit hier. Je zou bijna denken dat de kerst al in aantocht is. Volgens het nieuws gaat hier vannacht 30cm!!! sneeuw vallen. Het gedeelte van de campground, wat het hele jaar open blijft, is gewoon vol en in het dorp is het gezellig druk. Het maakt gewoon niet uit wat voor weer het is.

 
Terug naar boven Dag 13: Dinsdag 2 Oktober 2018
Van: Banff, AB, Canada
Naar: Banff, AB, Canada
02102018-3.jpg
02102018-11.jpg
02102018-14.jpg
Bij ons saai op vakantie? Wel nee, er gebeurt altijd wel iets bijzonders. Zo ook vandaag. Vanmorgen rond 06.00 uur uit het raam gekeken want vannacht zou er een pak sneeuw vallen. Nou, dus niet. Misschien een cm of 2 maar geen 30 cm! Niets om ons zorgen te maken. Dus, lekker omdraaien en verder slapen.

Rond 09.00 uur opgestaan, weer lekker uitgeslapen. Uhmmmm het begint nu echt wel door te sneeuwen. Het is prachtig buiten. Wij besloten om toch maar naar t dorp te gaan voor wat boodschappen en een klein ommetje. Inmiddels is t nog harder gaan sneeuwen en ligt er al ruim 20 cm! Gelukkig hebben wij een 4 wheel drive dus kunnen wij wel wat hebben. De campers die nu vertrekken hebben het wat moeilijker maar het lukt wel allemaal, op een na. Die is helaas bij een scherpe bocht de greppel ingereden. Vreselijk!!! Je moet dit stukje naar het dorp, met gladheid, echt stapvoets rijden.
Na de boodschappen nog even over de golfcourse gereden. Wat is het daar nu prachtig! Wij zijn in een zeer witte wereld terecht gekomen en de cm groeien per uur!
Het is echt schitterend om nu foto’s te nemen dus zijn wij ook in de namiddag nog even op pad geweest. Eerst naar Two Lake Jack en Lake Minnewonka maar helaas was die weg afgesloten. Daarna Mnt Norquay opgereden. Met onze auto geen probleem! We werden beloond met een schitterend uitzicht over een witte Banff. Daarna langs Vermillion Lakes gereden. Schitterend! Veel mooie foto’s kunnen maken. Inmiddels houdt het op met zachtjes sneeuwen en wordt het serieus werk!
Wij hebben in Banff gegeten. Wij waren toch al in t dorp. Chili’s!!!! Gezellig! Het sneeuwt intussen zo verschrikkelijk hard dat wij de centimeters sneeuw per minuut zien stijgen.
De weersomstandigheden werden steeds slechter. Er was al zeker 40 cm gevallen. Zal mij benieuwen hoe wij hier morgen wegkomen. Wij hebben nog 3 dagen om op tijd in Saskatoon te komen. Zaterdag vliegen wij weer naar huis.

 
Terug naar boven Dag 14: Woensdag 3 Oktober 2018
Van: Banff, AB, Canada
Naar: Red Deer, AB, Canada
12018-34.jpg
12018-52.jpg
12018-67.jpg
Vooralsnog zijn de plannen voor vandaag gewijzigd. Wij zouden vandaag vertrekken richting Red Deer, maar....... de snelweg is afgesloten. Het heeft hier zo lang en hard gesneeuwd dat het record is verbroken. Het is nog niet eerder voorgekomen dat in deze tijd van het jaar zoveel sneeuw is gevallen. In Canmore 50!!!! cm. Vandaar dat ze de Hwy voorlopig hebben afgesloten. Wij hebben hier voor de zekerheid nog een nacht extra bijgeboekt. Wij gaan wel proberen om weg te komen omdat wij anders in tijdnood komen maar nemen geen risico’s. In ieder geval gaan zo nog even naar het dorp om boodschappen in te slaan zodat wij genoeg voorraad hebben wanneer wij ergens mochten stranden en om te kijken of wij veilig kunnen rijden met de RV achter ons aan. De zon staat in ieder geval weer hoog aan de hemel en het begint al te dooien.
Na de lunch de weg opnieuw bekeken. Hierna toch besloten om te gaan rijden. De wegen waren ontdooit en op de meeste plekken schoongeveegd. Na Canmore werd het iets slechter. Hier zagen wij steeds meer auto’s liggen die van de weg waren gegleden. De Hwy was redelijk goed berijdbaar maar er zaten nog wel wat gladde plekken tussen. Al met al hebben wij Calgary zonder enige vertraging veilig kunnen bereiken. Vanaf hier wordt het alleen maar beter. De sneeuw werd steeds minder en toen wij in Red Deer aankwamen lag er al bijna niets meer. Wij zijn weer veilig op plek van bestemming aangekomen. Een nette camping die ook nog eens behoorlijk druk is. Vanavond lekker vroeg naar bed en morgenochtend het laatste stuk naar Saskatoon rijden. De vakantie zit er bijna op!

 
Terug naar boven Dag 15: Donderdag 4 Oktober 2018
Van: Red Deer, AB, Canada
Naar: Saskatoon, SK, Canada
Brrrr dat was ff een koude ochtend. Vroeg uit de veren om op tijd naar Saskatoon te rijden. De weg van Red Deer naar Saskatoon is mooi. Heuvelachtig met farmland. Onderweg nog wat hertjes, pronghorns en een coyote gezien, hoewel minder dan verleden jaar. Rond 13.30 zijn wij bij Doug en Barbara aangekomen. Nog even wat wasjes gedraaid zodat alles weer lekker schoon de kasten in kan. ‘s Avonds heerlijk Chinees Buffet gegeten. Smullen! Daarna nog even een rondje in Saskatoon gereden over de twee, net geopende, nieuwe bruggen. Mooi!!!

 
Terug naar boven Dag 16: Vrijdag 5 Oktober 2018
Van: Saskatoon, SK, Canada
Naar: Saskatoon, SK, Canada
Onze laatste dag van de vakantie staat in het teken van de laatste spullen kopen, inpakken en schoonmaken. Het zonnetje schijnt heerlijk en de temperaturen lopen weer lekker op. Verder een lekker rustig dagje thuis. Vanavond zijn wij gezellig uit eten geweest met Nick en Bev, Doug en Barbara en daarna thuis nog wat met zn allen gedronken. Ward en Annie kwamen ook nog even gedag zeggen.

 
Terug naar boven Dag 17: Zaterdag 6 Oktober 2018
Van: Saskatoon, SK, Canada
Naar: Calgary, AB, Canada
06102018-2.jpg
06102018-4.jpg
Alles is ingepakt en wij zijn op een paar dingen na klaar om te vertrekken. De wekker gaat morgenochtend vroeg af zodat wij lekker moe zijn om in het vliegtuig te slapen. Rond 10.00 uur vliegen wij terug naar Edmonton waar wij een tussenstop van paar uurtjes hebben om naar Amsterdam terug te vliegen. Geen probleem, wij vermaken ons wel.

Inmiddels weer veilig thuisgekomen. Wij kunnen weer terug kijken op een mooie reis en een geweldige ervaring rijker, nl rijden in de sneeuw met de RV. Spannend maar het is ons weer gelukt om het hoofd koel te houden, whahaha. Achteraf, nu alles achter de rug is, kunnen wij volmondig zeggen dat wij een paar schitterende dagen in de sneeuw hebben meegemaakt. Ik had het absoluut niet willen missen!! Wat een sprookje. Weer een wens wat ik kan afvinken van mijn lijstje.

Ook nu weer iedereen bedankt voor het meereizen en voor de leuke reacties! Tot onze volgende reis.

Nieuwsgierig naar de foto's? Deze kun je bekijken in ons fotoalbum

 
Reeds maal gereageerd.

Aantal keren bezocht: 125

©2001-2019 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?